العربیه: نمک صورتی، که معمولاً «نمک هیمالیایی» نامیده میشود، نوعی منحصر به فرد از سنگ نمک است که از اعماق رشته کوه خهرا در پاکستان، در حدود چهارصد کیلومتری از رشته کوههای هیمالیا استخراج میشود.
معدن خهرا با تولید چهارصد هزار تُن نمک در سال بزرگترین تولیدکننده نمک صورتی در جهان است. این سنگ نمک کاربردهای بسیاری دارد، و از نمک خوراکی گرفته تا چراغهای تزئینی و حتی به عنوان درمان ترمیمی در چشمههای آب گرم در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
سنگ نمک صورتی که بیش از 250 میلیون سال پیش تشکیل شده است، از نظر ترکیب شیمیایی اولیه مانند نمکهای دیگر است، اما به دلیل داشتن مقدار زیادی اکسید آهن، رنگ صورتی به خود میگیرد. این نمک همچنین سرشار از کلسیم، منیزیم، پتاسیم، مس و آهن است.
اکسید آهن حاصل یک واکنش شیمیایی میان آهن و اکسیژن است که اکسیداسیون نامیده میشود. این همان فرآیندی است که باعث ایجاد زنگزدگی در فلزات میشود، و به همین دلیل است که رنگ زنگ فلز قرمز است.
معدن خهرا از شبکهای شامل حدود چهل کیلومتر تونل تشکیل شده است. تونل اصلی این معدن در سال 1872 در دوران استعمار بریتانیا حفر شد. از این تونل اصلی، شاخههای بسیاری به عمق هفتصد متر در دل کوهستان کنده شدهاند.
صدها معدنچی در طول روز در این تونلها کار میکنند، و با استفاده از مته، تبر، و باروت کوه را میکنند و تکههای بزرگ سنگ نمک صورتی را به سطح میآورند و از آنجا با واگنهای ریلی به کارخانه میفرستند.
در کارخانه تکههای سنگ نمک صورتی بر اساس اندازهشان مرتب میشوند، و سپس به بخشهای تولیدی کارخانه منتقل میشوند. در آنجا طیف وسیعی از محصولات، از نمک خوراکی گرفته تا چراغ نمک صورتی مشهور هیمالیا، که درخشش گرمش در سراسر جهان مشهور است، ساخته میشوند.
+13
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.