آیت الله عباسعلی سلیمانی؛ یک قتل و چندین روایت

دویچه وله: کشته شدن عباسعلی سلیمانی، عضو مجلس خبرگان، به گمانه‌زنی‌ها درباره انگیزه این قتل دامن زده است. اولین "اعترافات" ضارب که از سوی نهادهای حکومتی منتشر شده اما حاکی از آن است که این فرد "اشتباهی" مورد سوءقصد قرار گرفته است.

عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق خامنه‌ای در سیستان و بلوچستان و عضو مجلس خبرگان رهبری، روز ششم اردیبهشت در حالی که بر روی نیمکت مراجعان در بانک ملی بابلسر نشسته بود، هدف گلوله نگهبان بانک قرار گرفت و کشته شد.

فیلمی که از لحظه کشته شدن امام جمعه پیشین شهرهای بابلسر و کاشان و زاهدان منتشر شده، نشان می‌دهد که ضارب در کمال آرامش و خونسردی از پشت به این فرد نزدیک شده و او را هدف قرار می‌دهد. بعد هم با کمی مقاومت، خود را به نگهبان دیگر بانک و یک سرباز تسلیم می‌کند.

در اولین اخباری که از این حادثه منتشر شد، مسئولان استان مازندران تأکید کردند که ضارب هیچ شناختی از مقتول نداشته و "معلوم نیست با چه هدفی" او را مورد سوءقصد قرار داده است.

استاندار مازندران گفت: «‌این سوءقصد به ‌هیچ‌وجه ماهیت تروریستی ندارد و ضارب بی‌هدف شلیک کر‌ده ‌و شناخت دقیقی از آیت‌الله سلیمانی نداشته است.»

البته در فیلم واضح است که ضارب "بی‌هدف" نبوده و برعکس کاملا هدفمند به سوی مقتول شلیک می‌کند.

درباره هویت ضارب گفته شده که این فرد بازنشسته نیروی انتظامی بوده، اما به عنوان نگهبان برای یکی از شرکت‌های "انتظام" کار می‌کرده که خدمات انتظامی و حفاظت از بانک‌ها را برعهده دارند.

این روایتی است که هم از سوی مسئولان حکومتی و هم از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی و شاهدان ماجرا تأیید شده است. آنچه اما در شبکه‌های اجتماعی و از سوی برخی شاهدان ماجرا پررنگ شده، این است که ضارب شرایط مالی خوبی نداشته و به همین دلیل هم بعد از بازنشستگی همچنان مجبور به کار بوده است.

در برخی شبکه‌ها از قول یکی از همکاران این فرد جزییات بیشتری در این باره منتشر شده و ادعا شده که «مقتول همان روز برای دریافت سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون پول نقد به بانک مراجعه کرده بوده و چون بانک این میزان پول نقد نداشته، این فرد عصبانی می‌شود و فریاد می‌زند: من ۴۲۰ میلیارد پول در این بانک دارم ولی نمی‌توانم سه میلیاردش را بگیرم.»

طبق این گزارش ضارب با شنیدن این جملات به همکارش گفته که «شب قبل پول خرید یک شانه تخم مرغ را هم نداشته و با اینکه مهمان داشته، ناچار شده چند دانه تخم مرغ بخرد ولی این ’آخوند‘ ۴۰۰ میلیارد پول فقط در این بانک دارد.»

لحظاتی پس از این مکالمه سلیمانی به قتل می‌رسد.
این روایت‌ها البته قابل راستی‌آزمایی نیستند و ضد روایتی هستند که امروز از قول ضارب منتشر شده است.

روزنامه همشهری با انتشار "اعترافات" ضارب از قول او نوشته که این فرد با معاون بانک "اختلاف" داشته و همان روز هم با معاون مشاجره داشته و می‌دانسته برادر معاون بانک یک روحانی است. به همین دلیل وقتی این روحانی وارد بانک می‌شود، او تصور می‌کند که برادر معاون بانک است و چون عصبانی بوده به سوی او تیراندازی می‌کند. همشهری به نقل از این فرد نوشته است: «من مقتول را نمی‌شناختم. اما قبلا شنیده بودم که معاون بانک برادری روحانی دارد. برای همین وقتی با معاون بانک درگیر شده بودم و مقتول وارد بانک شد، تصور کردم که وی همان برادر روحانی معاون بانک است. از طرفی آنقدر عصبانی بودم که کنترلم را از دست دادم و به تصور خودم تصمیم گرفتم با قتل برادر معاون بانک از او انتقام بگیرم.»

او سپس توضیح داده که پس از انجام سوءقصد متوجه "اشتباهش" شده و فهمیده این شخص برادر معاون بانک نیست.
"نفرت از روحانیت"
موضوع دیگری که با کشته شدن عباسعلی سلیمانی در شبکه‌های اجتماعی بسیار به آن اشاره شده "نفرت مردم از روحانیت" است. گروهی که این موضوع را برجسته کرده‌اند معتقدند، نفرت از روحانیت به حدی در جامعه شدت گرفته که حتی بدون شناخت قبلی نیز اقدام به سوءقصد یا حمله علیه روحانیون می‌شود.

از جمله محمد جواد اکبرین، دین‌پژوه و نویسنده که به این موضوع اشاره کرده است.
طرفداران این نظریه همچنین به حادثه‌ دیگری که هم‌زمان با قتل سلیمانی رخ داد اشاره می‌کنند که در رسانه‌های داخلی منتشر شده است: یک روحانی ۳۵ ساله در بلوار مرزداران تهران پس از پارک خودرو شخصی، توسط یک دستگاه خودرو سواری زیر گرفته شد. طبق اظهارات مسئولان انتظامی، راننده "به عمد" این روحانی را بر روی کاپوت ماشین برای فاصله طولانی کشیده و سپس از صحنه متواری می‌شود.

تاکید بر "عمدی بودن" حرکت راننده در بیانیه پلیس تهران نشان‌دهنده این است که حتی پلیس هم متوجه این حس منفی عمومی نسبت به روحانیت شده است.

پس از جنبش زن، زندگی، آزادی حملات فیزیکی به روحانیون در اماکن عمومی بیشتر شده است. در ماه‌های اخیر حرکتی هم تحت عنوان "عمامه‌پرانی" راه افتاده بود که عابران با حرکتی سریع عمامه را از سر روحانیون پرانده و بعد به سرعت فرار می‌کردند.

ناظران و تحلیلگران این گونه اقدامات را نشان‌دهنده نفرت و خشمی ارزیابی می‌کنند که در جامعه نسبت به قشر روحانیت وجود دارد.

اما تفاوت قتل عباسعلی سلیمانی با "عمامه‌پرانی" یا زیر گرفتن یک روحانی در خیابان در این است که او یک روحانی عادی نبوده و مناصب بالای حکومتی داشته است.

از جمله مناصبی که سلیمانی به آنها اشتغال داشته می‌توان به اینها اشاره کرد: امامت جمعه بابلسر و کاشان، امامت جمعه زاهدان، مسئولیت نهاد رهبری در آموزش عالی مازندران و گلستان، مسئولیت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های آزاد اسلامی گیلان، مازندران و گلستان و عضویت در مجلس خبرگان رهبری.
+32
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران

    خخخ داستانهای حکومت واقعا خنده دار هستند یعنی حیرت میکنه آدم اینا برای کی این داستانها احمقانه رو میسازند. اون از کشته شدگان انقلاب مهسا و اینم از اینجا. برادر معاون روحانی هستش بعد یارو اسلحه دستشه معاون رو نکشته رفته برادرش رو بکشه؟ بله فرد ضارب احتمالا طرف رو نمی شناخته ولی بهترین چیزی که مستند هم هست این بوده که درخواست وام کرده بوده و وام کلفتی آمده بوده که امضا بشه و به ایشون پرداخت بشه و نگهبان هم درخواست وام کمی کرده بوده ولی مورد قبول قرار نگرفته بود. همه ما تو این وضعیت در ایران بودیم. من خودم درخواست وام ازدواج داده بودم اون موقع یک میلیون تومان بود ولی در عین ناباوری هر جا می رفتیم میگفتند مدارکت رو بده خبر میدیم و هیچ خبری نمیشد و وقتی هم می رفتم اونجا خبر بگیریم میگفتند تامین مالی نشده و بانک منابع نداره و در عین ناباوری داشتم دوستانی که از همون بانک (سپه گاراژدارا- صادرات میدان برق) همون موقع وامهای چند صد میلیونی گرفته بودند و یا کارهاش تموم شده بود و بدون هیچ مشکلی فقط با رشوه دادن کارشون درست شده بود. ولی واسه یک میلیون چقدر میشه رشوه داد که دندون اینا رو بگیره؟
    3
    28
    ‌پنجشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۲
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    طبق اخبار واصله این کار توسط فاطی برنامه ریزی و اسلحه توسط چلی به بانک منتقل و اجرا توسط جناوسالوان صورت گرفته نامبردگان فعلا سوار بر خر دجال فراری هستند در صورت شناسائی و دستگیری افراد نامبرده درختان چنار خیابان پهلوی منتظر دیدار با این ددمنشان هستند
    7
    15
    جمعه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
    میگن طرف گفته من فقط نصف خشابم را تو عمامه اخونده خالی کردم اصلا قصد سقت کردنش را نداشتم وگرنه با ماتحتش سلیک میکردم جایی که مغز اخوند در ان قراره دارد
    0
    7
    جمعه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    اگر مردم دنیا تنها یک هفته دست از کار بکشند و تولید،سود ونظم بردگی سیستم الیگارشی صنعتی و نیمه صنعتی...متوقف شود،قبایل الیگارش حاکم وخدایگانها زمین مسلمان، مسیحی،عبرانی،بودیست،هندو...نمیشناسند و قدرت قهریه خودرا در تنبیه و تأدیب ونهایتأ خردکردن اراده مردم بکار میگیرند. بنابراین هیچ کشور و هیچ دولتی به بشریت کمک نخواهد کرد. مردم باید دوباره بتوانند به طور مستقل به امور محلی خود رسیدگی و از خود دفاع کنند./ اینان در اصل وجودیت و بنیان تمامی فساد عرصه عالم، منبع نیروی ضد خلقت وآ فرینش و ریشه واصل مافیای های جهانی اند. با همین شیوه مبارزه غیر متمرکز محلی،عدم تمکین به رهبری متمرکز، تشکیل هسته های مقاومت محلی، عدم تمکین به شورای رهبری موقت و حکومت موقت، حفظ تشکل های محلی و سلاح تا ابد(چون کشور سوئیس). ایجاد شهرها ی....خود کفا و مسقل، خلع ید وقبض اموال از الیگارشی هاو وابستگان به نفع عموم، تقسیم اراضی بطور دائم و مورثی بین احاد اقوام ایران به شیوه حق رهن زمین به کارافرینان ، سیستم ارزی با پشتوانه طلا و فلزات گرانبها و معادن،حقوق ماهانه مادران، پرداخت یک کیلو طلا به مادران در تولد نوزادان(
    0
    0
    جمعه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
    نوزادان(ازدواج وخانواده براصل عشق و نه مهریه و جهیزیه)، استفاده معقولانه از ابهای شیرین....،عدم اشتغال سیاسیون حرفه ای وعدم صیانت قانونی انها، عدم حکومت مرکزی بزرگ و وسیع :سیستم حکومت مرکزی حداقلی و حداکثرقدرت برای حاکمیت های محلی، استانی وشهری (ایالات متحده ایران)، رشد کشاورزی اورگانیک، سعی در عقب راندن کویر و صحاری، کانال های ابیاری سراسری، تاسیس صندوق بانکهای عمومی بدون بهره، لغو جملگی انواع مالیات ها، تضمین تمامی ازادی های مشروط انسانی و قانونی برای خود ، جهانیان و حفظ و ترمیم محیط زیست،تنبه وتأدیب قانونی جنایتکاران وتبهکاران وجبران اعمال با کاروخدمات اجباری برای جامعه.. سلامت باشید
    0
    0
    جمعه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.