شربت گایافنزین برای تسکین گرفتگی قفسه سینه و علائم سرفه استفاده میشودبی بی سی: سازمان جهانی بهداشت میگوید در جزایر مارشال و میکرونزی در منطقه اقیانوسیه، شربت سرفه ناسالم یک شرکت داروسازی هندی را یافته است.
این سازمان گفت آزمایش شربت گایافنزین تولید شرکت داروسازی «فارماکِم»، شرکت هندی مستقر در پنجاب، «میزان غیرقابل قبول دیاتیلن گلیکول و اتیلن گلیکول» را نشان داده است.
هر دوی این ترکیبات برای انسان سمی هستند و ممکن است کشنده باشند.
بیانیه سازمان جهانی بهداشت مشخص نکرده است که آیا کسی بر اثر این شربت بیمار شده است یا خیر.
چند ماه پیش هم این سازمان درباره سایر شربتهای سرفه تولید هند هشدار داده و آن را با مرگ کودکان در گامبیا و ازبکستان مرتبط دانسته بود.
سودیر پاتاک، مدیرعامل داروسازی فارماکِم، به بیبیسی گفت این شرکت با گرفتن تمام مجوزهای قانونی، یک محموله متشکل از ۱۸۳۴۶ شیشه شربت گایافنزین به کامبوج صادر کرده و نمیداند چگونه به جزایر مارشال و میکرونزی رسیدهاند:
«ما این شربتها را به منطقه اقیانوس آرام نفرستادهایم و مجوز استفاده در آن منطقه را نداشتهاند. نمیدانیم که این محصول در چه وضعیت و شرایطی به جزایر مارشال و میکرونزی رسیده است.»
او گفت فارماکِم به شرکت صادرکننده محصول به کامبوج اخطار قانونی داده است.
در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده این محصول در استرالیا آزمایش شده و «نه تولیدکننده و نه عرضهکننده ضمانتنامه ایمنی و کیفیت آن را به سازمان جهانی بهداشت ارائه نکردهاند.»
این شربت را شرکت داروسازی «تریلیوم» در ایالت هاریانا به بازار عرضه کرده و تلاش بیبیسی برای صحبت با نماینده آن به نتیجه نرسیده است.
دولت هند هم هنوز به این تازهترین هشدار سازمان جهانی بهداشت واکنشی نشان نداده است.
هند بزرگترین صادرکننده داروهای ژنریک در جهان است و نیازهای دارویی بسیاری از کشورهای در حال توسعه را تامین میکند.
منظور از داروی ژنریک داروهایی است که دوره انحصار فروششان به پایان رسیده و هر تولیدکنندهای میتواند با نام طبی (نه نام تجاری) آن را بسازد و بفروشد.
در ماههای اخیر، توجهها به کیفیت داروهای ساخت هند جلب شده و بعضی کارشناسان از فرایند تولید آنها اظهار نگرانی کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت حدود شش ماه پیش هم یک هشدار جهانی صادر کرد و در آن چهار شربت سرفه تولید شرکت داروسازی «مِیدن» هند را با مرگ ۶۶ کودک بر اثر آسیب کلیوی در گامبیا مرتبط دانسته بود.
در آن زمان دولت هند و شرکت مِیدن این ارتباط را رد کردند.
اما دولت هند ماه پیش مجوز یک شرکت داروسازی را لغو کرد که شربتهای سرفهاش با مرگ ۱۸ کودک در ازبکستان مرتبط دانسته شدند.
سازمان غذا و داروی آمریکا (اِفدیاِی) هم سه هفته پیش اعلام کرد یک شرکت داروسازی هندی که قطره چشمش باعث سه مورد مرگ و عفونت در آمریکا شده بود ضوابط و استانداردهای ایمنی را رعایت نکرده است.
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.