پیشنهاد هزاران پوند به مردان بریتانیایی برای ادعای پدری نوزاد زنان باردار مهاجر

بی بی سی: تحقیقات بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که مردان بریتانیایی هزاران پوند پول می‌گیرند تا خود را به عنوان پدر برای نوزاد زنان باردار مهاجر جا بزنند.

بر این اساس برخی از زنان مهاجری که به دنبال راهی برای شهروندی بریتانیا هستند به ازای افزودن نام مردان بریتانیایی به گواهی تولد نوزادشان به این مردان تا ده هزار پوند پیشنهاد پول می‌کنند. ثبت تولد با یک پدر بریتانیایی فرزند را شهروند بریتانیا می‌کند و به تبع آن مسیر اقامت و نهایتا شهروندی برای مادران آنها را هموار می‌کند.

کلاهبرداران این شبکه از فیسبوک برای تبلیغ تجارت خود استفاده می‌کنند؛ آنها ادعا می‌کنند که به هزاران زن به همین شیوه کمک کرده‌اند.

فیسبوک می‌گوید چنین محتوایی طبق قوانینش ممنوع است.

تحقیقات برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که این کلاهبرداری در جوامع مختلف در سراسر بریتانیا اتفاق می‌افتد؛ عوامل این شبکه کلاهبرداری در سراسر بریتانیا فعالیت می‌کنند تا مردان بریتانیایی را که حاضرند «پدر جعلی» باشند، پیدا کنند.

یک پژوهشگر «مخفی» بی‌بی‌سی خود را به عنوان یک زن باردار ویتنامی با اقامت غیرقانونی در بریتانیا جا زد و با افرادی که این خدمات را ارائه می‌دادند صحبت کرد.

یکی از عوامل این شبکه، مردی به نام «تای» بود که به پژوهشگر بی‌بی‌سی گفت که چندین مرد بریتانیایی را برای ایفای نقش پدران جلعی می‌شناسد؛ و هزینه یک «بسته کامل» خدمات ۱۱ هزار پوند خواهد بود.
تای، مامور شبکه کلاهبرداری، پیشنهاد داد که به عنوان دلال برای پژوهشگر مخفی بی‌بی‌سی عمل کند.تای این روند را «بسیار آسان» توصیف کرد و گفت که «هر کاری می‌کند» تا برای این کودک پاسپورت بریتانیا را بگیرد.

تای، که در فیسبوک تبلیغ نمی‌کرد، گفت برای قانع کردن موفق مقامات، «پیشینه قانع‌کننده‌ای سرهم خواهد کرد.»

او پژوهشگر مخفی را به مردی بریتانیایی به نام «اندرو» معرفی کرد که قرار بود نقش پدر را بازی کند. تای گفت که ۸ هزار پوند از کل مبلغ به اندرو پرداخت خواهد شد.

در ملاقاتی که پژوهشگر مخفی با اندرو داشت، او برای اثبات تابعیت بریتانیایی‌اش پاسپورت خود را نشان داد. اندرو همچنین با پژوهشگر مخفی بی‌بی‌سی سلفی گرفت، تا اگر لازم شد به عنوان مدارک پیشینه ارائه کند.
پژوهشگر مخفی بی‌بی‌سی (چپ با چهره تار) با اندرو (راست)در روند این تحقیق، بی‌بی‌سی هیچ مبلغی به هیچ یک از ماموران ارائه‌کننده خدمات پدر جعلی پرداخت نکرده است.

کمی بعد وقتی بی‌بی‌سی با تای در مورد دست داشتن در این کلاهبرداری رودرو شد، تای هر گونه تخلف را انکار کرد و گفت که «هیچ خبری از این موضوع ندارد».

اندرو به درخواست ما برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

یک مامور دیگر شبکه کلاهبرداری، زنی که خود را «تی کیم» می‌نامید، ادعا می‌کرد که به هزاران زن مهاجر باردار کمک کرده است.

او گفت که می‌تواند یک مرد بریتانیایی را پیشنهاد کند، هزینه‌ش «برای پدر ۱۰ هزار پوند» خواهد بود، و هزینه خدمات خودش ۳۰۰ پوند است.

تی کیم به پژوهشگر مخفی گفت: «تمام مردانی که من استفاده می‌کنم در اینجا متولد شده‌اند و قبلا هم برای ثبت گواهی تولد هیچ نوزادی مشارکت نکرده‌اند.»

او گفت: «من می‌دانم چطور همه کارها را رفع و رجوع کنم. لازم نیست نگران عدم موفقیت کار و نگرفتن پاسپورت باشید. پاسپورت حتما اعطا خواهد شد.»

تی کیم به درخواست بی‌بی‌سی برای اظهار نظر پاسخی نداده است.
تی کیم، مامور شبکه کلاهبرداری جعل مدارک مهاجرتآنا گونزالِس، وکیل مهاجرت، کلاهبرداری پدر جعلی را کاری «فوق‌العاده مفصل و دقیق» توصیف کرده است.

خانم گونزالِس می‌گوید: «این کار بسیار ماهرانه و پیچیده انجام می‌شود و پاییدن و نظارت بر آن به طور شگفت‌انگیزی دشوار است. این خود نشان می‌دهد که این زنان چقدر مستاصل هستند و برای گرفتن اقامت در بریتانیا حاضرند از چه مسیر سختی بگذرند.»

اگر یک زن مهاجر غیرقانونی در بریتانیا فرزندی با پدری بریتانیایی به دنیا بیاورد یا اینکه مردی با اجازه اقامت دائم به عنوان پدر فرزندش ثبت شده باشد، نوزاد به طور خودکار بریتانیایی خواهد شد.

پس از تولد چنین نوزادی مادر می‌تواند درخواست ویزای خانوادگی کند که به او حق ماندن در بریتانیا را می‌دهد؛ بعد از آن هم می‌تواند پس از گذراندن زمان لازم درخواست شهروندی کند.

خانم گونزالِس می‌گوید: «این قانون برای محافظت از کودکان است، نه دادن ویزا به زنانی که غیرقانونی در بریتانیا هستند. این قانون قرار نیست یک راه گریز باشد. نباید این طور تصور کرد.»

از آنجا که وزارت کشور درباره شمار پرونده‌هایی که در این زمینه بررسی کرده، اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد، بی‌بی‌سی نمی‌تواند مقیاس و گستره این کلاهبرداری را تخمین بزند.

وزارت کشور بریتانیا درباره شمار ویزاهای اعطایی به والدین غیربریتانیایی کودکان بریتانیایی نیز اطلاعاتی منتشر را نمی‌کند.
«فقط یک مورد نیست»
با این حال، سال گذشته ۴۸۶۰ ویزای خانوادگی تحت عنوان «سایر افراد تحت‌تکفل» اعطا شده است؛ بندی که می‌تواند شامل کسانی باشد که متقاضی اقامت در بریتانیا به عنوان والدین فرزندان بریتانیایی هستند.

ارائه عمدی مشخصات جعلی در گواهی تولد نوزاد جرم محسوب می‌شود.

وزارت کشور به بی‌بی‌سی گفته است تدابیری را برای جلوگیری و کشف تقلب‌های مهاجرتی با استفاده از گواهی‌ تولد جعلی پیش گرفته است.

این وزارتخانه گفته است: «گواهی تولد به تنهایی ممکن است برای اثبات پدری مدرکی کافی نباشد» و در مواردی که نیاز به اثبات پدر وجود دارد، مدارک و شواهد بیشتری درخواست می‌شود تا بررسی‌های ما به طور رضایت‌بخشی تکمیل شود».

با این حال، هارجاپ بانگال، وکیل مهاجرت، درباره اقدامات وزارت کشور در این زمینه نظر دیگری دارد: «بحث فقط بر سر یک مورد نیست، احتمالا هزاران نفر باشند... وزارت کشور هنوز به این موضوع نپرداخته و به مقیاس آن پی نبرده است.»

آقای بانگال می‌گوید که این اقدامات در بسیاری از جوامع مهاجر از جمله جوامع هند، پاکستان، بنگلادش، نیجریه، و سری‌لانکا اتفاق می‌افتد و سال‌هاست که چنین است.

تحقیقات برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که این عمل غیرقانونی به طور گسترده در بعضی از گروه‌های فیسبوک ویتنامی برای جویندگان شغل تبلیغ می‌شود.
در رسانه‌های اجتماعی از زنان باردار می‌خواهند «پیام مستقیم» بفرستند
ما ده‌ها پست از حساب‌های کاربری پیدا کردیم که در آن مردان در مورد صلاحیتشان به عنوان پدر جعلی مناسب، تبلیغ می‌کنند و لاف می‌زنند، و همینطور از زنانی که به دنبال مردان بریتانیایی برای ایفای این نقش می‌گردند.

یکی از کاربران نوشته است: «من چهار ماهه باردارم. به شدت به یک پدر شهروند بین ۲۵ تا ۴۵ سال نیاز دارم.»

دیگری نوشته بود: «من پدری هستم با دفترچه قرمز [زبان عامیانه ویتنامی‌ها برای پاسپورت بریتانیا]. اگر باردار هستید و [برای نوزاد] پدر ندارید، به من پیام مستقیم بفرستید.»

متا، شرکت مالک فیسبوک، می‌گوید که اجازه «تقاضای فرزندخواندگی یا تقلب در گواهی تولد در فیسبوک» را نمی‌دهد. این شبکه اجتماعی می‌گوید به حذف هر محتوایی که خط مشی‌هایش را نقض کند ادامه خواهد داد.

بی‌بی‌سی با یک زن صحبت کرده که می‌گوید به مردی ۹ هزار پوند پرداخت کرده است تا خود را به عنوان پدر فرزندش جا بزند.

او گفت: «آن مرد ۳۰ سال از من بزرگتر بود. شنیدم که قبلا این کار را برای زن دیگری هم انجام داده است.»

زن گفت که ارتباط چندانی با مرد نداشته است، فقط سه بار همدیگر را ملاقات کردند، از جمله زمانی که برای صدور گواهی تولد به اداره ثبت مراجعه کردند.

زن دیگری گفت که به ازای این کار به یک مرد ۱۰ هزار پوند پرداخت کرده است؛ اما بعد متوجه شد که او در مورد وضعیت مهاجرتی‌اش دروغ گفته است.

این زن گفت: «تنها یک روز پس از گرفتن گواهی تولد فرزندم متوجه شدم که او در واقع تابعیت بریتانیایی ندارد. دیوانه شدم، چرا که دیگر مشخصات او را در گواهی تولد نوشته بودم. دیگر نمی‌توانستم آن را تغییر دهم.»

این زن اکنون یک مرد غریبه را به عنوان پدر نوزادش در ثبت دارد، و او و فرزندش هنوز اجازه اقامت در بریتانیا را ندارند.

هارجاپ بانگال، وکیل مهاجرت، می‌گوید وزارت کشور باید در مورد درخواست‌های ویزایی که «علامت هشدار» (پرچم قرمز) را بالا می‌برد، تحقیق کند.

او می‌گوید: «اگر کودکی با یک والد بدون ویزا و والدی بریتانیای ادعای شهروندی بریتانیا داشته باشد، این یک مورد کاملا مشخصی است که باید برای اثبات آن درخواست یک آزمایش ساده دی‌اِن‌اِی کنند.»

در بریتانیا برای آزمایش دی‌اِن‌اِی هنگام ثبت تولد یا درخواست پاسپورت بریتانیایی کودک، هیچ الزامی وجود ندارد.

آقای بانگال فکر نمی‌کند افراد زیادی به دلیل این جرم تحت پیگرد قانونی باشند.

او می‌گوید: «برای همین است که مردم به سراغ این شیوه می‌روند، چون ترسی از هیچ نوع عاقبتی وجود ندارد.»
+1
رأی دهید
-25

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    اینا که یه مشت چشم بادومی هسته خرمایی هستند. اصن مگه میتونن ادعا کنند، مگر کمک از همسایه.
    4
    4
    ‌چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.