کشف یک عامل جدید که در بروز اوتیسم نقش دارد

العربیه: دانشمندان با استفاده از میزان چشمگیری از داده‌های به‌دست‌آمده از آزمایش‌های مختلف بر روی مدل‌های موش، سلول‌های بنیادی انسانی، نمونه‌های خون بالینی، و کشت سلول‌های انسانی به این نتیجه رسیدند که «اکسید نیتریک» عملکرد و ساختار نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی را تغییر می‌دهد و منجر به رفتارهای اوتیستی می‌شود.

اختلالات طیف اوتیسم گستره بزرگی از وضعیت‌های عصبی رشدی را در بر می‌گیرد، و با علائمی مانند مهارت‌های اجتماعی ضعیف، مشکلات ارتباطی، رفتارهای تکراری، و سرگرمی‌های خاص شناخته می‌شود.

چندین جهش ژنتیکی عامل تنوع ویژگی‌های مرتبط با اختلال اوتیسم هستند، اما مکانیسم‌های زیربنایی آنها چندان شناخته‌شده نیست، که باعث شده مبتلایان به اوتیسم تاکنون درمان ویژه‌ای نداشته باشند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده است که اکسید نیتریک در اختلالات عصبی مختلف مانند آلزایمر، پارکینسون و بیماری هانگتینتون نقش دارد، اما نقش آن در اوتیسم تاکنون چندان روشن نشده است.

بر این اساس، در پژوهش جدید دانشمندان با استفاده از مدل‌های سلولی و موشی اوتیستی و همچنین نمونه‌های بیولوژیکی از بیماران، مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را برای بررسی بیشتر نقش بالقوه اکسید نیتریک در ایجاد اوتیسم انجام دادند.

عملکرد اکسید نیتریک در بدن انسان و دیگر پستانداران لزوما منفی نیست. میزان طبیعی اکسید نیتریک در داخل مغز مسئول تنظیم جریان خون، رشد نورون‌ها و متابولیسم، و بسیاری کارهای مهم دیگر است. اما وقتی میزان این ماده افزایش می‌یابد، می‌تواند فرآیندهای سلولی را مختل کند.

در جریان این پژوهش، پس از آنکه محققان به موش‌های معمولی یک اهداکننده اکسید نیتریک، یعنی ماده‌ای که اکسید نیتریک آزاد می‌کند، تزریق کردند، در موش‌ها تغییرات مولکولی و رفتاری به وجود آمد که نشانگر اوتیسم بود.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که اکسید نیتریک بر رفتار پروتئین‌های عصبی کلیدی که برای رشد مغز مهم هستند، تأثیر می‌گذارد. اکسید نیتریک منجر به تخریب این پروتئین‌ها می‌شود و کارکرد مغز را مختل می‌کند.
+9
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.