آیا می دانستید زندگی در نزدیکی فضای سبز شما را جوان‌تر می‌کند؟

افرادی‌که در نزدیکی فضاهای سبز زندگی می‌کنند، از نظر بیولوژیک جوان‌تر از دیگران هستنددویچه وله: مطالعه‌ای که روز چهارشنبه در مجله Science Advances منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی‌که در نزدیکی فضاهای سبز زندگی می‌کنند، به‌طور متوسط ​​۲.۵ سال از نظر بیولوژیکی جوان‌تر از دیگران هستند.

به‌نوشته واشنگتن‌پست؛ این مطالعه با روشن‌کردن چگونگی تأثیر طبیعت بر بدن ما، به دانش موجود در مورد مزایای زندگی در اطراف فضای سبز می‌افزاید. محققان دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن به بررسی قرارگرفتن طولانی‌مدت در فضاهای سبز اطراف و چگونگی تأثیر آن بر پیری بیولوژیکی در میان گروهی متشکل از ۹۰۰ نفر در چهار ایالات در آمریکا پرداختند.

لیفانگ هو، استاد طب پیشگیرانه در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن و محقق اصلی این مطالعه گفت: «در این مطالعه ما متوجه شدیم که قرار‌گرفتن در نزدیکی فضای سبز باعث ایجاد برخی تغییرات بیولوژیکی یا مولکولی می‌شود که می‌توان آنها را در خون تشخیص داد.»

برای بررسی این ارتباط، محققان تغییرات بیولوژیکی مرتبط با سن در شرکت‌کنندگان مطالعه را طی یک دوره ۲۰ ساله بررسی کردند. با استخراج DNA از خون، آنها توانستند سن بیولوژیکی را در سطح مولکولی و با بررسی تغییرات کوچک در نحوه عملکرد ژن‌های مربوط به فرآیند پیری اندازه‌گیری کنند. نتایج این مطالعه نشان داد افرادی‌که در نزدیکی فضاهای سبز زندگی می‌کنند، به‌طور متوسط ​​۲.۵ سال از نظر بیولوژیکی جوان‌تر از دیگران هستند.

اگر سن بیولوژیکی یک فرد، بیشتر از سن تقویمی او باشد، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن مانند سرطان، بیماری‌های قلبی‌عروقی یا آلزایمر باشد.

به‌گفته دانشمندان، سن بیولوژیکی واقعاً به آنچه روزانه انجام می‌دهیم بستگی دارد از جمله آنچه می‌خوریم و میزان فعالیت بدنی ما. با‌این‌حال، این مطالعه تأکید می‌کند که وضعیت محیطی زندگی فرد نیز در افزایش یا کاهش سن بیولوژیکی موثر است. پیش از این نیز مزایای سلامتی طبیعت شهری به‌خوبی مستند شده بود.

بر‌اساس یک مطالعه فنلاندی که در ژانویه امسال منتشر شد، زندگی در فضاهای سبز احتمال مصرف داروهای آسم یا فشار خون بالا را به‌ترتیب یک‌سوم و یک‌چهارم کاهش می‌دهد. این وضعیت همچنین می‌تواند به‌طور چشمگیری استفاده از داروهای بیماری‌های روانی را کاهش دهد.

با گرم‌شدن سیاره زمین، فضاهای سبز اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کنند. مناطق شهری در هوای تابستان مانند "جزایر گرمایی" عمل می‌کنند، زیرا بتن و آسفالت پرتوهای خورشید را جذب می‌کنند. این گرما علاوه‌بر اینکه باعث افزایش مصرف انرژی برای خنک‌کردن خانه‌ها می‌‌شود، تولید گاز ازن و ترکیبات گوگردی مضر را نیز افزایش می‌دهد.

این در حالی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان در‌حال‌حاضر در مناطق شهری زندگی می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود که این میزان تا سال ۲۰۵۰ به ۶۸ درصد افزایش یابد.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.