انتقاد نماینده چابهار از وعده رئیسی برای ساخت ۱۲ بیمارستان در اندونزی

بی بی سی: معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار، در نشست علنی مجلس شورای اسلامی از وعده های ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، برای ساخت «۱۲ بیمارستان در اندونزی» و همچنین فیلترینگ اینترنت و مسدود کردن پلتفرم ها در فضای مجازی شدیدا انتقاد کرده است.

آقای سعیدی در سخنانی در مجلس (یکشنبه ۷ خرداد) خطاب به آقای رئیسی گفت: «آقای رئیس جمهور در شرایطی که ۴ شهرستان قصرقند، کنارک، دشتیاری و زرآباد فاقد حتی یک تخت بیمارستانی هستند، شما در اندونزی قول ساخت ۱۲ بیمارستان را می دهید! بنابراین باید گفت که آقای رئیسی، به کجا چنین شتابان؟ اول دردهای بی پایان مردم سیستان و بلوچستان را ببینید و بعد به فکر مردم اندونزی باشید.»

ابراهیم رئیسی در سفر دو روزه خود به اندونزی، علاوه بر امضای ۱۱ سند همکاری میان دو کشور، از پروژه ساخت ۱۲ بیمارستان در اندونزی خبر داد.

او در حالی از ساخت ۱۲ بیمارستان در اندونزی سخن گفته که بسیاری، شرایط نظام درمانی در ایران را بحرانی می‌دانند و معضل فرسودگی بیمارستان ها و کمبود تخت، تجهیزات پزشکی و دارو در کشور بارها خبرساز شده است.

امیر ساکی، مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت، در همین باره در دی ماه ۱۴۰۱ درباره وضعیت فرسودگی بیمارستان‌ها در کشور، گفت: «حدود ۷۰ درصد ساختمان‌های درمانی یا همان بیمارستان‌ها، در کشور فرسوده‌اند و این میزان در تهران، به دلیل قدمت بیمارستان‌ها بیش از ۸۰ درصد بوده است.»

به گفته او بیش از ۹۰ درصد بیمارستان‌های فرسوده امکان مقاوم‌سازی ندارند و به عبارت دیگر مقاوم‌سازی آن‌ها توجیه‌پذیر نیست و بنابراین این بیمارستان‌ها باید جایگزین شوند.

مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت تامین اعتبار را چالش اصلی ایمن‌سازی بیمارستان‌ها دانست و گفت: «جایگزین کردن ۵۰ هزار تخت بیمارستانی فرسوده فعلی، بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه دارد.»

در فهرستی که قوه قضاییه روز سه شنبه، دوم خرداد، از ساختمان ناایمن در تهران منتشر کرد نیز نام هشت بیمارستان، از جمله بیمارستان‌های رسول اکرم، امام خمینی و سینا دیده می‌شود که در شرایطی بحرانی به سر می برند و به ایمن‌سازی فوری نیاز دارند.

اخیر نیز علی القاصی‌مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران تایید کرده است که بیمارستان تازه افتتاح شده مهدی از جمله ساختمان‌های غیرایمن تهران است.

بیمارستان مهدی کمتر از سه ماه پیش توسط ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران افتتاح شد. مقام‌های دولتی ایران از بیمارستان مهدی به عنوان «بزرگترین طرح نظام سلامت پس از دوران انقلاب اسلامی» یاد کرده‌اند.
واکنش‌ها کاربران چه بوده؟
در چنین شرایطی، دفاع برخی از مقام‌ها و نیروهای طرفدار حکومت از وعده ساخت بیمارستان در اندونزی با واکنش تند و منفی کاربران نیز مواجه شده است.

عبدالله گنجی، فعال سیاسی اصولگرا، در حمایت از وعده‌های ابراهیم رئیسی در توییتر خود نوشت: «ایران تحریم شده و در محاصره حداکثری اقتصادی، ۱۲ بیمارستان را در اندونزی تجهیز می کند. جالب نیست ؟ افتخار ندارد؟»

یک کاربر در پاسخ به این توییت نوشت: «در بسیاری از بیمارستان‌های کشور بعضی از داروها را نداریم حتی سرم شستشو نداریم. نیاز شدید به تخت، تجهیزات رادیولوژی و آزمایشگاهی و انواع پروتز داریم. کلی بیمارستان ناامن داریم. کاش میگفتن که دقیقا به چی افتخار کنیم؟»

کاربر دیگری هم در پاسخ به عبدالله گنجی نوشت: « یک سری به مرکز طبی کودکان در خیابان دکتر قریب و به بیمارستان مفید در جاده قدیم شمیران بزنید و ببینید که از چهار گوشه ایران برای کمبود همین تخت ها و امکانات بیمارستانی به آنجا آمده اند و شب ها در اتومبیل و کنار خیابان می خوابند والدین کودکان بستری شده.»

محمد ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در جواب این توییت خطاب به آقای گنجی نوشت:« توصیه می‌کنم این نوع توییت نزنید. به اصل موضوع کاری ندارم. در این دوران مشکل دارو، جز تحریک مردم اثری ندارد.»
ادامه فیلترینگ، انتقاد دیگر نماینده چابهار از دولت رئیسی
انتقاد از وعده ساخت بیمارستان در اندونزی، تنها بخش از سخنان معین‌الدین سعیدی نبود که مورد توجه قرار گرفت.

نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، در سخنان روز یکشنبه خود، همچنین از وضعیت اینترنت در کشور و ادامه فیلترینگ پلتفرم در فضای مجازی به تندی انتقاد کرد.

او گفت: « آقای رئیس جمهور! بستن پلتفرم‌های فضای مجازی در شرایط پر التهاب پاییز ۱۴۰۱ بود، اکنون با گذر از آن شرایط ادامه محدودیت‌ها به چه معناست؟»

در جریان اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی، دسترسی به اینترنت با محدودیت‌های بیشتری مواجه شد و شبکه اجتماعی اینستاگرام و اپلیکیشن پیام‌رسان واتس‌اپ هم به فهرست طولانی سایت‌ها و پلتفرم‌هایی پیوستند که پیشتر دسترسی به آنها در ایران ممنوع اعلام شده بود.

بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی معتقدند این شبکه‌های اجتماعی نقش برجسته و پررنگ در اعتراضات مردمی دارند از نظر آنها واتس‌اپ و اینستاگرام نقش برجسته و مهمی در آشوب‌های اخیر دارند

در ماه‌های اخیر، با توجه به تداوم جمعه‌های اعتراضی در استان سیستان و بلوچستان، اینترنت در این منطقه نیز به طور متناوب با اختلال‌های جدی روبه‌رو بوده است.

معین‌الدین سعیدی همچنین با اشاره به بازار مالی ۵۰ هزار میلیاردی فیلترشکن ها که عمدتا در اختیار نهادهای حکومتی و نیز اعضای خانواده‌های برخی مقامات سیاسی قرار دارد، گفت: « گردش مالی ۵۰ هزار میلیاردی فیلترشکن‌ها یک فاجعه و دهن‌کجی به مردم است. نمی‌شود شما به عنوان رئیس جمهور و من به عنوان نماینده به دنبال تیک آبی اینستاگرام باشیم و ملت را از کسب و کار مجازی خود محروم کنیم، لذا بر مبنای اصل ۹ قانون اساسی به رئیس جمهور تذکر می‌دهم نسبت به رفع محدودیت از پلتفرم‌های فضای مجازی به قید فوریت اقدام کند.»

این نماینده مجلس، پیش از این نیز نسبت به شیوه فیلترینگ اعتراض کرده و گفته بود: «چرا پلتفرم ها برای مردم بسته است و برای مسئولان باز؟»

آقای سعیدی این نوع از فیلترینگ را تبعیض‌آمیز خوانده و تاکید کرده بود که چنین رفتاری بیشتر از فقر به جامعه آسیب می‌زند.

در حالی که شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر سال‌هاست که در ایران فیلتر و غیرقانونی اعلام شده‌اند، بسیاری مقامات از جمله رهبر جمهوری اسلامی حضوری فعال در این شبکه‌های اجتماعی دارند.
+43
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

    مشکل اخوند نیست .مشکل مردم بی لیاقت هستند که با سکوتشون مهر تائید روی هر جنایت اخوند میزنند
    0
    24
    یکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    ساربان - نورمبرگ، آلمان

    پس معلوم شد که رئیسی میخواد بعد از سقوط رژیم به کجا فرار کنه!
    1
    22
    یکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان

    واقعا توی اون طویله که حتی اسم مجلس فرمایشی را هم نمیتوان روی آن‌ گذاشت واقعا یک همچنین صداهایی هم بلند می‌شود!؟!؟
    0
    25
    یکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.