ایران: طالبان می‌گوید سدها خالی است، منتظر تشکیل تیم بررسی هستیم

 به علت نرسیدن حقابه ایران از رود هیرمند، منطقه سیستان با وضعیت وخیمی روبه‌رو شده استرادیو فردا: درحالی که پس از بالاگرفتن اعتراضات مردم به نرسیدن حقابه ایران از افغانستان، مقام‌های جمهوری اسلامی در این باره لحنی تند علیه طالبان به‌کار بردند، وزیر کشور ایران روز دوشنبه، هشتم خرداد، گفت که دولت رئیسی «منتظر تشکیل تیمی مشترک» با طالبان در مورد وضعیت سدهای مربوط به حقابه هیرمند می‌ماند.

احمد وحیدی گفت که «پیشتر مسئولان مختلفی در زمینه حقابه هیرمند صحبت کرده‌اند. از این رو ما منتظر آن تیم مشترکی هستیم که به اتفاق طالبان و نیروهای ایرانی و متخصص تشکیل شود تا این تیم وضعیت آب را در سدهای منطقه بررسی کنند و ببیند در حال حاضر با توجه به حقابه ایران، وضعیت فعلی چگونه است.

وزیر کشور ایران ادامه داد: «اگر آب در سدها موجود بود، طرف طالبانی باید سهم ایران را بدهد و اگر نبود این مسئله باید برای ما روشن شود؛ چراکه متخصصین ما معتقدند در این سدها آب موجود است اما طرف طالبانی می‌گوید که آب موجود نیست. با این حال تشکیل کمیته مشترک از سمت ما پیش‌بینی شده و این کمیته باید تشکیل و از محل مذکور بازدید کنند. به هر حال طالبان باید این موضوع را سامان دهد.»

این سخنان درحالی بیان می‌شود که در روزهای اخیر علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیروی ایران گفته بود که طی جلسه‌ای با گروه طالبان، «طالبان متعهد به عملیاتی کردن معاهده هیرمند و پرداخت حقابه ایران بر اساس این معاهده شد.»

در حالی که مدتی طولانی است که منطقه سیستان در شرق ایران با وضعیت بسیار وخیم کم‌آبی روبه‌رو شده، دولت ابراهیم رئیسی با وجود وعده‌های مکرر هنوز نتوانسته است اختلاف تهران و کابل در زمینه حقابه هیرمند را حل کند.

در روزهای اخیر، معترضان به انفعال وزارت خارجه جمهوری اسلامی و دیگر دستگاه‌های حکومتی در مورد پیگیری حقابه رود هیرمند از طالبان، بر روی بستر خشک تالاب هامون تجمع اعتراضی برگزار کردند.
واکنش وزیر کشور جمهوری اسلامی به تنش مرزی با طالبان: درگیری مختصری بود و برطرف شد

وزیر کشور جمهوری اسلامی در واکنش به درگیری میان مرزبانان ایران و افغانستان با «مختصر» خواندن آن عنوان کرد که مشکل برطرف شده و نقطه مرزی برای تردد باز و آرامش برقرار است.

احمد وحیدی روز دوشنبه، ۸ خرداد، عنوان کرده که تنش مرزی میان ایران و افغانستان اکنون برطرف و مذاکرات نیز با «طرف طالبانی»‌ انجام شده و دیگر مشکلی وجود ندارد.

آقای وحیدی در این زمینه تصریح کرده است: «یک تیراندازی مرزی در مرز از طرف مرزداران افغانستانی صورت گرفت و طبیعتا پاسخ آن‌ها هم به شکل مقتضی داده شد.»

این اظهارات وزیر کشور ابراهیم رئیسی در حالی بیان می‌شود که یک روز پیش شماری از رسانه‌های رسمی ایران از جمله خبرگزاری حکومتی مهر و تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، گفتند که در درگیری مسلحانه روز شنبه که در حوزه استحفاظی هنگ مرزی زابل، بین مرزبانان ایران و طالبان رخ داد «یک مرزبان ایرانی کشته و دو تن دیگر مجروح» شدند.

خبرگزاری تسنیم همچنین اعلام کرده بود که در جریان درگیری پیش از ظهر شنبه، از «سلاح‌های سبک و نیمه‌سبک و توپخانه» استفاده شده بود. این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران اما خبرهای منتشر شده مبنی‌بر استفاده از «موشک» توسط نیروهای ایرانی را «کاملاً کذب» عنوان کرد.

درگیری میان نیروهای مرزبانی ایران و طالبان در شرایطی اتفاق افتاد که از هفته گذشته، در پی سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، به سیستان و بلوچستان و «هشدار جدی» او به طالبان در مورد تأمین حقابه ایران، تنش لفظی کم‌سابقه‌ای میان مقام‌های تهران و کابل در گرفته بود.

در پی واکنش «تمسخرآمیز» و نیز تهدید برخی فرماندهان طالبان به هشدار رئیسی، حسن کاظمی قمی سفیر جمهوری اسلامی در کابل «یک ماه» به طالبان مهلت داد که این خواسته ایران را عملی کند. او ضرب‌الاجل تعیین‌شده را «اتمام حجت» با حکومت طالبان دانست
+2
رأی دهید
-30

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Munchen - مونیخ، آلمان

    احمقهای بیشعور و بی لیاقت وقتی اینجور تهدید و دشمنی حی و حاضر در مرزهای کشور حضور دارد،اینها مشغول دشمنی با اسرائیل اونهم بخاطر منافع گروههای عرب فلسطین هستند.اسرائیلی که اصولا جز کشور خودش هیچ کاری بکار کسی نداره.با وقاحت هنوز هم حرف از توطعه “دشمن” میزنند.دشمن همین نئناندرتالهای غارنشین هستند..همونطور که همفکران اینها ۱۵۰۰ سال پیش به این سرزمین حمله کردند و فلاکت اسلام را تحمیل کردند.عده ای نادان هم هنوز دنبال “دشمن” فرضی میگردند.ول کردن نقد و‌گشتن دنبال نسیه.
    5
    37
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    این برج آب آشامیدنی را از هوا جمع آوری می کند. می تواند روزانه 100 لیتر آب برای یک روستا تامین کند و آب آن از هوا برداشت می شود. برج توری قطرات ریز را که در اثر مه ایجاد می شوند جمع می کند، قطرات روی توری می نشیند و فرو می ریزند این روش با قطرات باران نیز کار می کند. وتورها آب چگالشی را که در شب تشکیل می شود جمع آوری می کنند.آب جمع آوری شده در یک حوضچه بزرگ ذخیره می شود.آب ذخیره شده قابل شرب است، گاهی اوقات باید جوشانده شود تا باکتری ها از بین بروند. ایده «برج وارکا» ازطراح ایتالیایی آرتورو ویتوری ست.او پس از بازدید از روستاهای دورافتاده در شمال شرقی اتیوپی آن را طراحی کرد.درآنجا عینأ دید که ساکنان باید برای جمع آوری آب که اغلب آلوده هم بود مسافت زیادی راطی میکردند .او می خواست برجی را ایجاد کند که سبک وزن باشد و ساخت آن آسان باشد. این برج از یک قاب بامبوس تشکیل شده و توری آن از پلی استر ساخته شده است. در مجموع قیمت یک برج بین 440 تا 1300 فرانک سوئیس است و هزینه پروژه از طریق کمک های مالی تامین می شود. اولین نمونه اولیه در اتیوپی در سال 2015 ساخته شد و درحال حاضر در کامرون در دست ساخت
    1
    1
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    کامرون در دست ساخت است. وهمینطورساخت برج های جدیدی برای توگو و هائیتی برنامه ریزی شده است. (Arturo Vittori and KAPAW water)وهمینطور Turbulent Is Ready to Change the World! سلامت باشید
    2
    0
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    Munchen - مونیخ، آلمان
    6 سد روی هیرمند به دستور آمریکا و اسرائیل بعنوان یک اسلحه بیولوژیک علیه ایران استفاده شده و ۲۰۰ سال قبل ساخته نشده. اگر اسرائیل جونت خیلی ایرانی دوست بود اعلیحضرت شاه فقید رو می پذیرفت تو که کله سیاهی. اسرائیل از اروپاییها جاسوسی میکنه اسرائیل بصورت سیستماتیک خاورمیانه رو تا آخرین سرباز آمریکایی به خاک و خون کشیده ساخت طالبان و داعش تولیدات این موجود بی هویت تمدنیه. اسرائیل یک آپارتاید نژادی و مذهبی و مثل معادل برادران خر مسلمانشان در تهران فقط جلوی دماغشان را میبینند. شما نمیخواد وکیل وصی اسرائیل بشی وکیل وصی زیاد داره. جدای اسرائیل مشکل اونجاست که حکومت منحوس تهران فقط عر و تیز و تیر و تفنگش برای دوتا آدم بی دفاع ایرانیست و از پول ملت تو تحریم و هزار فشار و زمین و زمان بر سر مردم چهارتا تیر و موشک درست کرده که حتی نمیتونه جلوی طالبان رو بگیره چون اساسا با جیب خالی پز عالی داره و دماغش تو هر موضوع بی ربطی هست. هم اسرائیل مذهبی و کثافته هم ملایان تهران.
    6
    1
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    این پروژه های کوچک مستقل و محلی وامثالهم ابتکارات انسان های دلسوز و مبتکراند که با کمک و خودیاری اهالی عملی میشوند و ربطی به قدرتمداران کشوری وجهانی ندارند.بی آبی و خشکسالی کشور و منطقه عوامل متعدد دارد ونظامهای حاکم الیگارشی قبایلی کشور،منطقه وجهان ازجنگ جهانی دوم بسرعت رشد وتکوین یافته و با احساسات وتعقلات سیاسی قابل برسی نیستند.در ضمن ناگفته نماند منطقه دشت ناامیدو هیرمند/آرارات/ اروندرود( حداقل ۳۸۰۰ کیلومترمربع!) طبق معاهده سعدآباد با رضا شاه از ایران جدا شدند: داستان جدا شدن بخش‌هایی از ایران در زمان رضاخان به یک پیمان‌نامه چهارجانبه بازمی‌گردد؛ عهدنامه عدم تعرض که در سال ۱۳۱۶ شمسی میان ایران، عراق، افغانستان و ترکیه امضا شد. عدم تعرض در واقع پیمانی بود میان رضاخان با آتاتورک و ملک غازی اول پادشاه عراق و محمدظاهر، شاه افغانستان که چون با حضور وزرای خارجه این کشورها در سعدآباد تهران امضا شد به پیمان‌نامه سعدآباد مشهور است. غایب بزرگ این پیمان‌نامه برنده واقعی‌اش بود؛ بریتانیا.دولت انگلیس هر ۴ کشور را تشویق کرد که چنین پیمانی برقرار شود و هدفش اتحاد میان این کشورها برای جلوگیری
    0
    0
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    از نفوذ شوروی کمونیستی و درواقع پیشبرد بخشی از پازل بزرگ تأمین منافعش در خاورمیانه بود. طبق معاهده سعدآباد این کشورها از تعرض به یکدیگر خودداری می‌کردند و برای چنین کاری لازم بود اختلافات مرزی این کشورها نیز برطرف شود. اینجا بود که رضاخان همه امتیازات را داد و اراضی را هم.پیمان سعدآباد مهر تأییدی زد بر توافقاتی که برای رفع اختلافات مرزی ایران با ۳ کشور دیگر انجام شده بود. اختلافات مرزی با ترکیه میراثی از جنگ‌های قاجاریان و عثمانی‌ها بود و در پیمان سعدآباد شهر قطور را که از ابتدا هم متعلق به ایران بود و در تصرف حکومت عثمانی باقی‌مانده بود، پس گرفتند و به‌جایش ۸۰۰ کیلومترمربع اراضی مرغوب شامل کوه آرارات کوچک و دامنه‌ها و اراضی اطراف آن به ترکیه واگذار شد. آرارات کوچک ازنظر نظامی و سیاسی منطقه‌ای استراتژیک محسوب می‌شد و بالطبع از وزرا گرفته تا درجه‌داران نظامی و مردم عادی با این واگذاری مخالف بودند. اما به نظر رضاخان موضوع مهم فقط دوستی با آتاتورک بود و باقی مسائل اهمیتی نداشت.درباره افغانستان ماجرا تلخ‌تر است. از چند سال پیش توافقاتی محرمانه صورت گرفته بود تا دعوای همیشگی حقابه هیرمند ت
    0
    0
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    تعیین تکلیف شود. درواقع از روزی که افغانستان از ایران جدا شد حقابه هیرمند موضوع دعوایی دائمی شد. رضاخان چه کرد؟ آتاتورک را به‌عنوان حکم معرفی کرد و او هم نماینده‌ای به ایران فرستاد. پس از مذاکرات با طرفین توافقاتی به ضرر ایران صورت گرفت و قراردادهای مقدماتی امضا شد. این توافقات پنهانی بود تا اینکه در پیمان‌نامه سعدآباد آشکار شد. طبق توافق سعدآباد «دشت ناامید» به مساحت ۳ هزار کیلومترمربع در شرق ایران به افغانستان واگذار شد. در مقابل قرار شد ایران و افغانستان به‌طور مساوی از آب هیرمند استفاده کنند. البته بعدها افغانستان سدی بر هیرمند ساخت و آبی به ایران نرسید و حقابه هیرمند نیز به موضوعی برای منازعه طولانی ۲ کشور تبدیل شد. یعنی دشت ناامید از دست رفت ولی مناقشه همیشگی همچنان حل‌نشده باقی ماند.طبق پیمان‌نامه سعدآباد حق کشتیرانی در اروندرود به‌جز ۵ کیلومتر از آب‌های مقابل آبادان تا خط تالوگ به عراق واگذار شد. درواقع مسیر اروند به‌کلی به عراق واگذار شد و مرزهای ایران آمد به ساحل شرقی اروندرود. این قرارداد چنان تحقیرآمیز بود که پسر رضاخان هم نتوانست قبولش کند. پس از پیگیری‌های بسیار و البته
    0
    0
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    مناقشه‌های فراوان و چندین ساله با عراق بر سر اتفاقاتی که در اروندرود رخ می‌داد سرانجام پهلوی دوم با عراق به «قرارداد الجزایر» رسید؛ خط تالوگ اروندرود دوباره شد مرز ۲ کشور. همین قرارداد بود که صدام پاره کرد و جنگ تحمیلی آغاز شد.نکته مهم درباره این پیمان‌نامه اینکه ۴ سال بعد در سال ۱۳۲۰ بریتانیا و شوروی ایران را اشغال کردند و پیمان دوستی با همسایگان به کار نیامد. درواقع اصلاً دوستی در کار نبود و همه این کارها و پیمان‌نامه سعدآباد نقشه انگلیسی‌ها بود برای منافع خودشان. شاهد مدعا نیز اینکه عراق که متحد دائمی انگلستان بود، اجازه داد از خاکش برای حمله ارتش بریتانیا و اشغال ایران استفاده شود.
    0
    0
    دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    romano - تهران، ایران
    "صفحه آخر: زندگی خانوادگی طالبان و جمهوری اسلامی " لطفأ درحین استدلال به این در آن درنزن و قدری از روش اتهام زنی پرهیز کن.اگرتفکرت و شناختت مغرضانه نیست؟لاعقل چند نوشته مرا در موارد مختلف میخواندی واگرهم که خواندی ونوشتی مطمئنأ مغرضی.
    0
    0
    شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    romano - تهران، ایران
    اعتیاد عموم مردم به نظام تولیدی-مصرفی الیگارشی جهانی مختص به کشورهای صنعتی نیست بلکه فراگیراست.طبیعتأ تأمین و مصرف عاقلانه آب شیرین،حفظ محیط زیست وخلقت وتأمین معیشت عمومی درالویت هیج کشوری وانحصارات مالی وصنعتی قرار ندارند.تبعات این نگرش عمومی برای اکثریت جوامع وبقای هستی فاجعه باراند. اعم کشورهای ساخته استعمارچون عراق،افغانستان،پاکستان،هند،استرالیا،حیطه شوروی سابق،چین،آمریکا، جغرافیا ونظام ایران امروزی،....افریقا...مدام درگیر منازعات مرزی و داخلی بوده وهستند.چرا که تولید و صدور تریاک و هروئین ...ازمهمترین اولیت هاست! در سال ۲۰۲۱ بطور رسمی ۷۹۳۰ تن تریاک در جهان تولید شده. در آمار رسمی افغانستان در سال ۲۰۲۱ قریب ۷۰۰۰ تن تریاک تولید نموده. آنچه که ذکر نمیشود تولید رسمی و غیر رسمی جمعأ قریب دو برابر یعنی ۱۴۰۰۰-۱۲۰۰۰ تن میباشد که قریب نیمی از آن بطور مستقیم به ایتالیا صادروبا تبدیل به فراورده اولیه، جهت مصارف داروئی به تولیدگنندگان دارو عرضه میگردد. و الباقی به هروئین،ترکیبات و یا خالص مصرف میشود.این چرخه شیطانی یکی ازعوامل مهم نابودی مردم وجامعه است.سلامت باشید
    0
    0
    شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.