برلوسکونی نخست‌وزیر پیشین ایتالیا درگذشت

بی بی سی:سیلویو برلوسکونی، نخست‌وزیر پیشین ایتالیا که علیرغم رسوایی‌های جنسی و اتهامات فساد بار دیگر به صحنه سیاست ایتالیا بازگشته بود، در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

او در بیمارستانی در میلان بستری شده بود.

سیلویو برلوسکونی میلیاردری خبرسازی بود که از قدرت و نفوذ رسانه‌ای بسیاری برخوردار بود. اولین بار در سال ۱۹۹۴ به قدرت رسید و تا سال ۲۰۱۱ چهار دولت را رهبری کرد.

آقای برلوسکونی رهبری حزب راست میانه «فورزا ایتالیا» را بر عهده داشت که پس از انتخابات سپتامبر به ائتلاف جورجیا ملونی نخست وزیر فعلی پیوست. او در همان زمان به عنوان سناتور بار دیگر در مجلس سنای ایتالیا برگزیده شد.

برلوسکونی یکی از خبرسازترین سیاستمداران ایتالیا بود. زمانی مالک باشگاه آث میلان بود. او در این سال‌ها مالک باشگاه فوتبال مونتزا بود.

از او در ایتالیا به عنوان غول رسانه‌ای این کشور یاد می‌شد.

برلوسکونی گفته بود اتهاماتی که علیه او مطرح شده، از فساد و عدم پرداخت مالیات گرفته تا مهمانی‌های سکس «بونگا بونگا»، به وجهه‌اش لطمه زد. با این حال او می‌گفت «ایتالیایی‌ها می‌دانند که هیچ یک از این گفته‌ها صحت ندارد». او می افزاید «از زمانی که وارد سیاست شده‌ام ۵۷ بار محاکمه شده‌ بود».

او با اتهام‌های زیادی مواجه و محاکمه شد از جمله فساد در حسابرسی، شهادت دروغ در دادگاه، رشوه، فساد مالی و داشتن رابطه جنسی غیرقانونی با افراد زیر سن قانونی.

برای مدتی از تصدی مشاغل دولتی محروم شده بود.

زندگی او بارها دستمایه داستان‌ها و فیلم‌های سینمایی شده بود.
گاهشمار فعالیت‌های سیاسی سیلویو برلوسکونی:
حضور برلوسکونی در دنیای سیاست به سالها پیش برمی‌گردد و او در این دوره طولانی چالش‌های شدیدی را تجربه کرده است:

دهه ۱۹۹۰: برلوسکونی حزب سیاسی خود، حزب راست میانه «فورزا ایتالیا» را در سال ۱۹۹۳ تاسیس کرد و یک سال بعد با رهبری یک دولت ائتلافی دست راستی، نخست وزیر شد.

در سال ۱۹۹۶ اما، او در انتخابات از یک حزب چپ به رهبری رومانو پرودی شکست خورد.

سال‌های ۲۰۰۱-۲۰۰۶: برلوسکونی بار دیگر به عنوان نخست‌وزیر به قدرت بازگشت که طولانی‌ترین دولت ایتالیا را از زمان جنگ جهانی دوم رهبری کرد.

او به اختلاس، کلاهبرداری مالیاتی و تلاش برای رشوه به قاضی متهم شد که در برخی از آنها محکوم و در برخی دیگر تبرئه شد. پس از یک دوره محاکمه چهار ساله، در سال ۲۰۰۴ از فساد اداری تبرئه شد و بار دیگر در سال ۲۰۰۶ از رومانو پرودی، رقیب پیشین خود، شکست خورد.

سال‌های ۲۰۰۷-۲۰۱۱: پس از تغییرات اساسی در حزب و تغییر نام آن به «مردم آزادی»، در سال ۲۰۰۸ برای چهارمین دوره به رهبری حزب انتخاب شد.

در همین حال که او که با اتهامات بیشتری در رابطه با فساد مالی و اخلاقی مواجه شده بود، در سال ۲۰۱۰، ده‌ها هزار نفر به خیابان‌ها ریختند و خواهان استعفای شدند. بدین ترتیب او نه تنها حمایت رای دهندگان خود را از دست داد، بلکه اکثریت حزب خود را در مجلس نیز از دست داد. برلوسکونی یک سال بعد در سال ۲۰۱۱ استعفا داد.

سال‌های ۲۰۱۳ به بعد: حزب او کمتر از یک درصد تا پیروزی در انتخابات عمومی فاصله داشت. اما او به دلیل محکومیت به تقلب مالیاتی از پارلمان اخراج شد.

در سال ۲۰۱۹ در انتخابات پارلمان اروپا به عنوان نماینده پارلمان اروپا انتخاب شد و در سال ۲۰۲۲ پس از کسب یک کرسی در انتخابات عمومی ایتالیا به سنای ایتالیا بازگشت.
+22
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    کاپیتان لیچ. - لندن ، انگلستان
    به درک،یه فاسد کم، چه آخوند میخواد باشه چه کراواتی.
    7
    17
    دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    غلامرضا مطلبی - بستان،خوزستان، ایران
    به بیضه چپ اسب حضرت عباس که مرد یه لاشخور کمتر
    1
    1
    دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    maradona - براتیسلاوا، اسلوواکی
    تنها کار مفیدی که این برلوسکونی تو سراسر عمرش انجام داد خرید سه گانه و مثلث رود گولیت. فون باستن و فرانک رایکارد برای آث میلان بود که در عصر طلائی فوتبال یعنی خلال سال های ۸۷ تا ۹۴ همه رو عاشق فوتبال کرده بود برد ۵ بر یک مقابل رئال مادرید با گل های مثلث و دونادونی و آنچلوتی در مقابل تک گل هوگو سانچز
    0
    1
    ‌سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    maradona - براتیسلاوا، اسلوواکی
    یکی از وقیح ترین و شرم آورترین کار هوایی که در زمان برلوسکونی رسمیت پیدا ((حق شب اول)) یعنی فئودال های روستاهای ایتالیا این حق را پیدا کرده بودند که اگر دختر یکی از رعیت هایشان می خواست ازدواج کند قبل از شب زفاف ارباب آن دوشیزه را قبل از آقا داماد ازاله بکارت کند
    0
    0
    ‌سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.