کشف میکروب‌های یک‌میلیارد‌ ساله که حیات را به وجود آوردند

العربیه: بررسی صخره‌هایی که در عمق چندصدمتری زیر صحرای استرالیا واقع شده‌اند، سرنخ‌هایی از دنیای گمشده میکروب‌های بدوی که زمانی اقیانوس‌های جهان مملو از آنها بودند، و در نهایت باعث ایجاد گیاهان و حیوانات شدند، به دست داده است.

تجزیه و تحلیل مولکول‌های چربی‌مانند ایزوله‌شده در این سنگ‌ها نشان می‌دهد که آنها توسط یک جامعه باستانی تاکنون کشف‌نشده از ارگانیسم‌ها به نام «یوکاریوت‌ها» ساخته شده‌اند. این‌ها گروهی از موجودات زنده هستند که سلول‌های آنها به طور معمول حاوی هسته و چند محفظه داخلی است.

این مولکول‌ها 1.6 میلیارد سال قدمت دارند، که معلوم می‌کند یوکاریوت‌ها بسیار بیش از آنچه که شواهد بیوشیمیایی پیشین نشان داده بودند، فراوانی داشته‌اند. نظریه قبلی این بود که یوکاریوت‌ها تا 800 میلیون سال پیش بسیار نادر بودند.

بیشتر یوکاریوت‌های مدرن برای ساخت غشاهای سلولی و سایر عملکردهای خود به ترکیبات چربی‌مانندی به نام «استرول»، مانند کلسترول، متکی هستند. از آنجا که استرول‌ها در سراسر درخت خانواده یوکاریوتی یافت می‌شوند، تصور بر این است که در آخرین جد مشترک همه یوکاریوت‌های مدرن هم وجود داشته است.

با این حال، اگر بیش از 800 میلیون سال به عقب بازگردید، رد استرول گم می‌شود. محققان نتوانسته‌اند اثری از آن را در سنگ‌های کهن‌تر پیدا کنند. این غیبت منجر به گمانه‌زنی‌هایی شده مبنی بر اینکه قبل از 800 میلیون سال پیش، یوکاریوت‌ها به اندازه کافی فراوان نبودند تا اثری از استرول قابل ردیابی بر جای بگذارند. اما احتمال قوی‌تر این است که محققان مولکول‌های اشتباه را ردیابی می‌کردند.

با در نظر گرفتن این موضوع، تیمی بین‌المللی از پژوهش‌گران صخره‌های سراسر جهان را بررسی کردند، و موفق شدند رد گسترده‌تری از (پیشا) «پروتروسترول‌ها» پیدا کنند. این نشان می‌دهد یوکاریوت‌هایی که آنها را تولید کرده‌اند، در محیط‌های آبی میان 800 میلیون تا 1.6 میلیارد سال پیش فراوان بودند. این استرول‌ها در چندصد میلیون سال آینده سنگ بنای ایجاد گیاهان و حیوانات روی زمین شدند.
+17
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.