دادگستری استان خوزستان اعلام کرد «۲۰ میلیارد تومان از اموال توقیف شده مقصر به فروش رسیده و به کسانی که حکم به نفعشان صادر شده پرداخت خواهد شد».
بنابر حکم دادگاه حسین عبدالباقی مالک برج که اعلام شد درگذشته، ۷۵ درصد مقصر بوده و دیه اولیای دم از اموال این فرد که پیشتر توقیف شده، تامین میشود.
ساختمان متروپل آبادان در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ فرو ریخت و ۴۳ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند و ۳۸ نفر نیز زخمی شدند.
یکسال پس از این حادثه علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفته «۲۰۰ میلیارد ریال از اموال مقصر متوفی که برای اجرای احکام حقوقی این پرونده توقیف شده بود، به فروش رسید و با توجه به اولویت بر تقدیم دادخواستهای حقوقی، این مبالغ به کسانی که حکم به نفعشان صادر شده، پرداخت میشود». به گفته او «رای دادگاه به پرداخت دیه به مصدومان و خانوادههای جانباختگان این حادثه از محل اموال توقیفی مقصر متوفی صادر و در اجرای احکام، این حکم صادره اجرایی شد».
مشخص نیست رقم فعلی تا چه حد میتواند خسارت مربوط به دیه قربانیان را پوشش دهد. دیگر متهمان هم به میزان تقصیر محکوم به پرداخت دیه هم شدند.
برخورد مقامات و حکومت ایران پس از فرو ریختن متروپل خشم شماری از شهروندان را برانگیخت و باعث تظاهرات اعتراضی در آبادان و چندین شهر دیگر شد.
پس از برگزاری حسین عبدالباقی، مالک درگذشته برج فروریخته متروپل متهم شد که در ساخت برج متروپل قوانین و اصول فنی را رعایت نکرده بود.
دادستانی خوزستان بعد از فروریختن برج متروپل دستور بازداشت او را صادر کرده بود، اما کمی بعد اعلام شد که جسدی با اوراق هویت حسین عبدالباقی پیدا شده و هویت او تایید شده است.
در آن زمان، ویدیویی که از فرایند تشخیص هویت حسین عبدالباقی در حضور برادرانش منتشر شده بود، واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی در پی داشت.
برخی از تایید هویت این جسد پیش از آزمایش دیانای انتقاد کرده و آن را باور نکردند.
مدتی بعد تصاویری از صحنه قتل عمد مجید عبدالباقی، برادر مالک، در رسانههای ایران منتشر شد که نشان میداد از خودرویی به او تیراندازی شده.