دبیر ستاد امر به معروف تغییر کرد؛ محمد حسین طاهری آکردی کیست؟

کاظم صدیقی رییس ستاد امر به معروف در ایران،‌ محمد حسین طاهری آکردی را به عنوان دبیر این ستاد جایگزین محمد صالح هاشمی گلپایگانی کردبی بی سی:چند روز پس از مطرح شدن خبرهایی درباره «استعفا» دبیر ستاد امر به معروف در ایران در اعتراض به لایحه جدید حجاب،‌ خبر تغییر دبیر ستاد امر به معروف امروز منتشر شد. روز یکشنبه (۷ خرداد) محمد حسین طاهری‌آکردی به عنوان دبیر جدید ستاد امر به معروف در ایران و جانشین محمد صالح هاشمی‌گلپایگانی معرفی شد.

آقای هاشمی گلپایگانی،‌ دبیر سابق ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» از جمله معترضان لایحه جدید حجاب در ایران بود و حتی خبرهایی از «استعفای اعتراضی» او در واکنش به این لایحه منتشر شده بود.

آقای هاشمی گلپایگانی، که از خرداد ۱۴۰۰ به عنوان دبیر ستاد امر به معروف در ایران منصوب شده بود در ماه‌های اخیر پیشنهادهای واکنش‌برانگیزی در رابطه با اجرای مقررات حجاب اجباری مطرح کرده بود.

او طرفدار مقابله مستقیم و سپردن اختیارات بیشتر به ستاد امر به معروف و «آمران به معروف» بود و اظهارنظرهایش به ویژه پس از جان باختن مهسا امینی در زمان بازداشت به دست گشت ارشاد و اعتراضات در پی آن، بسیار واکنش‌برانگیز شد.

او مجلس، دولت و مسئولان را به «منفعل بودن» در مقابل «بی‌حجابی» متهم می‌کرد و خواهان جلوگیری از ورود مستقیم پلیس به برخورد با بدحجابان بود.

دولت بریتانیا ستاد امربه معروف و به طور خاص محمد صالح هاشمی‌گلپایگانی را به دلیل نقشی که در اجرای قوانین پوشش اجباری برای زنان در ایران دارند تحریم کرده است.

آقای هاشمی‌گلپایگانی از جمله مخالفان و معترضان به لایحه اخیر حجاب در ایران است. ستاد امر به معروف می‌گوید که لایحه جدید باعث ایجاد محدودیت برای آمران به معروف است.

پیشتر عبدالمجید خرقانی، فعال اصولگرا در توییتی درانتقاد به متن لایحه حجاب که منتشر شده بود،‌ نوشت: «خبر رسیده که آقای هاشمی گلپایگانی به دلیل اعتراض به لایحه حجاب قوه قضائیه در حال استعفاء هست! آقایون چرا در متن لایحه‌ها مثل آدم شفاف‌سازی ندارید تا تفاسیر از متن قوانین باعث دردسر نشه؟ لایحه هم که وظیفه داشت بی‌حجابی رو حرام سیاسی بدونه، بسیاری از کارشناسان انقلابی نگران هستند.»

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، هم از کمپینی خبر داده که از آقای هاشمی گلپایگانی به دلیل «ایستادگی قاطعانه و با تمام قدرت» برای «رفع فساد اخلاقی و کشف حجاب» به رغم تحریم‌ها و حمله افراد داخلی تشکر و تقدیر کردند.
محمد حسین طاهری آکردی کیست؟محمد حسین طاهری آکردیمحمد حسین طاهری آکردی، ۴۷ ساله و متولد قم است.

او از شاگردان محمد تقی مصباح یزدی و از امضا کنندگان نامه ای بود که پس از مرگ محمد‌تقی مصباح‌یزدی خطاب به رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد.

در این نامه «براستمرار خط تعیین‌شده» از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و آقای مصباح‌یزدی تاکید شده بود.

آقای مصباح‌یزدی یکی از جنجالی‌ترین روحانیون ۲۰ سال اخیر ایران بود که با مخالفت‌های علنی‌اش با فرهنگ و تمدن غرب و نسلی از مدیران جمهوری اسلامی را تربیت کرده است.

آقای طاهری آکردی، دو سال پیش در فهرست تهران جبهه پایداری برای انتخابات مجلس یازدهم قرار داشت و در این فهرست به عنوان «متخصص حوزه رسانه و فضای مجازی و فعال فرهنگی» معرفی شده بود.

مشاور فرهنگی رئیس کل دیوان محاسبات کشور، ریاست مرکز آموزش مجازی موسسه امام خمینی و ریاست «موسسه بین‌المللی آینده‌ پژوهی، دین و صلح جهانی» از سوابق وی گزارش شده است.

خبرگزاری ایرنا درباره تحصیلات او نوشته است که او در سال ۱۳۶۸ وارد حوزه علمیه قم شد و علاوه بر تحصیلات حوزوی در رشته ادیان و عرفان دکترا دارد در حال حاضرعضو هیأت علمی و دانشیار گروه ادیان موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی است.

او در سایت خود نوشته که در سال ۱۳۸۹ چند «واحد درسی مربوط به کتاب مقدس» را در موسسات وابسته به واتیکان در رم گذرانده است.

او در زمینه آنچه که «گفتگوی ادیان» خوانده می‌شود فعالیت داشته و چند کتاب درباره اسلام و مسیحیت و به ویژه کلیسای کاتولیک دارد.
آقای محمد حسین طاهری آکردی می‌گوید که در سال ۱۳۸۹ چند درس دوران دکترا خود را در موسسات وابسته به واتیکان در رم گذرانده استلایحه جدید حجاب کجاست؟
یک روز پس از اینکه انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده، گفته بود که لایحه حجاب به مجلس ارسال شده است، محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس گفت بود که این لایحه هنوز در دست دولت است و دولت قصد اصلاح آن را دارد و هنوز از سوی مجلس «اعلام وصول نشده است.»

محمدتقی نقدعلی، دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در تذکر تندی از ایرادات جدی این لایحه و نقدهای «دلسوزان نظام» به آن گفت و از عملکرد مجلس در رابطه با لایحه انتقاد کرد و گفت «یک برزخی» ایجاد شده است.

این نماینده مجلس ایران که از طرفداران سختگیری بیشتر و مجازات شلاق و محرومیتهای اجتماعی برای اعمال حجاب اجباری است از رئیس مجلس پرسیده بود که «آیا لایحه عفاف و حجاب به دولت بازمی گردد تا اصلاحات صورت گیرد و یا در مجلس این کار انجام می شود.»

آقای قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت:‌ «لایحه عفاف و حجاب در قوه قضاییه تنظیم شده و به دولت رفته است؛ دولت نیز در حال بررسی و رسیدگی به این لایحه است. اکنون نیز دولت در نظر دارد که آن را اصلاح کند ما نیز در مجلس شورای اسلامی تا زمانی که لایحه نهایی به دست ما نرسد نمی‌توانیم آن را اعلام وصول کنیم.»

این در حالی است که خانم خزعلی شنبه (۶ خرداد) گفته بود: «با توجه به اینکه لایحه عفاف و حجاب رویکرد قضایی دارد و به جرم می پردازد، عملا دولت در آن دخل و تصرفی نکرده است و این لایحه تقریبا با همان شکل ولی با ضمیمه کردن نظرات دولت به مجلس ارسال شده است.»
خیابانی در تهران در روزهای اول خرداد ماه امسال؛ به رغم فشارها و تهدیدها گروهی از زنان از سر کردن روسری خودداری می‌کنندستاد امر به معروف و نهی از منکر چیست؟
این ستاد شبه‌امنیتی در سال ۱۳۷۲ تشکیل شد. خود ستاد در وبسایتش خیلی خلاصه خود را اینگونه معرفی می کند: «ستاد امر به معروف و نهی از منکر، نهادی است جهت ترویج امر به معروف و نهی از منکر». جز این توضیح روشنگر، این جمله هم در این سایت درج می‌شود: «امر به معروف و نهی از منکر پاشنه آشیل جمهوری اسلامی است.»

به نوشته جلیل محبی، دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر، «این نهاد در سال ۱۳۷۲ به صورت جمعی طلبگی برای امر فرهنگی تبلیغ امر به معروف و نهی از منکر در کنار ستاد اقامه نماز و با ابتکار افرادی مانند حجت‌الاسلام قرائتی تشکیل شد و سپس در دوره‌های بعدی وجهه فرهنگ‌سازانه خود را از دست داد و تبدیل به نهاد اجرایی شد. نهادی اجرایی خارج از قوه مجریه و خارج از موارد مصرح در قانون اساسی که زیر نظر ولی فقیه قرار دارد.»

او پیشتر این ستاد را یکی از ساختارسازی‌های نسنجیده‌ای دانست که «مجموعه حاکمیت را دچار چالش کرده است.»

نام این نهاد ابتدا ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر بود. با تصویب و اجرایی شدن قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در سال ۱۳۹۴، نامش به ستاد امر به معروف و نهی از منکر تغییر کرد.

رئیس ستاد از ابتدا تا آذر ۹۸ احمد جنتی بود. طبق قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه رئیس ستاد را تعیین می‌کند. پس از کنار رفتن احمد جنتی از امامت جمعه موقت تهران، کاظم صدیقی رئیس این ستاد شد و از سال ۱۴۰۰ محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیراین ستاد بود که امروز،‌ یکشنبه ۷ خرداد ماه محمد حسین طاهری آکردی به عنوان جانشین او معرفی شد.

اعضای ستاد عبارتند از: شش وزیر کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم و صمت،‌ دو نماینده مجلس، نماینده تام‌الاختیار قوه قضاییه،‌ رئیس صدا و سیما،‌ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان بسیج، دو مجتهد و یک مجتهده.
+2
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.