نظریه جدید مرگ فرعون جوان مصر؛ توت عنخ‌آمون در حال مستی ارابه‌رانی می‌کرد

توت عنخ‌آمون، فرعون مصرالعربیه: دلیل اصلی مرگ توت عنخ‌آمون، فرعون مصر در سنین جوانی هنوز برای باستان‌شناسان و مصرشناسان، به صورت معمایی حل‌ناشده بزرگی باقی مانده است.

در مورد علت اصلی مرگ این پادشاه جوان، نظرات ضد و نقیضی وجود دارد، اما یک مصرشناس اخیراً، نظریه جدیدی در مورد مرگ او ارائه داده که جنجال زیادی به راه انداخت و این موضوع را بار دیگر به صحنه آورده است.

به گزارش وب سایت «بی‌بی‌سی ساینس فوکوس»، صوفیا عزیز، مصرشناس اعلام کرد که توت عنخ‌آمون بر اثر تصادف ارابه‌ای با سرعت بالا در حالی که تحت تاثیر الکل بود، جان خود را از دست داد.

او گفت که این فرعون مانند هر نوجوان دیگری در حالی که مشروب می‌نوشید، ارابه می‌راند.
مقبره توت عنخ‌آمونعزیز افزود که تصادف ارابه فرعون منجر به شکستگی شدید پای توت‌ عنخ‌آمون شد که متعاقبا عفونت شدید و سپس مرگ او را به‌دنبال داشت.

گروهی از مصرشناسان در سال 2010، برای درک بهتر علت مرگ این فرعون جوان، از مومیایی او با اشعه ایکس، عکس گرفتند. در معاینه مشخص شد که این فرعون که در هنگام مرگ تنها 19 سال داشت، نه تنها به مالاریا مبتلا بود، بلکه در زمان مرگ از بیماری‌های متعددی نیز رنج می‌برد.

در مطالعات قبلی فرض بر این بود که توت عنخ‌آمون به‌دلیل ابتلا به بیماری دردناک «کوهلر»، علاوه بر نارسایی در پاهایش، به عصا نیاز داشت.

به گزارش روزنامه «دیلی میل»، صوفیا عزیز بر اساس ادوات موجود در مقبره فرعون به عنوان مدرک، تمام این «فرضیه‌ها» را رد کرد، زیرا مصریان باستان، مرده‌های خود را با وسایلی که بر اساس اعتقادات خود می‌توانستند از آن‌ها در زندگی پس از مرگ استفاده کنند، دفن می‌کردند.
ارابه توت عنخ‌آمون
چهره مومیایی‌شده توت عنخ‌آمون
نیم‌رخ چهره توت عنخ‌آمونعزیز با اشاره به ارابه‌ها، زره‌ها و شرابی که در مقبره این فرعون پیدا شده بود، این موضوع را رد کرد که توت عنخ‌آمون در زمان مرگ، تحت درمان پزشکی برای بیماری‌های خاص قرار داشت. این مصرشناس خاطرنشان کرد که این دوات نشان می‌دهند این فرعون، «پادشاهی جنگاور» بود که پس از برخورد شدید ارابه‌اش که منجر به زخم‌های خطرناک شد، زندگی‌اش به پایان رسید.

او افزود که برهم‌خوردن ظاهر مومیایی او به‌دلیل بانداژهای محکم و استفاده از «رزین» در طول فرآیند مومیایی‌کردن رخ داده است.

عزیز در جشنواره علمی «شلتنهام» گفت: «وقتی توت عنخ‌آمون را مطالعه کردم، به این نتیجه رسیدم که هیچ مدرکی دال بر ناتوانی یا نارسایی‌های مادرزادی پا در او که به نام پای پرانتزی شناخته می‌شود، وجود ندارد.»

عزیز در پایان گفت: «شاید هرگز ندانیم که توت عنخ‌آمون چگونه مرد، مگر این که آنها چیزی را در اندام‌های داخلی پیدا کنند. فکر نمی‌کنم تا آن زمان بتوانیم چیز دیگری کشف کنیم.»

مقبره توت عنخ‌آمون، توسط هاوارد کارتر، باستان‌شناس در سال 1922 کشف شد. این مقبره شواهد گیج‌کننده‌ای را در مورد کودکی نشان داد که در سال 1336 قبل از میلاد، زمانی که تنها 9 سال داشت، فرعون شد و سپس در سن 19 سالگی درگذشت.

مقبره او پس از کشف، شهرتی زیاد یافت زیرا جسد او نزدیک به 30 قرن پس از مرگش دست‌نخورده باقی مانده و مقبره‌اش مانند بسیاری از مقبره‌های دیگر فراعنه هدف غارت دزدان قرار نگرفته بود.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.