دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی ایران از عراق خواست «هرچه سریعتر امنیت مرزهایش را تامین کند»

مشاور امنیت ملی عراق (سمت چپ عکس) به سرتیپ علی‌اکبر احمدیان، دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی ایران گفته کشورش به توافقنامه امنیتی دوجانبه پایبند استبی بی سی: قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، به تهران سفر کرده و با سرتیپ علی‌اکبر احمدیان، دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرده است.

رسانه‌های ایران می‌گویند دو طرف در این دیدار درباره نحوه اجرای توافق نامه اخیر امنیتی میان ایران عراق و تبادل نظر کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، آقای احمدیان در این ملاقات از عراق خواسته «هرچه سریعتر امنیت مرزهایش با ایران را تامین کند». آقای احمدیان که از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است به تازگی به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و نمایندگی آیت‌الله علی خامنه ای در این شورا، منصوب شده است.

ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی می‌گوید مشاور امنیت ملی عراق در جریان دیدار با همتای ایرانی‌اش، از پایبندی عراق به این توافق دوجانبه گفته است.

دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای عالی امنیت ملی ایران اسفند سال گذشته خورشیدی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور توافقی را با هدف تامین «امنیت مرزی» امضا کرده‌اند.

امضا این توافقنامه امنیتی پس از آن اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی و پهپادی برون مرزی گسترده‌ای را علیه چندین گروه کرد مخالف خود در شمال عراق انجام داد و در جریان آن ده‌ها عضو این احزاب کشته شدند.

منطقه خودمختار کردستان در شمال عراق میزبان اردوگاه‌ها و پایگاه‌های گروه‌های کرد ایرانی است. دولت محلی اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق، حملات ایران به اهدافی در خاک خود را به شدت محکوم کردند.

گزارش شد که دو طرف در خصوص موارد دوجانبه امنیتی به توافق رسیدند و به نقل از منابع عراقی در آن زمان گزارش شد که «عراق متعهد می‌شود که به گروه‌های مسلح اجازه نخواهد داد از خاک این کشور در اقلیم کردستان عراق برای حمله‌ای به گذرگاه‌های مرزی ایران استفاده کنند».

جمهوری اسلامی ایران احزاب کرد مخالف خود از جمله حزب آزادی کردستان، حزب دموکرات کردستان ایران و حزب کوموله کردستان را «تروریستی» می‌خواند و آنها را متهم به همکاری با اسرائیل کرده است.

حکومت ایران این احزاب را متهم کرده که در اعتراضات سراسری این کشور که که شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد، نقش داشته‌اند.

از زمان امضای توافقنامه امنیتی با عراق که هدف اصلی آن محدود کردن فعالیت احزاب کرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق است، دو طرف اختلافاتی با یکدیگر داشته‌اند.

در پی حضور و دعوت رسمی از احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی در مراسمی افتتاح موزه موزه ملا مصطفی بارزانی از رهبران شناخته شده کردها در اقلیم کردستان، حکومت ایران سفیر عراق در تهران را احضار و اعتراض شدید خود را ابلاغ کرده بود.

گفته شده بود که در آن مراسم، مسئول کنسولگری ایران در اربیل این مراسم را به نشانه اعتراض ترک کرده‌ بود.

یک عضو رهبری حزب دمکرات کردستان ایران، واکنش حکومت ایران را «قرون وسطایی» خوانده بود.

در آن مراسم عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور، محمدشیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، و شماری از رهبران سنی و شیعی و برخی از مهمانان خارجی از جمله. سفیر آمریکا در عراق حضور داشتند.
+0
رأی دهید
-13

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.