دویچه وله: بر اساس مطالعه اخیر محققان آمریکایی، خوردن بیش از حد محصولات گندم و برنج تصفیهشده و کاهش مصرف غلات کامل، باعث رشد موارد جدید دیابت نوع ۲ در سراسر جهان شده است.
بهنوشته نیویورکپست و بهگفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در بوستون، این مطالعه نشان میدهد که کیفیت پایین کربوهیدرات عامل اصلی افزایش موارد ابتلا به دیابت نوع ۲ ناشی از رژیم غذایی در سطح جهان است.
یکی دیگر از عوامل کلیدی در رشد موارد ابتلا به دیابت نوع ۲، طبق این مطالعه این است: مصرف بیش از حد گوشت قرمز و فرآوریشده مانند بیکن، سوسیس، سالامی و مانند آن.
براساس این مطالعه که روز دوشنبه در مجله Nature Medicine منتشر شد، خوردن خیلی کم غلات کامل و دریافت بیشازحد غلات فرآوریشده و گوشت قرمز و فراوردههای آن، علل اصلی ابتلای بیش از ۱۴ میلیون مورد جدید به دیابت نوع ۲ در سال ۲۰۱۸ بودند.
در واقع، این مطالعه تخمین زد که ۷ مورد از ۱۰ مورد ابتلا به دیابت نوع ۲ در سراسر جهان با انتخاب نامناسب غذایی مرتبط است.
دیابت نوع ۲ زمانی رخ میدهد که لوزالمعده نتواند انسولین کافی تولید کند و توانایی بدن برای تنظیم و استفاده از قند بهعنوان سوخت را مختل کند.
هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما تعداد بیشماری از تغییرات توصیهشده در شیوه زندگی برای کمک به مدیریت این بیماری وجود دارد، مانند کاهش وزن، ورزش و تغذیه خوب.
این مطالعه اطلاعاتی در حالی انجام میشود که کارشناسان هشدار میدهند که موارد ابتلا به دیابت نوع ۲ در مسیر افزایش ۷۰۰ درصدی در میان جوانان آمریکایی قرار دارد.
ایندرحالی است که پاییز سال گذشته، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیابت را سومین علت مرگ به علت بیماریهای غیرواگیر خواند. بهگفته او سومین علت مرگ ناشی از بیماریهای غیرواگیر در جهان و ایران، دیابت است. یعنی دیابت، بعد از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان، از بین عوامل غیرواگیر، سومین علت مرگ افراد است.
براساس پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر که در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ در ایران انجام شده است، شیوع دیابت از ۱۱ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۱۴ درصد شیوع در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ بدین معنا که شیوع دیابت در کشور به فاصله پنج سال حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است. بهنظر میرسد که این روند افزایشی همچنان ادامه دارد.
+8
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.