دانشمندان گودال آبی عظیم و ژرفی در دریای نزدیک ساحل مکزیکو کشف کردهاند.بی بی سی: گمان بر این است که دومین گودال آبی بزرگ جهان باشد که حدود ۳۰۰ متر عمق دارد.
این گودال که تامیا نام دارد در بندر چتومال در شبهجزیره یوکاتان در جنوب شرقی این کشور و در نزدیکی مرز بلیز قرار دارد.
گودالهای آبی حفرههای عظیمی هستند که زیر آب رفتهاند که تعدادی از آنها در سراسر جهان تا به امروز یافته و کاوش شدهاند. این گودال آبی عظیم حدود دو سال پیش کشف شد اما جزئیات و اطلاعات مربوط به آن به تازگی در مجله علمی ویژه علوم دریایی به نام فرانتیرز این مارین ساینس منتشر شده است.
گروهی از پژوهشگران با غواصی در گودال نمونههایی از آب گودال جمعآوری کردند و با استفاده از روش ژرفایابی پژواکی اطلاعات بیشتری درباره گودال آبی بهدست آوردند.
آنها دریافتند که گودال آبی تامیا دیوارهای شیبداری دارد و دهانه آن فقط ۵ متر زیر سطح آب دریا قرار دارد، منطقهای که در آن دما و میزان شوری آب دریا بهطور قابلملاحظهای تغییر میکند.
دانشمندان بر این باورند که گودال آبی که به تازگی کشف شده ۲۷۴ متر عمق داشته باشد. گودال آبی چیست و چگونه تشکیل میشود؟ گودالهای آبی چشمههای زیرآبی یا فروچاله یا فروگودالهای زیر آب هستند و بیشتر آنها از سنگهای آهکی تشکیل شدهاند که میتواند بسیار متخلخل باشد یعنی حفرهها و سوراخهای کوچک فراوانی در آن باشد.
در گذر زمان و شاید پس از قرنها جریان آب باعث فرسایش سنگهای آهکی میشود و شکافها و مجراها و حفرههایی در آنها ایجاد میکند که باعث ایجاد فضای خالی یا دهانه باز میشود.
هرچند هنوز اطلاعات کاملی درباره گودالهای آبی نداریم اما گمان بر این است که باید مناطقی سرشار از گونههای دریایی گیاهی و جانوری باشند. چندین گودال آبی تابهحال کشف و کاوش شده است اما هنوز گودالهای کشفنشده فراوانی وجود دارد.
عمیقترین گودال آبی کشفشده “گودال اژدها” در دریای جنوبی چین است که در سال ۲۰۱۶ کشف و بررسی شد و برآورد میشود که حدود ۳۰۰ متر عمق داشته باشد.
+15
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.