رادیو فردا: جلال محمودزاده، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی میگوید که مقصر اصلی نابودی منابع آبهای زیرزمینی ایران وزارت نیروی دولت رئیسی است زیرا وزارت نیرو «طی سالیان گذشته» از نصب کنتور بر روی چاههای غیرمجاز خودداری کرده تا بتواند از برداشتهای غیرمجازهای آب، دو برابر تعرفه بگیرد و سود ببرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت در گفتوگو با سایت خبر رکنا از این اقدام وزارت نیرو با عنوان «آبفروشی» یاد کرد و گفت: «سال گذشته این وزارتخانه اعلام کرد که برداشتهای غیر مجاز را با دو برابر تعرفه محاسبه خواهد کرد و این یعنی آبفروشی.»
آقای محمودزاده تأکید کرد که «دولت تمایلی به اجرای پروژههای منطبق با آمایش سرزمین در خصوص آب ندارد زیرا اجرای این پروژهها منجر به کاهش درآمد دولت میشود و این آینده روشنی را برای ما رقم نخواهد زد.»
وضعیت آب در ماههای آینده ایران «بحرانی» توصیف شده است. در این زمینه نماینده زابل در مجلس روز ۱۹ فروردین، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا منابع آبی این استان را تنها پاسخگوی «نیاز ۵ تا ۶ ماه آینده» دانست و اعلام کرد که حتی «برای آبرسانی سیار هم آب نداریم.»
همزمان محسن اردکانی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران، در همان روز در گفتوگو با ایسنا هشدار داد که «امسال سال دشوارتری برای تامین آب پیش رو داریم» و «لازم است» که مصرف آب ۲۰ درصد کاهش یابد.
این اظهارات در مورد بحران آب در ایران در حالی بیان میشود که حسین حسینزاده، عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مصرف بیش از ۸۰ درصد آب شیرین کشور در حوزه کشاورزی عنوان کرد: «جهاد کشاورزی در این خصوص طی سالیان متمادی بسیار ضعیف عمل کرده است.»
بحران آب در ایران چندسالی است که آغاز شده و به مشکلات زیادی برای شهروندان دامن زده است. در یکی از موارد سال گذشته، با خشکشدن دریاچه سد اکباتان، شهر همدان با بحران کمبود آب مواجه شد و بهرغم واردشدن دهها چاه جدید به مدار آبرسانی، آب مناطق گستردهای از این شهر گاهی تا ۲۰ ساعت در شبانهروز قطع میشد.
امسال بحران کمبود آب در سدها به دیگر استانها هم سرایت کرده و حتی در استان بارانخیز گیلان نیز مدیرعامل آب منطقهای این استان، از کاهش ۲۰ درصدی حجم آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود خبر داده است
+23
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.