جروزالم پست در واکنش به گزارش تسنیم: ایران مجذوب پدافند هوایی اسرائیل است

شلیک سامانه ضد موشکی گنبد آهنین اسرائیلیورونیوز: جروزالم پست در مقاله‌ای تحلیلی با موضوع نگاه وسواس‌گونه تهران به سیستم پدافند هوایی اسرائیل آورده است که به ادعای رسانه‌های ایرانی استفاده تل‌آویو از سامانه «فلاخن داوود» در درگیری‌های اخیر با جهاد اسلامی نشانه شکست و ناکارآمدی پروژه گنبد آهنین است.

بر اساس این گزارش، رسانه‌های حامی حکومت ایران روز دوشنبه با انتشار مطلبی مدعی شدند که پدافند هوایی اسرائیل در دور اخیر درگیری‌ها با چالش موشک‌های جهاد اسلامی فلسطین مواجه شده است.

نویسنده مقاله جروزالم پست تصریح می‌کند: در این مطلب ادعا شده است که عملکرد اسرائیل در مواجهه با موشک‌های جهاد اسلامی نشان‌دهنده «درماندگی» است و «گنبد آهنین» پروژه‌ای «شکست خورده» محسوب می‌شود.

اشاره نویسنده به مطلب خبرگزاری تسنیم است که مدعی شده اسرائیل در پی ناکارآمدی سامانه گنبد آهنین در برابر درگیری‌های اخیر با فسلیطینان در غزه، به استفاده از «فلاخن داوود»، یک سامانه دفاع هوایی دیگر روی آورد که برای تهدیدات موشکی میان‌برد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تسنیم در گزارش خود به هزینه سنگین اختصاص داده شده به سامانه گنبدآهنین اشاره کرده و یادآور شده است که ناکارآمدی این سامانه در «رهگیری موشک‌های مقاومت» و مجبور شدن نظامیان اسرائیلی به استفاده از سامانه «فلاخن داوود» نشانه «درماندگی صهیونیست‌ها» است.

جروزالم پست در مقاله خود ضمن تاکید بر اینکه ادعاهای مطرح در رسانه‌های ایرانی فاقد مدارک و شواهد لازم است، مطلب منتشر شده در این خصوص را نوعی دغدغه و وسواس از سوی ایران در تلاش برای غلبه بر پدافند هوایی اسرائیل توصیف می‌کند.
ایران در پی به چالش کشیدن پدافند هوایی اسرائیل است
در ادامه این مقاله آمده است: «ایران طی سال‌های گذشته مجذوب تحولات اسرائیل در دفاع هوایی و توانایی‌های اسرائیل برای مقابله با نیروهای نیابتی ایران شده است. این یک تحول مهم است زیرا ایران همواره به دنبال آن بوده است که نیروهای نیابتی خود مانند جهاد اسلامی فلسطین و حماس را با موشک های دوربرد مسلح کند تا بدین ترتیب اسرائیل را به وحشت اندازد.»

نویسنده می‌افزاید: «ایران از سال ۲۰۱۵ همین کار را در یمن،‌عراق و سوریه با مسلح کردن حوثی‌ها و شبه‌نظامیان انجام داد. ایران همچنین به حزب الله کمک کرد تا زرادخانه‌ای عظیم بسازد. اکنون ایران دائماً بر نحوه رویارویی اسرائیل با تهدید‌های موشکی متمرکز شده است.»

در مقاله جروزالم پست همچنین می‌خوانیم: «درک ذهنیت و نحوه تفکر ایرانی‌ها در خصوص تهدید‌های موشکی مهم است. ایران اطلاعات زیادی در مورد راکت و موشک‌ها دارد. این‌ تجهیرات سلاح‌هایی هستند که ایران در طول سال‌ها روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده است، زیرا دانش آن را از مهندسی معکوس یا مطالعه طرح‌های روسی و چینی و همکاری با کره شمالی آموخته است. ایران همچنین با آگاهی و کسب تجربه از آنچه در طول جنگ با عراق و بمباران شهر‌های این کشور در دهه ۱۹۸۰ طی به اصطلاح «جنگ شهرها» گذشت، می‌دانست که باید روی این تسلیحات سرمایه‌گذاری کند.»

نویسنده آورده است: «ایران متوجه شد که می‌تواند راکت‌ها و فناوری موشکی را به گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس منتقل کند تا علیه اسرائیل استفاده شود.»

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: «ایران نمی‌توانست هواپیماهای جنگی یا تانک‌های پیشرفته را برای یک جنگ متعارف صادر کند، بنابراین طبیعی است که به موشک‌ روی بیاورد. ابتدا راکت‌های ساده مانند ۱۰۷ میلی‌متری و راکت‌های ۱۲۲ میلی‌متری ۲۱ گراد رایج بودند. بعدها تعداد زیادی از انواع دیگر راکت از جمله راکت‌هایی با برد فراتر از چندین کیلومتر در دستور کار قرار گرفت تا بخش‌های بیشتری از اسرائیل را در تیررس قرار دهد؛ ایران فناوری هواپیماهای بدون سرنشین را نیز صادر کرد.»

جروزالم پست می‌افزاید: «با این حال، توسعه سیستم‌های دفاع هوایی اسرائیل که در پی جنگ خلیج فارس و تصمیم صدام برای پرتاب موشک‌های اسکاد ضروری به نظر می‌رسید در نهایت به یک مسابقه تسلیحاتی با نیروهای نیابتی ایران منجر شد. ایران به دنبال بهبود فناوری راکتی و موشکی و گسترش تهدید بود؛ انتقال موشک‌های بالستیک به عراق طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و صدور مهمات و فناوری موشک‌های هدایت شونده به حزب‌الله اقداماتی در همین راستا بود.»

به نوشته جروزالم پست گنبد آهنین اسرائیل و سایر سیستم‌های دفاعی این کشور مانند «فلاخن داوود» و «پیکان» طی سال‌های اخیر بهبود یافته‌اند.

در این مقاله آمده است: «اولین رهگیری گنبد آهنین به سال ۲۰۱۱ برمی‌گردد و پس از ۱۰ سال، این سامانه هزاران رهگیری دیگر انجام داد. این سامانه همچنین برای متوقف کردن پهپادها و سایر تهدیدها بهبود یافته است و اسرائیل می خواهد فناوری لیزر را نیز به آن اضافه کند. سامانه پیکان (ضد موشک‌های بالستیک) اسرائیل برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ و سامانه فلاخن داوود نیز برای نخستین بار در سال ۲۰۱۸ مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس گزارش ها، سامانه فلاخن داوود دو بار در هفته گذشته در جریان درگیری پنج روزه با جهاد اسلامی فلسطین طی عملیاتی موسوم به «سپر و پیکان» با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.»

جروزالم پست سپس یادآور می‌شود: «ایران از جهاد اسلامی برای به چالش کشیدن اسرائیل حمایت کرد و درگیری‌های اخیر را از نزدیک دنبال کرد. این کشور همچنین رویکرد اسرائیل در خصوص دفاع هوایی خود را از نزدیک و با دقت زیر نظر دارد. ایران ماه مه سال ۲۰۲۱ حماس را وادار کرد تا با شلیک بیش از ۱۳۰ موشک در یک زمان، گنبد آهنین اسرائیل را به چالش بکشد.»

نویسنده این مقاله همچنین مدعی است: «ایران در عید پاک سال جاری تلاش کرد با یکپارچه کردن جبهه‌های مختلف علیه اسرائیل درگیری را در اطراف مرزهای اسرائیل گسترش دهد.»

وی می‌افزاید: «بنابراین، سامانه‌های دفاع هوایی چندلایه اسرائیل باید در نقط مختلف مرزی فعال باشند. به عنوان مثال، از ۳۴ راکتی که در روز عید پاک از خاک لبنان شلیک شد، چندین راکت در مناطق غیرنظامی در شمال سقوط کرد و خساراتی به بار آورد اما تلفات جانی نداشت.»

جروزالم پست در پایان مدعی است که پدافند هوایی اسرائیل در مجموع «تا حد زیادی موفقیت‌آمیز بوده» اما یک نقص نادر در این سامانه که ماه مه به ثبت رسید سبب شده تا ایران برداشت متفاوتی از آنچه طی پنج سال گذشته روی داده، داشته باشد.

نویسنده این مقاله سپس به مطلب تسنیم در خصوص درگیری‌های اخیر اسرائیل با جهاد اسلامی اشاره می‌کند و می‌نویسد که رسانه هوادار حکومت ایران و نزدیک به سپاه پاسداران به این نتیجه رسیده است که استفاده اسرائیل از سامانه فلاخن داوود در این درگیری‌ها یک دستاورد برای ایران است.
+33
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    به نظر من که واقعا سیستم حیرت انگیزی ساختند و مفهوم کلمه خواستن توانستن است یعنی همین. حالا سپاه موشک میزنه عراق پادگان خالی رو میزنه بعد توان تشخیص هواپیمای مسافربری که از داخل تهران داره به بیرون از تهران حرکت میکنه رو نداره و سرنگونش میکنه!؟ آخه کجای دنیا موشکی از داخل به سمت بیرون حرکت میکنه که پدافند شما به اشتباه بزنش؟ مسیر حرکت هواپیما از هیچ سمتی نمیشد که تهدید برای تهران یا حومه بوده باشه و از اون بدتر هواپیما در حال اوج گرفتن به سمت بالا بوده مگر اینکه سپاه فکر میکرده آمریکا داخل تهران هستش و قرار شمال ایران رو یا روسیه رو مورد حمله قرار بده خخخخ از قصد مسافرا رو کشتند از ترس اینکه نکنه آمریکا حمله کنه و اینا رو صاف کنه. واقعا از قیافه خامنه ای جلاد متنفرم و شیطان صفتی این آدم رو با عوام فریبی ها و ریاکاری هاش قاطی کنید دقیقا شیطان میشه
    0
    20
    دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    نظام اخوندی ایران برای نابود کردن اسرائیل مجذوب پدافند اسرائیلی ها شده است. احتمالا" این خبر برای این است اگر نظام اخوندی ایران دست از دشمنی با اسرائیل بردارد اسرائیل حاضر است پدافند هواییش را دودستی تقدیم نظام اخوندی ایران کند.
    7
    3
    دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
    هر دو طرف سعی میکنند پیروزی های خود را بزگنمایی کنند و ضعف های خود را پنهان. ولایی ها سعی در شناخت هر چه بهتر سیستم دفاعی اسرائیل دارن تا سیستمهای موشکی خود را ارتقا دهند و بتوانند نقاط مختلف اسرائیل را هدف قرار بدهند و اسرائیل سعی در پیشرفت سیستم دفاعی خود برای از بین بردن موشکهای ایران.
    0
    3
    ‌سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.