بیوگرافی وحید افراختهرحمان افراخته معروف به وحید افروخته (۲۹ اسفند ۱۳۲۹ – ۱۱ بهمن ۱۳۵۴)، از مبارزان علیه حکومت پهلوی بود. افراخته از مسئولان بخش مارکسیست سازمان مجاهدین خلق و از جمله آمران و عاملان قتل مجید شریف واقفی بود. افراخته همچنین مسئول عملیات ترور لوئیس هاوکینز، مستشار آمریکایی، در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ در تهران بود.
زندگی شخصی افراخته در ۱۳۲۹ در مشهد متولد شد. در سال ۱۳۴۷، به دلیل معدل بالا، بدون کنکور در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی آریامهر پذیرفته شد. حین تحصیل عضو سازمان مجاهدین خلق شد و پس از ۲ سال تحصیل و ممنوعیت این سازمان مخفی شد و تا سال ۱۳۵۴، بهطور مخفی زندگی میکرد.
ترور لوئیس هاوکینز
در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۴، سازمان مجاهدین خلق، لوئیس هاوکینز از مستشاران آمریکایی را مورد هدف قرار دادند. در ساعت شش و سی دقیقه، این مستشار آمریکایی، طبق معمول از خانه خود واقع در کوچه سیمرغ (قیطریه) بیرون آمد تا با اتومبیل مستشاری به محل کار خود برود. دو عامل ترور از مجاهدین خلق حدود ۵۰ متر پایینتر از خانه او، راه را بستند و یکی از آنها با سلاح کمری رولور، سه گلوله به طرف هاوکینز شلیک کرد. دو تا به مغز و یکی به سینه او اصابت کرده و او در دم فوت کرد. در این عملیات، سازمان به کیف دستی وی دست یافت. وحید افراخته در بازجوییهای خود اعتراف کرد که «اسناد مزبور برای تحویل به دولت شوروی و جلب پشتیبانی آن دولت، به خارج از کشور ارسال گردید.»
اعدامخبر دستگیری افراخته در روزنامه اطلاعاتافراخته از سوی ساواک دستگیر و در ۱۱ بهمن ۱۳۵۴ به همراه منیژه اشرفزاده کرمانی، محمدطاهر رحیمی، سید محسن خاموشی، محسن بطحایی، ساسان صمیمی بهبهانی، مرتضی لبافینژاد، عبدالرضا منیری جاوید و مرتضی صمدیه لباف، تیرباران شد.
ماجرای کشته شدن "شریف واقفی" به دست هم حزبی هایش و تغییر نام دانشگاه "آریامهر" به "صنعتی شریف" "مجید شریفواقفی در سال ۱۳۵۲ در راس شاخه کارگری سازمان مجاهدین خلق قرار گرفت. مجید دانش آموخته برق دانشگاه صنعتی آریامهر و از موسسان انجمن اسلامی دانشجویان آن دانشگاه بود. شریف واقفی با لیلا زمردیان، یکی از اعضای سازمان ازدواج تشکیلاتی کرده بود تا تمام وقت در اختیار سازمان مجاهدین باشد. در همان سال بحث تجدیدنظر در آموزشهای سازمان و جدیتر شدن مبارزه برای سرنگونی شاه در بین هسته اولیه مطرح شد.
شریف واقفی با لیلا زمردیانرهبری سازمان در آن زمان به عهده تقی شهرام بود. وی که خود رسماً مارکسیست شده بود، اقدامات خود را برای تغییر فکر سایر اعضای رهبری سازمان به مارکسیسم شروع کرد. شهرام توانست طی مباحثاتی که به راه میانداخت، بیشتر کادرهای بالای سازمان را در سال ۵۲ مارکسیست کند. بدین ترتیب روند تغییر ایدئولوژی نتیجه مطلوب داد و اغلب اعضای کادر درجه یک و دو سازمان مارکسیست شدند. در آذرماه ۵۳ تقی شهرام طی مقالهای در نشریه داخلی سازمان، صراحتاً تغییر ایدئولوژی به مارکسیسم را در سطح سازمان اعلام کرد. در این بین برخی از اعضای موثر مانند شاه کرمی، صمدیه لباف و شریف واقفی مخالف مارکسیست شدن بودند که توسط رهبری سازمان تصفیه شدند. شریف واقفی با همراهی صمدیه لباف، در پی انشعاب از سازمان و تشکیل گروه دیگری بودند.
آنها حتی به صورت پنهانی برخی تجهیزات و اسلحههای سازمان را به مکانهای دیگر منتقل کرده تا جناح مذهبی سازمان توان تجهیزاتی خود را داشته باشد. همسر مجید یعنی لیلا زمردیان، که شدیداً جذب مارکسیستهای سازمان شده بود، از اقدامات مجید اطلاع داشت و پس از ۶ ماه، گزارش فعالیتهای همسرش را به مرکزیت سازمان لو داد. با اطلاع سازمان از اقدامات شریف واقفی و در پی ایستادگی وی بر مواضع اسلامی خود و نپذیرفتن مواضع جدید و التقاطی برخی رهبران این سازمان، حکم اعدام مجید شریف واقفی به عنوان خائن شماره یک و مرتضی صمدیه لباف به عنوان خائن شماره دو از سوی رهبران سازمان صادر شد. سازمان از طریق لیلا زمردیان به شریف واقفی پیام داد تا در ساعت ۴ بعداز ظهر روز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ در سه راه بوذرجمهری نو (۱۵ خرداد شرقی)، باید با وحید افراخته ملاقاتی داشته باشد.
طبق نقشه محسن سید خاموشی و حسین سیاه کلاه در یکی از کوچههای خیابان ادیبالممالک مستقر شده بودند تا به حکم صادره سازمان درباره مجید عمل کنند. لیلا زمردیان که از نقشه بیاطلاع بود، مجید را به محل ملاقات رساند و از او جدا شد. وحید افراخته، شریف واقفی را به داخل خیابان ادیب برد و زمانی که به محل استقرار قاتلین رسیدند، حسین سیاه کلاه یک گلوله از روبهرو به صورت شریف واقفی و وحید افراخته نیز گلولهای از پشت سر به او شلیک کرد. پس از ترور، جسد مجید در صندوق عقب اتومبیلی که از قبل آماده بود جاسازی شده و افراخته و دو نفر دیگر به سوی بیابانهای مسگرآباد حرکت کردند.
وحید افراخته قاتل مجید شریف واقفیطبق اعترافات خاموشی، در آنجا به طرز فجیعی محلول بنزین و کلرات و شکر روی جسد مجید ریختند و آن را آتش زدند. پس از سوزاندن جسد، آن را قطعه قطعه کرده و در چند نقطه دفن کردند. ساواک که از ماجرای قتل کوچه ادیب الممالک با خبر شده بود، در پی یافتن عاملین قتل بود، اما هیچ سرنخی به دست نمیآورد. تا اینکه چندماه بعد وحید افراخته و محسن خاموشی به جرم دست داشتن در ترور دو مستشار آمریکایی بازداشت شدند. بازداشت افراخته و اعترافات وی از جمله درباره ترور سازمانی مجید شریف واقفی ضربه سنگینی به سازمان وارد کرد و افراخته و خاموشی به دست ساواک اعدام شدند."