یورونیوز: نارندرا مودی، نخستوزیر هند، ساختمان جدید پارلمان این کشور را به سنت آیین هند با دعا و به خاک افتادن در برابر راهبان افتتاح کرد.
بیست حزب مخالف دولت در مراسم افتتاح پارلمان تازه شرکت نکردند. منتقدان و احزاب اپوزیسیون میگویند مودی پروتکل افتتاح مجتمع جدید را نقض کرده و با دعوت نکردن از رئیس جمهور هند، خواسته است تا خود را در کانون توجهات قرار دهد.
نخستوزیر ملیگرای هند در این مراسم گفت: «این معبد و واقعاً چراغ راه دموکراسی ماست».
مجتمع پارلمان جدید هند در مرکز یک پروژه ۲.۴ میلیارد دلاری جای گرفته است، مجتمعی که با هدف تحتالشعاع قرار دادن ساختمانهای دوران استعمار در مرکز دهلی نو، پایتخت، راه را برای ساختمانهای مدرن با هویت هندی هموار میکند.
پارلمان جدید علاوه بر فناوری مدرن، دارای ۱۲۷۲ کرسی در دو مجلس «لوک سبها» و «راجیا سبها» است. شمار کرسیهای پارلمان جدید تقریبا ۵۰۰ کرسی بیشتر از ساختمان قدیمی است که با نزدیک به یک قرن قدمت قرار است به موزه تبدیل شود و یادگار دوره استعماری بریتانیا در پرجمعیت ترین کشور جهان است.
پارلمان تازه ظرفیت جای دادن ۱۲۷۲ نماینده را در خود داردبی بی سی: نارندرا مودی، نخستوزیر هند، ساختمان تازه پارلمان هند را در میان اعتراضات و تحریمها به خصوص از سوی احزاب اپوزیسیون افتتاح کرد. اکثر احزاب مخالف در مراسم افتتاحیه شرکت نکردند و گفتند که از رئیس جمهوری میخواهند که او به جای آقای مودی ساختمان تازه پارلمان هند رافتتاح کند.
ساختمان قبلی پارلمان هند که مربوط به دوره استعماری بریتانیا در این کشور است و نزدیک به یک قرن قدمت دارد به موزه تبدیل میشود.
آقای مودی از لوحی که ساختمان تازه پارلمان را به «ملت تقدیم» میکند، رونمایی کرد و سپس در جمع نمایندگان پارلمان سخنرانی کرد.
او گفت: «این فقط یک ساختمان نیست. این بازتابی از آرزوها و رویاهای یک میلیارد و چهارصد میلیون هندی است. این معبد دموکراسی ما است و پیام عزم هند را به جهان میدهد.»
نارندرا مودی، نخست وزیر هند، پس از نصب سنگول در ساختمان جدید پارلمان چراغی را روشن میکندمخالفت بعضی از احزاب عمده رائول گاندی، رهبر حزب کنگره، عمدهترین حزب مخالف، در توییتی نوشت که آقای مودی افتتاح پارلمان تازه را به صورت یک مراسم تاجگذاری برگزار کرده است.
هفته گذشته، ۱۹ حزب از جمله حزب کنگره «تصمیم جمعی» خود را برای تحریم این مراسم اعلام کردند.
آنها از دولت آقای مودی انتقاد کردند که از دروپادی مورمو، رئیس جمهوری کشور، که به طور رسمی عالیرتبهترین مقام هند محسوب میشود نخواسته که ساختمان جدید را افتتاح کند. رئیس جمهور هند دارای مقامی تشریفاتی است و نخستوزیر عالیرتبه ترین مقام اجرایی هند است.
اما حزب بهاراتیا جاناتا (بی جی پی) گفته که تحریم این مراسم از سوی مخالفان «بیاحترامی به دموکراسی» است.
نصب عصای طلاییآقای مودی در مراسم افتتاحیه ساختمان پارلمان، همچنین آنچه را که دولت میگوید عصای طلایی مهم تاریخی به نام «سنگول» است، در ساختمان تازه پارلمان نصب کرد.
او گفت که وجود «سنگول مقدس» در ساختمان تازه الهام بخش نمایندگان پارلمان خواهد بود.
مقامات دولت میگویند که روحانیون یک فرقه برجسته هندو این عصای طلا را به جواهر لعل نهرو، اولین نخستوزیرهند، داده بودند. به گفته دولت سنگول « نماد انتقال قدرت به هند از سوی بریتانیاییها در ۱۴ اوت ۱۹۴۷» بود.
با این حال احزاب مخالف گفتند که ادعاهای دولت در مورد اهمیت عصا اغراقآمیز است.
با وجود برخی انتقادها دولت هند میگوید ساخت بنای پارلمان تازه ضروری بودساختمان تازه پارلمان بخشی از پروژه جاهطلبانه دولت هند برای توسعه مجتمع مرکزی ویستا در دهلی است تا جایگزین ساختمانهای دولتی دوران استعمار شود.
ساختمان چهار طبقه تازه که در مقابل پارلمان قدیمی ساخته شده است، با هزینه تخمینی ۱۱۷.۱ میلیون دلار ساخته شده و بسیار بزرگتر از ساختمان قدیمی پارلمان است و ظرفیت جای دادن ۱۲۷۲ نماینده را در خود دارد.
محل لوک سبها، که جایگاه مجلس سفلی است، شبیه طاووس، پرنده ملی هند طراحی شده است. محل کرسیهای راجیا سبها که جایگاه مجلس علیا است، به گونهای طراحی شده است که شبیه نیلوفر آبی، گل ملی هند باشد.
پارلمان قدیمی به موزه تبدیل میشودساختمان قبلی پارلمان هند که مربوط به دوره استعماری بریتانیا در این کشور است نزدیک به یک قرن قدمت دارد و به موزه تبدیل میشودساختمان فعلی پارلمان هند به موزه تبدیل میشود.
دولت گفت که ساخت بنای تازهای برای پارلمان هند ضروری بوده زیرا ساختمان قدیمی «نشانههایی از فرسودگی بیش از حد را داشته است.»
اما ساخت بنای تازه پارلمان هند مورد انتقاد بسیاری از سیاستمداران مخالف، فعالان محیط زیست و فعالان جامعه مدنی قرار گرفته است. آنها هزینه آن و ساخت آن در دوره همهگیری را محکوم کردند و ادعا کردند که دولت با قانونگذاران دیگر و مردم مشورت نکرده است.
مفسران میگویند که منازعات سیاسی ادامهدار منعکس کننده یک محیط متشنج است که در آن حزب حاکم هند و اپوزیسیون قادر به دستیابی به توافق در مورد بیشتر مسائل نیستند.
روزنامه ایندین اکسپرس در سرمقالهای نوشته که دو طرف باید راهی برای رفع اختلافات خود بیابند و آنها باید این کار را انجام دهند زیرا اگر این کار را نکنند تاریخ آنها را نخواهد بخشید.