پس از ۱۲ سال، بشار اسد برای شرکت در نشست اتحادیه عرب وارد عربستان شد

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پنجشنبه شب برای شرکت در نشست اتحادیه عرب وارد شهر جده عربستان شدبی بی سی: بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برای اولین بار از زمان تعلیق کشورش در اتحادیه عرب در ۱۲ سال پیش، در نشست سران این اتحادیه شرکت خواهد کرد.

آقای اسد پس از سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات دموکراسی خواهانه توسط دولتش که منجر به یک جنگ داخلی طولانی مدت و کشته شدن نیم میلیون نفر شد، توسط بسیاری از رهبران کشورهای عربی طرد شده بود.

سوریه در ماه جاری میلادی و پس از آنکه کشورهایی که از مخالفان بشار اسد حمایت می‌کردند، پذیرفتند بشار اسد همچنان قدرت را در این کشور در دست خواهد داشت، با عضویت مجدد دمشق موافقت کردند.

یکی از این کشورها که حامی مخالفان بشار اسد بود و تغییر موضع داد، عربستان سعودی، میزبان نشست جاری اتحادیه عرب است.

روند پذیرش سوریه توسط کشورهای عربی از آنجا آغاز شد که پس زلزله ویرانگر ماه فوریه ترکیه و شمال غرب سوریه، کشورهای مخالف بشار اسد تصمیم گرفتند تا به دمشق کمک‌های بشردوستانه برای مناطق تحت کنترل دولت این کشور بفرستند.

چین همچنین در ماه مارس میانجی‌گر توافقی غیرمنتظره میان ایران و عربستان شد و دو کشور پذیرفتند تا روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.

ایران همراه با روسیه یکی از حامیان منطقه‌ای و نظامی حکومت بشار اسد اسد و نیروهای نظامی‌اش به سوریه کمک کردند تا کنترل بزرگ‌ترین شهرهای سوریه را دوباره به دست بگیرد.

با این حال جنگ داخلی در سوریه هنوز تمام نشده و بخش‌های زیادی از کشور هنوز در اختیار شورشیان، جهادی‌ها و شبه‌نظامیان تحت حمایت ترکیه و ایالات متحده است.

نیمی از جمعیت ۲۲ میلیون نفری سوریه پیش از شروع جنگ داخلی، در جریان جنگ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

حدود ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار میلیون نفر در داخل این کشور آواره هستند، در حالی که ۶ میلیون دیگر پناهنده یا پناهجوی خارج از کشور هستند.

حتی قبل از وقوع زلزله، بیش از ۱۵ میلیون نفر در داخل سوریه به نوعی نیاز به کمک‌های بشردوستانه داشتند که بالاترین رقم از زمان شروع جنگ است.
جنگ داخلی سوریه موجب کشته شدن نیم میلیون نفر گردید و شهرهای زیادی در اثر آن ویران شد و درگیری‌ها به کشورهای اطراف نیز گسترش یافتآقای اسد پنجشنبه شب وارد شهر بندری جده در دریای سرخ شد، جایی که قرار است نشست سران اتحادیه عرب، امسال در آن برگزار شود.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، روز چهارشنبه در نشست وزرای خارجه ۲۲ کشور عضو، اظهار امیدواری کرد که «بازگشت سوریه به این اتحادیه مقدمه‌ای برای پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور باشد».

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان نیز از بازگشت سوریه استقبال کرده است.

او گفت: «دنیای امروز ما با چالش‌ها و مشکلات متعددی روبرو است که ما را در دو راهی قرار می‌دهد. لازم است ما در کنار هم باشیم و بیشتر تلاش کنیم تا اقدامات مشترک اعراب را برای مقابله با آنها تقویت کنیم.»

اما همه کشورهای اتحادیه عرب موافق بازگشت سوریه نبودند.

وزیر خارجه قطر در یک کنفرانس خبری در دوحه گفت که مخالفت خود را تنها به این دلیل کنار گذاشته است که نمی‌خواهد «اجماع کشورهای عربی را به هم بزند».

ایالات متحده آمریکا هم گفته که به اعتقاد آنها سوریه مستحق پذیرش مجدد نیست.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «موضع ما روشن است، ما قرار نیست روابط با رژیم اسد را عادی کنیم و مطمئنا از انجام این کار توسط دیگران نیز حمایت نمی‌کنیم.»
+14
رأی دهید
-18

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.