ایران اینترنشنال: قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام دو زندانی عقیدتی به اتهام «توهین به مقدسات» خبر داد. این در حالی است که سازمان حقوق بشر ایران خواستار واکنش جهانی «به این جنایت» جمهوری اسلامی شد.
مرکز رسانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت با اعدام خبر اعدام یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع، اتهام آنها را توهین به پیامبر اسلام اعلام کرد.
صدرالله فاضلیزارع (سمت راست) و یوسف مهرداد (سمت چپ) بر اساس رای صادره، فاضلی زارعی که سرپرست مادر سالمندش بوده به «ارتداد فطری» و «سوزاندن قرآن»، و مهرداد که پدر سه کودک خردسال بود به «توهین به مقدسات دینی و اسلامی» نیز متهم شده بودند.
این دو به همراه پنج نفر دیگر به نامهای فرهاد چهرهسا، محمد زهرهوندی، اکرم صفایی توانا، علی محمدفلاح رشکلا و کبری ایمانی، در پروندهای در رابطه با مدیریت و عضویت یک کانال تلگرامی با عنوان «نقد خرافه و مذهب» بازداشت شده بودند.
پیشتر سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی درباره پرونده یوسف مهراد هشدار داده بود که او دو ماه پس از بازداشت در چهارم خرداد ماه ۱۳۹۹، در سلول انفرادی نگه داشته شده بود، مدت ۸ ماه از دسترسی به وکیل و حتی تماس با خانواده خود محروم بوده است.
برخی از رسانههای ایران به نقل از وکلای دادگستری تاکید کرده بودند که نمیتوان فقط بر اساس اعترافات اجباری چنین اتهامهایی را علیه این افراد اثبات کرد.
سازمان حقوق بشر ایران همچنین روز دوشنبه با تاکید بر «غیرانسانی بودن» مجازات مرگ، استفاده از اعدام صرفا به خاطر ابراز نظر و عقیده را بهشدت محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست تا «به این جنایت واکنش جدی، فوری و موثر نشان دهد».
پیشتر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نسبت به گزارشها درباره قریبالوقوع بودن اعدام این دو نفر ابراز نگرانی کرده بود.
محمود امیریمقدم مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «مقامهای جمهوریاسلامی با قتل حکومتی دو نفر به خاطر ابراز عقیده و اعلام آن، ماهیت قرونوسطایی خود را بار دیگر به نمایش گذاشتند.»
او افزود: «اعدامهای امروز باید نقطه عطفی در روابط کشورهای مدافع حق آزادی بیان با جمهوریاسلامی ایران باشند. جامعه جهانی باید با واکنش خود نشان دهد که اعدام برای ابراز عقیده، امری تحملناپذیر است. خودداری جامعه جهانی از واکنش قاطع، چراغ سبزی به حکومت ایران و تمام همفکران آنها در سراسر دنیاست. این امر میتواند آزادی بیان را در سرتاسر جهان بطور جدی به خطر بیاندازد.»
در قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام در موارد گستردهای به کار گرفته میشود و حتی روابط جنسی توام با رضایت طرفین و توهین به مقدسات را نیز در بر میگیرد.
این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی افراد را به اتهام «توهین به مقدسات» محاکمه و حتی اعدام میکند. در سال ۱۳۹۳یک فرد به نام محسن امیر اصلانی به خاطر زیر سوال بردن روایت قرآن در مورد زندگی یونس پیامبر در دهان ماهی، اعدام شده بود.
روند اعدامها در ایران در دوران ریاست محسنی اژهای بر قوه قضاییه افزایش یافته و این اعدامها در ماههای اخیر نیز شدت بیشتری گرفته است.
روز یکشنبه شاهزاده رضا پهلوی با اشاره به گزارشها درباره افزایش اجرای احکام اعدام در ایران نوشت: «جمهوری اسلامی، ناتوان و درمانده از کنترل و سرکوب جوانان آزادیخواه در خیابانهای سراسر ایران، بار دیگر به ماشین کشتار و اعدام خود در زندانها سرعت داده است.»