علی کریمی،خط قرمز حکومت که فقط کریم باقری کنارش ایستاد

«کریم باقری» از پرسپولیس رفت؛ یعنی علی کریمی خط قرمز نظام استایران وایر، پیام یونسی پور
نام، چهره و حتی یاد کردن از «علی کریمی»، در فوتبال ایران ممنوع است؛ آیا در صفحه اینستاگرام خود تصویری از او دارید، یا صفحات اجتماعی این ستاره سابق فوتبال ایران را دنبال می‌کنید؟ شما جایی در فوتبال ایران نخواهید داشت.

آنچه در این گزارش می‌خوانید، حقیقت عریان یک واقعیت غیرقابل باور در فوتبال ایران است. یک همکاری مشترک میان وزارت ورزش و جوانان، با دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی سپاه پاسداران.

***
کریم باقری چرا از پرسپولیس جدا شد؟کریم باقری حاضر به حذف پست‌های خود نشد تا برخلاف چهره‌های شناس و ناشناس فوتبال ایران، جایگاه خود را تا اطلاع ثانوی از دست بدهدبا اعلام «رضا درویش»، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، «کریم باقری» در فصل آینده جایی در ترکیب پرسپولیس نخواهد داشت و فقط «جلال حسینی» به‌عنوان مربی ایرانی، کنار «یحیی گل‌محمدی» حضور خواهد داشت.

۷تیر۱۴۰۲، رسانه‌ها در ایران از بی‌تمایلی باشگاه پرسپولیس برای تمدید قرارداد کریم باقری خبر دادند. همان روز، مربی وقت باشگاه پرسپولیس در مواجهه با این سوال که آیا «مسائل غیرفنی» در تمدید نشدن قرارداد او موثر بوده یا نه، گفته بود: «من هم شنیده‌ام، اما کسی به خودم چیزی نگفته است.»

یک روز بعد، «ایندیپندنت فارسی»، در گزارشی، دلیل محروم شدن کریم باقری از مذاکره و تمدید قرارداد مجدد با پرسپولیس پس از ۷ سال حضور مستمر روی نیمکت پرسپولیس را، «فشار نهادهای امنیتی» و «دستور وزارت ورزش و جوانان» دانست.

کریم باقری، مانند تک تک بازیکنان و مربیانی که طی ماه‌های گذشته، نشانی از علی کریمی در صفحات اجتماعی‌شان داشتند، میان دوراهی برائت از این بازیکن سابق فوتبال ایران یا دور ماندن از فضای فوتبال قرار گرفته بود.

در نهایت، کریم باقری حاضر به حذف پست‌های خود نشد تا برخلاف چهره‌های شناس و ناشناس فوتبال ایران، جایگاه خود را تا اطلاع ثانوی از دست بدهد.
«چهل سال ظلم» بدتر بود یا حمایت از علی کریمی؟امیر قلعه‌نویی که حتی در سال‌های گذشته از علی کریمی به‌خاطر مواضع اجتماعی‌ او و حتی حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال حمایت کرده بود، برای رسیدن به سرمربی‌گری تیم ملی و به‌دستور نهادهای امنیتی، صفحه اینستاگرام او را آنفالو کرد۱۳مرداد۱۴۰۰، امیر قلعه‌نویی، سرمربی وقت گل‌گهر، در مصاحبه‌ با صداوسیما حکومتی ایران، در انتقاد از سیاست‌های فدراسیون فوتبال گفت: «در این چهل سال تنها چیزی که بوده ظلم بوده و ظلم بوده و ظلم. نمونه‌اش را هم در فوتبال می‌بینیم.»
 
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی پنج روز پس از این مصاحبه، امیر قلعه‌نویی را به‌دلیل «توهین به نظام»، سه ماه از هرگونه فعالیت در حوزه فوتبال محروم کرد.

او اما حالا به‌عنوان سرمربی تیم فوتبال، از سوی فدراسیونی که «مهدی تاج»، عضو سابق اطلاعات سپاه پاسداران ریاستش را برعهده دارد، انتخاب شده است.

پروسه انتخاب امیر قلعه‌نویی به‌عنوان سرمربی تیم ملی، دشوار نبود. امیر قلعه‌نویی که حتی در سال‌های گذشته از علی کریمی به‌خاطر مواضع اجتماعی‌ او و حتی حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال حمایت کرده بود، برای رسیدن به سرمربی‌گری تیم ملی و به‌دستور نهادهای امنیتی، صفحه اینستاگرام او را آنفالو کرد.

مشابه همین شرط، به‌صورت روشن‌تر و حتی با برد رسانه‌ای بیشتر، برای «جواد نکونام» تکرار شد.

خبرگزاری «تابناک»، رسانه نزدیک به نهادهای حکومتی در ایران، ۲۷خرداد۱۴۰۲، شرط بازگشت جواد نکونام به فوتبال و نشستن روی نیمکت سرمربی‌گری استقلال را، «آنفالو کردن» «علی کریمی» از صفحه اینستاگرامی‌ او، و پاک کردن عکس دو نفره‌ خود با این ستاره سابق فوتبال ایران عنوان کرد.

خبرگزاری «فارس»، رسانه سپاه پاسداران، سه‌شنبه ۳۰خرداد۱۴۰۲ از انتخاب جواد نکونام به‌عنوان سرمربی استقلال نوشت: «جواد نکونام با پذیرفتن اشتباهاتی که در گذشته داشت و با مساعدت نهادهای ذیربط، عفو رهبری شامل حالش شد تا بتواند به فوتبال بازگردد.»

در حقیقت عفو رهبر جمهوری اسلامی، پس از آنکه جواد نکونام صفحه اینستاگرام علی کریمی را آنفالو و تصویر او را از صفحه‌اش حذف کرد، مشمول حال جواد نکونام شد.

امیر قلعه‌نویی که ادعای «چهل سال ظلم» در جمهوری اسلامی را داشت، به سرمربی‌گری تیم ملی می‌رسد و جواد نکونام که باوجود تلاش نهادهای حکومتی برای نشستن روی نیمکت فولاد در بازی با نماینده عربستانی، این تیم را ترک کرد و مورد غضب دستگاه‌های امنیتی قرار گرفت، سرمربی استقلال می‌شود؛ هر دو فقط به‌دلیل تن دادن به درخواست کنار گذاشتن علی کریمی.
سعید پیرامون چگونه به تیم ملی فوتبال ساحلی برگشت؟سعید پیرامون با آنفالو کردن علی کریمی از صفحه اینستاگرامش و حذف پستی که برای این بازیکن پیشین تیم ملی نوشته بود، بار دیگر به اردوهای تیم ملی دعوت شد۱۵آبان۱۴۰۱، تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در رقابت‌های جام بین‌المللی قاره‌ای، با شکست دادن تیم ملی فوتبال ساحلی برزیل، قهرمان شد. اما «نخواندن سرود جمهوری اسلامی»، «عدم شادی پس از گرفتن جام قهرمانی» و «حرکت نمادین کوتاه کردن مو پس از به‌ثمر رساندن گل» در اوج روزهای اعتراضات سراسری، از بازیکنان این تیم برای مردم ایران، قهرمان ساخت.

یک روز بعد، یعنی ۱۶آبان، فدراسیون فوتبال، رفتار بازیکنان فوتبال ساحلی ایران را در بیانیه رسمی خود تقبیح، و آن‌ها را تهدید به محرومیت و تعلیق از فوتبال کرد. بیانیه‌ای کاملا سیاست‌زده و آمیخته با نگاه‌های امنیتی.

همان روز، «وحید یامین‌پور»، مجری سابق صدا‌وسیما و چهره افراطی نزدیک به گرایش موسوم به «جوانان انقلابی»، که معاونت جوانان وزارت ورزش را برعهده دارد، در توییتی نوشت: «آیا می‌دانید با ساختارهای جهانی جدید در ورزش، وزارت ورزش و جوانان دخالت چندانی در مدیریت تیم‌های ملی فوتبال ایران نداشته و صرفا عضو افتخاری مجمع فدراسیون فوتبال است؟» اشاره او به لزوم دخالت‌های بیشتر وزارت ورزش به‌عنوان نهاد حکومتی در امور فوتبال ایران بود.

منبع آگاه «ایران‌وایر» در فدراسیون فوتبال می‌گوید، پس از بازگشت بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی، چهار بازیکن به‌عنوان «عناصر نامطلوب»، به نهادهای امنیتی معرفی شدند. «محمد احمدزاده» به‌عنوان کاپیتان تیم، «سعید پیرامون» که حرکت نمادین کوتاه کردن موی سر را انجام داده بود، و همین‌طور «مسلم مسیگر» و «مصطفی کیانی.»

طبق گفته منبع ایران‌وایر، مهم‌ترین سوالی که از بازیکنان این تیم شده بود، به «ارتباط آن‌ها با علی کریمی» و «چرایی دنبال کردن او» مربوط می‌شد. برخی سوالات متداول دیگر مانند اینکه «از چه کسی برای نخواندن سرود جمهوری اسلامی خط گرفته بودند؟»، «با کدام رسانه‌های خارج از کشور در ارتباط هستند؟»، «کدام بازیکنان اصرار به شادمانی نکردن داشتند؟» نیز، مطرح شده بود.

در نهایت، سعید پیرامون با آنفالو کردن علی کریمی از صفحه اینستاگرامش و حذف پستی که برای این بازیکن پیشین تیم ملی نوشته بود، بار دیگر به اردوهای تیم ملی دعوت شد.

همین تهدید و ممنوعیت‌ها در مورد علی کریمی، حتی برای بازیکنان دختران فوتبال ایران، از جمله برای بازیکنانی که به اردو تیم ملی دعوت می‌شوند نیز، وجود دارد.
کریم باقری برای علی کریمی چه نوشته بود؟کریم باقری در پست اینستاگرام خود نوشته است: «علی کریمی نه خائن است و نه وطن فروش، بلکه یک میهن پرست با شرف استکریم باقری، سخت‌ترین و شاید ساده‌ترین راه را انتخاب کرد؛ تصویر علی کریمی و متنی که در حمایت از او نوشت، هنوز روی صفحات اجتماعی‌اش قرار دارند.

کریم باقری در پست اینستاگرام خود نوشته است: «علی کریمی نه خائن است و نه وطن فروش، بلکه یک میهن پرست با شرف است.

قابل توجه مردک پاچه‌خوار (حسن عباسی) که می‌خواست کاخ سفید حسینیه کنه. تو با این ادبیات سخیف به هر قشری از جامعه توهین کرده‌ای و می‌کنی کسی هم نیست جلوی تورو بگیره و هر روز گستاخ تر از دیروز پیش می‌روی. همه‌ ما بخاطر رفتن کسانی امثال تو به خیابان ها آمدیم، شماها برای این مردم چه کرده‌اید جز حرف بیهوده و توهین به قهرمانان آنان.» هنوز هشتگ مهسا امینی هم پای پست او به چشم می‌خورد.

نام علی کریمی هنوز در صفحه اینستاگرام کریم باقری که فقط ۱۰ نفر را در صفحه اینستاگرام خود دنبال می‌کند، به چشم می‌خورد.

یک تیر، خبرنگاران از کریم باقری پرسیده بودند که آیا قرار است به‌دلیل حمایت از علی کریمی از این تیم برود؟ او پاسخ داده بود: «قرار نیست همیشه بمانم.» علی کریمی نیز در صفحه اینستاگرام خود برای کریم باقری نوشت: «همیشه هستی آقا کریم؛ در دل مردم ایران.»

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا)، همچنان در قبال دخالت‌های مستقیم حکومت در امور فوتبال ایران، ساکت و بی‌تفاوت است.
+52
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    samamos - میدلزبرو، انگلستان
    باشرافت زندگی کردن کار هر کسی نیست.
    3
    22
    ‌پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
    ایران در حال تبدیل شدن به جولانگاه بی عرضه گان فرومایه و پست فطرت متملق بی لیاقت است که بجای نیروهای واقعا متخصص که خمینی دجال گفت هر چه متخصص تر بدتر، نشسته اند و بجان مردم بیچاره و آینده فرزندانشان افتاده اند! اینها چندین نسل را با اسلام عفونی شان آتش زدند!
    2
    0
    جمعه ۱۶ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.