چرت‌زدن بیش از ۳۰ دقیقه و افزایش خطر فشار خون بالا

چرت‌های نیمروزی بیش از ۳۰ دقیقه می‌تواند با شاخص توده بدنی بالاتر و فشار خون بالاتر همراه شوددویچه وله: محققان می‌گویند چرت‌های نیمروزی بیش از ۳۰ دقیقه، ممکن است با شاخص توده بدنی بالاتر، فشار خون بالاتر و خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت همراه باشد.

به‌گزارش Medical News Today، بر اساس این مطالعه جدید که در مجله Obesity منتشر شده، محققان بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، بیش از ۳ هزار بزرگسال در مورسیا، منطقه‌ای از اسپانیا را مورد ارزیابی قرار دادند؛ جایی که چرت‌های ظهر معروف به ''سیستا'' رایج است.

محققان رابطه سیستا با چاقی و سندرم متابولیک بررسی کردند. سندرم متابولیک مجموعه‌‌ای از اختلالات است که وقتی همراه با هم اتفاق بیفتند، خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ را افزایش می‌‌دهند.

آنها گزارش کردند افرادی که ۳۰ دقیقه یا بیشتر در طول روز چرت می‌زنند، در مقایسه با گروه بدون سیستا، اندازه دور کمر، سطح گلوکز ناشتا، فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک بالاتری دارند.

همچنین چرت‌های طولانی‌تر با دیر خوابیدن و دیر شام‌خوردن، افزایش مصرف کالری در هنگام ناهار و کشیدن سیگار همراه بود.

در این ‌میان، آنهایی که چرت کوتاه ۱۵ دقیقه‌ای می‌زدند، نسبت به کسانی که استراحت نمی‌کردند، کمتر فشار خون سیستولیک بالا را تجربه کردند. همچنین این افراد ۴۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار داشتند.

به‌ گفته محققان، همه استراحت‌ها یکسان نیستند. طول مدت چرت‌زدن، موقعیت خواب و سایر عوامل خاص می‌تواند بر نتایج سلامتی چرت‌زدن تاثیر بگذارد. تجزیه‌ و ‌تحلیل آنها نشان داد که زمان مطلوب برای استراحت در طول روز، بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه است. چرت‌های طولانی در روز ممکن است ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه‌روزی را مختل کند که منجر به خواب کوتاه‌تر در شب، بیداری بیشتر در شب و کاهش فعالیت بدنی شود.

در مقابل، چرت‌زدن کوتاه در طول روز ممکن است ریتم شبانه‌روزی را بهبود بخشد، سطح فشار خون را کاهش دهد و استرس را کاهش دهد.
+6
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.