با نزدیک شدن به زمان پایان ذخیره اکسیژن زیردریایی تایتان ، عملیات جستجو شدت گرفت

امدادگران گفته‌اند که هنوز به «عملیات جستجو» برای یافتن تایتان ادامه می‌دهندبی بی سی: در حالیکه ذخیره اکسیژن زیردریایی توریستی تایتان تا چند ساعت دیگر به پایان خواهد رسید و تلاش گسترده برای یافتن این زیردریایی شدت گرفته، سخنگوی گارد ساحلی آمریکا گفته است که هدف عملیات تجسسی «همچنان نجات سرنشینان زیردریایی است.»

گارد ساحلی آمریکا هماهنگی عملیات جستجو را برعهده دارد.

زیردریایی تایتان با پنج سرنشین روز یکشنبه برای سفر به عمق دریا و بازدید از بقایای کشتی تایتانیک به آب انداخته شد و کوتاه مدتی پس از آن، تماس آن با کشتی مادر قطع شد.

این زیردریایی برای یک بازدید هشت ساعته طراحی شده و ذخیره اکسیژن آن تا چند ساعت دیگر تمام خواهد شد.

تا کنون صداهایی از زیر دریا در منطقه جستجو شنود شده است اما مشخص نیست که منشا آنها چیست و آیا سرنشینان زیردریایی در صدد اعلام محل خود هستند یا نه.

نهادهای امدادرسانی و تشکیلات متعدد دولتی از ایالات متحده، کانادا و فرانسه در عملیات جستجو در منطقه ناپدید شدن زیردریایی مشارکت دارند و شرکت اوشن‌گیت، مالک که این تور زیردریایی را راه‌اندازی می‌کرده، گفته است که در حال بررسی همه گزینه‌ها برای بازگرداندن ایمن آن است.

در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، یک هواپیمای تجسسی کانادایی صداهای ارسال شده از زیر آب را دریافت کرد و این امیدواری پیش آمد که ممکن است سرنشینان زیردریایی در صدد ارتباط با بیرون باشند.

این امید وجود داشت که سرنشینان ممکن است برای جلب توجه، به بدنه زیردریایی کوبیده باشند.
کشتی تایتانیک که در زمان خود در اوایل قرن بیستم بزرگترین و پیشرفته‌ترین کشتی مسافرتی جهان بود در اولین سفر خود از بریتانیا به آمریکا غرق شددر عین حال، کارشناسان گفتند که تشخیص ماهیت این صداها دشوار است و این امکان وجود دارد که صداهای منقطع و با فرکانس نسبتا بالا از برخورد زیردریایی با یک جسم سخت ایجاد شده باشد.

گارد ساحلی ایالات متحده گفته است که در حال حاضر نمی‌تواند تایید کند که منشا این صداها چیست و نیروی دریایی ایالات متحده در حال تجزیه و تحلیل داده‌هاست اما تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

یک وسیله هدایت از راه دور متعلق به گارد ساحلی ایالات متحده برای جستجوی در زیر سطح آب به منطقه شنیده شدن صداها اعزام شده اما به گفته گارد ساحلی «تا کنون نتایج به دست آمده منفی بوده است.»

در ساعات بعد وسایل مشابه دیگری با قابلیت فرود به عمق بیشتر به منطقه اعزام شد اما هنوز نتیجه مشخصی به دست نیامده است.

گارد ساحلی گفته است که منطقه جستجو تقریبا دو برابر ایالت کانکتیکات ایالات متحده وسعت دارد و منطقه جستجوی زیرسطحی به نقاطی به عمق حدود ۴ کیلومتر گسترش یافته است.
شب گذشته یک کشتی فرانسوی با یک ربات زیردریایی به منطقه رسید. این ربات قابلیت فرود تا عمق ۴ کیلومتری را دارد و پیشتر در عملیات جستجو در عمق اقیانوس شرکت داشته است.

در همانحال، هواپیماهای تجسسی به جستجو از هوا ادامه می‌دهند تا در صورتی که تایتان به سطح اقیانوس بازگشته اما ارتباط خود را از دست داده باشد بتوانند آن را بیابند.

این زیردریایی مجهز به بادکنک یا بالنی بود که در صورت از کار افتادن موتور یا بروز سانحه، به طور خودکار باد می‌شد و می‌توانست آن را به سطح آب بیاورد.

پروفسور آلیستر گریگ، کارشناس پژوهش‌های زیردریایی در یونیورسیتی کالج دانشگاه لندن، می‌گوید یکی از مشکلات بزرگ این است که امدادگران نمی‌دانند که آیا باید به سطح آب نگاه کنند یا به بستر دریا.

او افزوده است که «بعید است که زیردریایی در میان سطح و کف اقیانوس گرفتار شده باشد.»

او چند احتمال را در نظر گرفته است. اول اینکه ممکن است با بروز وضعیت اضطراری، حباب یا بالون نجات به کار افتاده باشد و زیردریایی را به سطح آب آورده باشد. در این صورت، زیردریایی باید در جایی بر سطح اقیانوس شناور باشد.
شهزاده و سلیمان داوود دو تن از سرنشینان زیردریایی تایتاناحتمال دیگر این است که بدنه آن آسیب رسیده و منجر به نشت آب شده باشد. او می‌گوید: «در چنین صورتی، وضعیت چندان خوب نیست.»

لاشه کشتی تایتانیک در عمق ۳۸۰۰ متری زیر سطح اقیانوس اطلس قرار دارد. در نتیجه، اگر زیردریایی به بستر اقیانوس رسیده باشد و نتواند با استفاده از موتور خود به سطح بازگردد، گزینه‌های آن بسیار محدود است.

در حال حاضر، زیردریایی‌های معدودی می‌توانند به این عمق برسند و به خصوص وسایل طراحی شده برای امداد و نجات زیردریایی‌های نیروی دریایی نمی‌توانند حتی به عمق مورد نیاز نزدیک شوند.

طبق گفته شرکت اوشن‌گیت - مالک زیردریایی تایتان - زیردریایی ناپدید شده یکی از تنها پنج زیردریایی سرنشین دار در جهان است که قادر به رسیدن به این عمق است.

نیروی دریایی ایالات متحده یک وسیله زیردریایی کنترل از راه دور دارد که می‌تواند در چنین عمقی فعالیت کند. سال گذشته از این وسیله برای مکان‌یابی و بازیابی لاشه یک جت جنگنده سقوط کرده از عمق ۳۷۸۰ متری در دریای چین جنوبی استفاده شد.

پس از یافتن لاشه هواپیما، این زیردریایی توانست قلابی را به آن وسل کند و جرثقیل یک کشتی نجات آن را بیرون آورد.
سرنشینان زیردریایی تایتان برای این سفر کوتاه در عمق دریا هرکدام مبلغ کلانی پرداخت بودند. پنج نفر سرنشین این هواپیما عبارتند از: هیمیش هاردینگ، میلیاردر ۵۸ ساله بریتانیایی، شهزاده داوود، ۴۸ ساله و پسرش، سلیمان داوود، ۱۹ ساله که شهروندان بریتانیا هستند، پل هانری نرگئوله، کاشف ۷۷ ساله فرانسوی و استاکتون راش، ۶۱ ساله، مدیر اجرایی اوشن‌گیت مالک و ارائه دهنده تور زیردریایی.

مسافران زیردریایی برای این سفر هشت ساعته و دیدن لاشه کشتی تایتانیک هرکدام ۲۵۰۰۰۰ دلار پرداخته بودند.

محل غرق کشتی در ۶۰۰ کیلومتری سواحل نیوفاندلند کانادا قرار دارد. لاشه کشتی به دو قسمت شکسته که حدود ۸۰۰ متر از هم فاصله دارد. یک میدان بزرگ قطعات و وسایل کشتی اطراف آن را احاطه کرده است.

به نوشته وبسایت شرکت اوشن‌گیت، اولین سفر بازدید از تایتانیک در سال ۲۰۲۱ صورت گرفت.
+28
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۶
    Mrboomi - برلین، آلمان

    من امیدوارم که پیداشون بکنن صحیح وسلامت،ولی این همه پناهنده در بدر هر ماه توی دریاهای اروپا غرق میشن و متاسفانه میمیرن تا حالا برای پیدا کدن هیچکدومشون یه قایق هم نفرستادن،حالا برای چند تا اجراجوی بچه پولدار .....
    1
    42
    ‌پنجشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک

    Mrboomi - برلین، آلمان
    حرفت درسته اما منطقی نیست، قطعا جون یه ایرانی رو به یه غیر ایرانی ترجیح میدم، اونا هم‌همینطور. اما کلا دنیا بوی ادرار گرفته…
    0
    28
    ‌پنجشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    فرید1614 - بروکسل، بلژیک

    Mrboomi - برلین، آلمان
    دوست گرامی متاسفانه برای انسانها جسم و کالبد دیگر اهمیتی ندارد بلکه قدرت پاسپورت و ملیت شده نشان آدمیت, کشورهای متمدن وقتی ما یک کشور بی قانون میبینند و با عقایدمان چه بلایی بر سر خودمان اوردیم پس چرا انها برای ما ارزش قایل باشند..!!!
    1
    28
    ‌پنجشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.