موج انتقادها درپی انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از نائب رئیسان مجمع عمومی سازمان ملل

حیدرعلی بلوجی دیپلمات جمهوری اسلامی نیز به عنوان یکی از گزارشگران کمیته خلع سلاح و امنیت بین‌المللی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شده استرادیو فردا: در پی انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از کشورهای نواب رئیس هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، موجی از انتقادها نسبت به این انتخاب، از سوی برخی کشورها و فعالان سیاسی و حقوق بشر به راه افتاد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۱۱ خرداد، رئیس جدید و ۲۱ نواب او و همچنین روسا و اعضای شش کمیته اصلی آن را انتخاب کرد.

پس از انتخاب دنیس فرانسیس از کشور ترینیداد و توباگو به عنوان رئیس هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کشورهای بولیوی، کنگو، استونی، گامبیا، ایسلند، ایران، مالزی، مراکش، هلند، سنگال، سنگاپور، سریلانکا، سورینام، اوگاندا، ازبکستان و زامبیا نیز به عنوان نواب رئیس جدید مجمع انتخاب شدند.

پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز همواره از نواب رئیس مجمع عمومی سازمان ملل هستند.
ماموریت رئیس جدید و کشورهای نایب آن از روز پنجم ماه سپتامبر آغاز می‌شود و به مدت یک سال ادامه خواهد داشت.

علاوه بر این، حیدرعلی بلوجی، دیپلمات جمهوری اسلامی، نیز به عنوان یکی از گزارشگران کمیته خلع سلاح و امنیت بین‌المللی این مجمع انتخاب شده است.

اما انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از نواب رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، موجی از انتقادها را به همراه داشته است.
نماینده آمریکا به این انتخاب اعتراض کرد و پیشینه تهران در سرپیچی از تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل، نقض حقوق بشر و صدور تسلیحات و خشونت را یادآور شد.

او گفت: «ایران نمی‌تواند به عنوان یک واسطه صادق در نقش خود به عنوان نایب رئیس مجمع عمومی عمل کند، زیرا بارها و بارها نشان داده که به دنبال تقویت صلح و امنیت جهانی نیست، بلکه علیه آن فعالیت می‌کند.»
نماینده آمریکا تاکید کرد که کشورش به مخالفت با رهبری جمهوری اسلامی در سراسر نظام سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

نماینده اسرائیل نیز در موضع‌گیری مشابه اعلام کرد که فعالیت‌های تهران تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است.
او گفت: «ایران بارها اسرائیل را با لفاظی‌های تند ضداسرائیلی و یهودستیزانه تهدید می‌کند. این کاملا غیرقابل قبول است که رهبری یک کشور عضو سازمان ملل، کشور عضو دیگر این سازمان را غده سرطانی خطاب کند و علنا خواستار نابودی آن شود. این نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد است.»

هیلِل نویِر، وکیل‌ بین‌المللی حقوق بشر و مدیر سازمان غیردولتی «دیده‌بان سازمان ملل»، نیز در توئیتی در واکنش به انتخاب جمهوری اسلامی نوشت: «این رژیمی است که از تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد سرپیچی می‌کند، حقوق بشر شهروندان خود را زیر پا می‌گذارد و تروریسم را در سراسر جهان دامن می‌زند.»
نازنین بنیادی، از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی هم در توئیتی نوشت که این انتخاب یک «ننگ مطلق» برای سازمان ملل متحد است.

محمد مقیمی وکیل دادگستری نیز در حساب توئیتر خود این انتخاب را «مایه شرمساری» دانست.
اما در مقابل، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد مدعی شد که این اعتراض‌ها مربوط به جلسه مورد بحث مجمع نیست و تهران همواره به عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل فعالانه در مجمع شرکت داشته است.

او ادعا کرد که برخی از اعضای سازمان ملل متحد از این نهاد «برای پیگیری برنامه‌های سیاسی خود سوءاستفاده می‌کنند».
رسانه‌ها و فعالان حکومتی در ایران نیز از این انتخاب استقبال کردند و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی نیز ادعا کرد که این انتخاب «پیروزی دیپلماسی ایران بر آمریکا و حامیانش» است.

انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از نواب رئیس جدید مجمع عمومی سازمان ملل در حالی است که پیشتر انتخاب ایران به عنوان ریاست نماینده جمهوری اسلامی بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل موجی از اعتراض‌ها را برانگیخته بود.

دو روز پیش، هیلِل نویِر، وکیل‌ بین‌المللی حقوق بشر و مدیر سازمان غیردولتی «دیده‌بان سازمان ملل»، از ارائه پیش‌نویس یک قطعنامه برای لغو ریاست نماینده جمهوری اسلامی بر این مجمع خبر داد.
+46
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    اعجاز زیر میزیه ! رژیم بچه کُش و رکورد دار اعدام رئیس کمیته یا مجمع حقوق بشر سازمان ملل هم هست !!!! ای تُف تو روت گوترش که تر زدی به سازمان ملل و کردیش سازمان زد و بندها ، بر پایه رشوه !!
    0
    40
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان

    با نگاهی به لیست کشورهای همردیف ایران میتوان پی برد گذاشتن یک افتابه مسی عهد قاجار هم بدرد بخورتر و هم تاثیرس بیشتر از این قبایل به اسم کشور می‌بود
    0
    30
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

    خاک بر سر سازمان ملل. یک عده نمایشگر، فاسد سیاسی و اقتصادی. ایرانی گوش کن « کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من»
    0
    30
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    انتصاب جنابعالی را به ریاست کمیته تبریک گفته میکنم.
    15
    0
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    فاطی به خود فشار روان نکن ، نمیخواد فارسی نوشته کنی . در فارسی ( تبریک گفته میکنم ) نداریم ، ببین تو بهتره به همون پشتون ، زبان رسمی فک و فامیلای طالبان نوشته روان کنی !!
    0
    12
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    antifascism - تهران، ایران
    چرا نمیخواهید بپذیرید که کل دنیا طرفدار حکومت ایرانه و با اعمال مختلف به ملت ایران و سایر مردم سرکوب شده بیلاخ میدن. وقتی فلان دیپلمات کره ای میگه مگه کل منابع ای که داخل ایرانه مال ایرانیهاس و همه دنیا توش شریکن این رویه هم هست. البته این حرف وقتی درسته که برای همه مردم دنیا همه دنیا به درستی شیر بشه. نه اینکه فقط ماتحت پاره برای ما بمونه.
    0
    6
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    ارمان ایران - تورنتو، کانادا
    وقتی خیابانهای خارج کشور با همکاری سلطنت طلبان تمامیت خواه و اطلاعات سپاه و چماقداران ساواک خالی ازمعترضین ایرانی میشود دولتهای خارجی هم از رودر رویی با استبداد کثیف اسلامی به همکاری با ان روی می اوردند.کسی که در اسراییل برای برسمیت شناخته شدن کلاه جهودی بسر گذاشته وسر به دیوارندبه میکوبد و ادعای سکولاریزم میکند در حالی که همسرش مانند زنهای بیسواد نامه به لای سنگها (بخوانید چاه جمکران) میگذارد به موقع لازم به عمامه وعبای اخوندهای ضد ایران هم دخیل خواهد بست.خیاباهای داخل و خارج از کشور را خالی نکنیم تا خبر اعدام جوانان و همکاری دولتهای خارجی وسازمانهای جهانی با حکومت اسلامی کثیف را نبینیم. به جای شخص پرستی به ازادی ومیهنپرستی و ایرانی دوستی روی بیاوریم.هیچ گروه مذهبی یا ایدیولوزیکی دوست ایران نیست.
    1
    5
    جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.