بحران تیم استقلال؛ سرپرست جدید، «هانی کرده» و شروع کار مربی جدید با «عفو رهبری»

بی بی سی: بنابر گزارش رسانه‌های ایران علی خطیر به عنوان سرپرست جدید باشگاه استقلال تهران معرفی شده است.

این تصمیم که روز شنبه در جلسه هیات مدیره این باشگاه گرفته شده پس از آن روی داد که حجت کریمی، سرپرست قبلی این باشگاه استعفاء کرد.

آقای کریمی چند ماه پیش پس از استعفای علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل اسبق استقلال به این سمت رسیده بود.

ماجرای مدیریت باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال مدت‌هاست که به یکی از بحران‌های مهم فوتبال باشگاهی ایران تبدیل شده است.

مدیران این دو باشگاه را‌ دولت انتخاب می‌کند و در اکثر مواقع این مدیران که سوابق ورزشی روشنی هم ندارند، بدون پاسخ‌گویی در مورد عملکردشان جای خود را به مدیر بعدی می‌دهند.

منتقدان می‌گویند این مسئله موجب شده هر مدیری که انتخاب می‌شود، تمایلی به اجرای برنامه‌های بلند‌مدت نداشته باشد و در مورد بدهی‌های باشگاه هم تا جایی که می‌تواند وقت تلف کند و پرداخت آن را به عهده مدیر بعدی بیندازد.

آقای کریمی کمی بعد از قبول سرپرستی استقلال در مورد این که از قولش گفته شده بود «در صورت انتصاب به عنوان سرپرست باشگاه، منابع لازم را برای پرداخت بدهی استراماچونی فراهم خواهد کرد» گفت: «اصلا چنین چیزی نیست و این موضوع صحت ندارد.»

استقلال به دلایلی از جمله پرداخت نکردن به موقع طلب آندره‌آ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی پیشین باشگاه، دو سال پیاپی از لیگ قهرمانان آسیا اخراج شد.

این تنها مشکل قهرمان دو فصل گذشته لیگ ایران نیست و این تیم به دلیل مشکلات مالی متعدد با شکایت سازمان خصوصی‌سازی هم روبرو است.

استقلال دو فصل پیش پس از سال‌ها ناکامی مقام اول لیگ برتر ایران را به دست آورد اما در سال گذشته با دو شکست در برابر پرسپولیس هم قهرمانی لیگ و هم قهرمانی جام حذفی را به رقیب دیرینه خود واگذار کرد.
حمله هانی کرده و همراهانش به تماشاگران معترض استقلالی«هانی کرده در کمپ حجازی»
اما استعفای حجت کریمی، پیامد اتفاقات رخ داده در تمرینات هفته گذشته استقلال بود.

روز پنجشنبه ۸ تیر در اولین تمرین تیم استقلال با مربیگری جواد نکونام تعدادی از هواداران استقلال علیه حجت کریمی، سرپرست تیم که گفته می‌شود پیش از این از اعضای سپاه پاسداران و حفاظت اطلاعات ناجا بود، شعار دادند و همین شعارها باعث بروز درگیری شد.

این درگیری‌ واکنش‌های زیادی به دنبال داشت، از جمله از سوی وزیر ورزش که خواستار برخورد جدی با عوامل درگیری شد.

پس از آن بود که پلیس تهران از دستگیری چهار متهم در ارتباط با درگیری‌ها در حاشیه تمرین تیم فوتبال استقلال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران متهم اصلی را «هانی کرده» معرفی کرد که به گفته او «از اراذل و اوباش سابقه‌‌دار» تهران است.

سرهنگ نمک‌شناس گفت که در پی انتشار فیلم درگیری، «این فرد سابقه‌دار و سه نوچه‌اش» دستگیر شده‌اند.

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال هم اعلام کرد که سه نفر از جمله «هانی خلیفه‌دار» به دلیل «بدرفتاری نسبت به هواداران»، «تا اطلاع ثانوی از حضور در کلیه ورزشگاه‌های ورزشی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی محروم هستند.»

حجت کریمی که انتشار عکسهایی از صحبت کردن او با «هانی کرده» خبرساز شده، در دفاع از خود گفته بود که از حضور این فرد در ورزشگاه بی اطلاع بوده و تنها زمانی که «به سمت او آمده و سلام‌ و علیک کرده» از حضورش مطلع شده است.

«هانی کرده» تاکنون بارها به زندان افتاده و سپس آزاد شده است. او روابط بسیار نزدیکی با مقامات ایرانی دارد و عکس‌ها و فیلم‌هایی از او در سوریه در کنار نیروهای حامی بشار اسد و همچنین در مراکز تفریحی گرانقیمت تایلند در فضای مجازی منتشر شده است.

احسان حیدری، معاونت حقوقی باشگاه استقلال اما با اشاره به سواستفاده رسانه‌های خارجی از اتفاقات رخ داده در تمرین استقلال گفته بود: «تعدادی از شبکه‌های معاند از جمله اینترنشنال و بی‌بی‌سی اصرار دارند بگویند که مدیر باشگاه استقلال سپاهی است و برخی رسانه‌های داخلی هم آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. اگرچه شخص مدیریت باشگاه معتقدند عضوی از سپاه بودن افتخار است.»

در سال ۱۳۹۱ پس از درگیری‌هایی که بین طرفدران تیم استقلال در کمپ تمرینی ناصر حجازی رخ داد، بهناز شفیعی همسر دروازه بان و مربی سابق استقلال درخواست کرد که نام این مجموعه تغییرکند زیرا شخصیت و منش ناصر حجازی به گونه‌ای بوده‌است که انجام چنین درگیری‌هایی در کمپی با نام او شایسته نیست.

در ماه های اخیر ویدئویی از آقای حجازی در شبکه‌های مجازی پخش شد که او برخلاف سایر بازیکنان اعزامی به جام جهانی فوتبال، دستان محمدرضا پهلوی، پادشاه سابق ایران را نمی‌بوسد و فقط با احترام به او دست می‌دهد.
آندره استراماچونی مربی که استقلال نتوانست نگهش دارد«سرپرستی که دماغش در انقلاب شکسته شد»
علی خطیر، سرپرست جدید استقلال پیش از این هم سمت‌هایی در فدراسیون فوتبال و باشگاه استقلال داشته است که همراه با حاشیه‌هایی بوده است.

آقای خطیر همچنین در هیئت مدیره باشگاه‌هایی چون ابومسلم خراسان، داماش گیلان و تراکتورسازی مسئولیت‌هایی برعهده داشته است.

گفته می‌شود زمانی که او معاون اجرایی استقلال بود، موفق به جذب آندره آ استراماچونی مربی ایتالیایی شد که پس از مدتی به خاطر عدم دریافت به موقع حقوقش از این تیم رفت.

پس از رفتن استراماچونی، استقلال با سرمربیگری فرهاد مجیدی پس از سال‌ها قهرمان لیگ برتر ایران شد اما تعدادی از ناظران ورزشی این قهرمانی را تا حدودی مدیون مهره‌چینی و تغییرات بنیادین آقای استراماچونی دانستند.

از جمله حاشیه‌های آقای خطیر درگیری او با اوسیانو دا کروز، کمک مربی وقت تیم ملی فوتبال ایران بود که باعث شد از سمت معاون اجرایی دبیرکل فدراسیون فوتبال برکنار شود.

او همچنین دراسفند ۱۳۹۷ زمانی که برای بازدید از چمن مجموعه ورزشی انقلاب به این مجموعه رفته بود با علیرضا حقیقی درگیر شد و بینی‌اش شکست که به شکایت باشگاه استقلال و محرومیت حقیقی از فوتبال منجر شد.

آقای خطیرهم چنین در اردیبهشت ۱۳۹۸ در یک برنامه رادیویی اعلام کرد برای هر بازی در ایران ۵ میلیون دلار شرط‌بندی می‌شود.

پس از این اظهارات او به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال احضار شود و برای مدتی از فعالیت‌های فوتبالی محروم شد.
قرادادهای وریا غفوری با استقلال و فولاد تمدید نشدشروع کار مربی جدید با «عفو رهبری»
اما شاید یکی از عجییب‌ترین خبرهای فوتبالی لیگ امسال، تعیین مربی جدید استقلال با «حکم عفو رهبری» بود.

در هفته‌های گذشته پس از مطرح شدن نام جواد نکونام به عنوان سرمربی احتمالی استقلال، برخی از رسانه‌ها در ایران از «مخالفت نهادهای امنیتی» به عنوان مهمترین مشکل برای سرمربی‌گری کاپیتان پیشین تیم ملی ایران نام می‌بردند.

استناد این رسانه‌ها به ممنوع شدن هرگونه فعالیت جواد نکونام طی ماه‌های اخیر با دستور نهادهای اطلاعاتی و امنیتی بود. با این حال به نظر نمی‌رسید شباهتی میان ممنوع شدن فعالیت جواد نکونام از مربیگری در فوتبال با چهره‌هایی مانند علی کریمی، علی دایی، وریا غفوری یا مهدی مهدوی‌کیا باشد که با معترضان ایرانی ابراز هم‌دردی کرده بودند.

در زمان سرمربیگری نکونام در فولاد خوزستان این تیم اعلام کرد که دیگر نیازی به حضور وریا غفوری ندارد و قرارداد خود را با این بازیکن معترض تمدید نکرد.

قبل از انتخاب جواد نکونام به عنوان سرمربی جدید استقلال خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جواد نکونام را سرمربی قطعی این باشگاه در فصل آینده دانسته بود و نوشته بود: «جواد نکونام با پذیرفتن اشتباهاتی که در گذشته داشت و با مساعدت نهادهای ذی‌ربط، عفو رهبری شامل حالش شد تا بتواند به فوتبال بازگردد.»

استفاده از عبارت‌هایی همچون «پذیرفتن اشتباهات گذشته»، «مساعدت نهادهای ذی‌ربط» و «عفو رهبری» در خبری که رسانه نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تنظیم کرده بود، با گمانه‌زنی‌هایی در مورد چرایی و چگونگی ممنوعیت جواد نکونام در ماه‌های گذشته همراه شد.

خبرگزاری تابناک پیشتر با اشاره به حذف عکس مشترک جواد نکونام با علی کریمی، بازیکن پیشین تیم ملی ایران و «آنفالو کردن» صفحه علی کریمی، از حل شدن «مشکلات حراستی و نظارتی در راه تصاحب نیمکت استقلال» خبر داده بود.

نکونام اول اسفند ۱۴۰۱ پس از پیروزی فولاد در یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا مقابل الفیصلی عربستان از سرمربی‌گری این تیم کناره‌گیری‌ کرد.

این استعفا در فاصله سه روز به دیدار سرنوشت‌ساز تنها نماینده باشگاهی ایران مقابل یکی از بهترین باشگاه‌های تاریخ فوتبال عربستان و پیش از عادی‌سازی روابط دو کشور اعلام شده بود.

به گزارش رسانه‌ها در ایران، «یک نهاد دولتی» از جواد نکونام خواسته بود استعفای خود را یک روز پس از بازی با الهلال اعلام کند اما او نپذیرفته بود و به تهران سفر کرده بود. آنها دلیل این اقدام نکونام را تلاش برای به دست آوردن نیمکت سرمربی‌گری تیم ملی دانسته بودند که در نهایت به امیر قلعه نوعی رسید..
کمپ تمرینی اسقلال که در دوران مدریت فتح الله زاده ساخته شد به یاد اسطوره این تیم ناصر حجازی نامگذاری شدفتح‌الله زاده: ۵ میلیارد تومان باشگاه استقلال را باز‌نمی‌گردانم
علی فتح الله زاده که پس ازمصطفی آجرلو و پیش از حجت کریمی مدیر استقلال بود که در ادامه بحران‌های این باشگاه در فروردین امسال از مدیریت استعفا کرد و گفت که این کار را برای «آسیب ندیدن» وزیر ورزش و تماشاگران استقلال انجام می‌دهد. آقای فتح‌الله‌زاده تاکنون پنج بار مدیرعامل این باشگاه بوده است.

این در حالی بود که در شب قبل از استعفای او و در جریان بازی استقلال و ذوب آهن، هواداران استقلال علیه آقای فتح‌الله‌زاده شعار دادند و خواستار برکناری او شدند.

به گزارش منابع خبری در ایران در آن زمان، با به سرآمدن مهلت پرداخت بدهی‌های استقلال این باشگاه بار دیگر فرصت حضور از جام فوتبال آسیا را از دست داد و با ادامه این وضعیت ممکن بود حتی مجوز حرفه‌ای این باشگاه صادر نشود.

آقای فتح‌الله‌زاده در یک برنامه تلویزیونی گفت: «زمانی صد هزار نفر من را تشویق می کردند. الان می‌گویند حیا کن.»

فتح‌الله‌زاده همچنین گفت که ۵ میلیارد تومان متعلق به باشگاه استقلال را، که با سازمان خصوصی‌سازی در مورد بازگرداندن آن تا پایان فروردین توافق کرده بود، باز‌نمی‌گرداند. او دلیل این تصمیم را علنی کردن این موضوع از طرف سازمان خصوصی‌سازی دانست.

آقای فتح الله زاده که در کارنامه‌اش عنوان شده دارای مدرک دکتری اقتصاد از آکادمی ملی علوم آذربایجان است در برنامه فوتبال برتر در جواب پرسش رییس سازمان خصوصی سازی در مورد «سه جز صورت مالی» نتوانست پاسخ مناسبی بدهد.

او در یک برنامه تلویریونی دیگر هم ادعا کرده بود که می‌تواند لیونل مسی را وقتی ۳۷ ساله شد به باشگاه استقلال بیاورد.

مشکلات مالی استقلال چنان فراوان و چندگانه بود که در روزهای منتهی به عید هم ساپینتو، سرمربی وقت استقلال، در نشست خبری پس از بازی با فولاد، گفت: «من حدود ۱۲ بازی‌است که پاداش نگرفته‌ام، بعضی بازیکنان به خاطر مخارجشان ماشینشان را فروخته‌اند.»

همزمان دادستان کل ایران در نامه‌ای به دادستان تهران، خواهان رسیدگی فوری به «تخلفات صورت‌گرفته» در باشگاه استقلال شد.

دستور دادستان کل در پی شکایت رئیس سازمان خصوصی‌سازی از مصطفی آجرلو، مدیرعامل سابق استقلال و از اعضای هیات مدیره شرکت (باشگاه) فرهنگی و ورزشی استقلال، از جمله پرویز مظلومی از پیشکسوتان باشگاه به اتهام «حیف‌و‌میل بیت‌المال» بود.
استقلال دو سال پیش با مربیگری فرهاد مجیدی قهرمان لیگ برتر ایران شدآجرلو: سردار سپاهی که اقدامی انقلابی کرد
مصطفی آجرلو، مدیرعاملی بود که با اینکه استقلال را بعد از سال‌ها به قهرمانی رساند اما مدتی بعد اخراج شد.

اخراج ناگهانی مصطفی آجرلو، موجب تعجب حامیان این تیم و بالاگرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره علت امنیتی-سیاسی این تصمیم شد.

آقای آجرلو که خود سابقه عضویت در سپاه پاسداران را دارد، با قهرمان کردن تیم استقلال و آوردن ساپینتو، سرمربی سرشناس پرتغالی، از محبوبیت قابل قبولی در میان تماشاگران تیم استقلال برخوردار بود.

در آن زمان گفته شد یکی از دلایل برکناری آقای آجرلو درگیری‌اش با رادیو و تلویزیون حکومتی ایران برای حق پخش بازی های لیگ برتر بوده است.

مصطفی آجورلو با حاشیه‌های مربوط به تمدید نکردن قرارداد با وریا غفوری کاپیتان استقلال هم مواجه بود.

موضع‌گیری‌های متعدد آقای غفوری علیه حکومت و به نفع مردم نه تنها باعث شد او از چند سال پیش دیگر به تیم ملی دعوت نشود، بلکه در نهایت به رفتن او از استقلال منتهی شد.

وریا غفوری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره جدایی‌اش از استقلال، آقای آجورلو را «ترسو» خوانده بود که بعد از کنار گذاشتن او «مخفی» شده و «یک خط» هم توضیح نداده است.

عارف غلامی، مدافع این تیم هم بعد از حمایت از معترضان با دستور مصطفی آجورلو مدیرعامل وقت باشگاه استقلال از تمرین با تیم منع و به شکل موقت اخراج شد.

وبسایت خبری «دیلی فوتبال» پیش از اخراج آقای آجرلو نوشته بود او در «اقدامی انقلابی» فیزیوتراپ تیم «شاهد عریانی» را به علت توزیع دستبند مشکی به بازیکنان استقلال در رقابت مقابل گل‌گهر، اخراج کرده است.

اخراجی که نتوانست جلوی برکناری این سردار سپاه را بگیرد.
+3
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.