دویچه وله: فهمیدن اینکه استرس چگونه بر بدن شما تأثیر میگذارد، به میزان استرس و مدتزمان آن بستگی دارد.
به نوشته نشریه پزشکی "مدیکالاکسپرس" تحقیقات اخیر نشان داده است که سطوح استرس کم تا متوسط واقعاً برای توانایی یادگیری مفید است. از سوی دیگر، سطح استرس بالا میتواند بر حافظه تأثیر منفی بگذارد.
به همین ترتیب، استرس کوتاهمدت میتواند تأثیر متفاوتی بر بدن نسبت به استرس طولانیمدت داشته باشد.
متخصصان رایجترین پیامدهای فیزیکی و ذهنی هر دو نوع استرس را تجزیه و تحلیل کرده و نکاتی را در مورد نحوه مدیریت استرس برای کمک به جلوگیری از مشکلات سلامتی در درازمدت ارائه کردهاند.
عوامل استرسزای روزانه باعث ایجاد استرس کوتاهمدت میشوند. دراینهنگام، آنچه در بدن اتفاق میافتد این است که ماهیچهها شروع به منقبض شدن میکنند، قلب شروع به تپیدن سریعتر کرده و اکسیژن بیشتری به ریهها میرود. این وضعیت کمکی در جهت آمادهشدن برای عوامل استرسزا است.
اگر عامل استرسزا شامل یک بحران غیرمنتظره مانند تصادف رانندگی باشد، استرس کوتاهمدت را تبدیل به مشکل حاد میکند. در این شرایط، پاسخ استرس معمولاً حدود دو تا سهروز طول میکشد.
علایم استرس حاد میتواند شامل موارد زیر باشد: درد شکم، حالت تهوع، سردرد، اضطراب، تحریکپذیری و بدخلقی، درد قفسه سینه، مشکلات خواب، دشواری در تنفس، خستگی، مشکل در تمرکز.
اما با تجربه استرس طولانیمدت، بدن شما در واکنش جنگ یا گریز بیش از حد قرار میگیرد و نمیتواند آرام شود. بنابراین، بدن بهطور مداوم مملو از کورتیزول یا همان هورمون مرتبط با استرس میشود. این روند سطح التهاب را بالا برده و شما را در برابر بیماریهای مزمن آسیبپذیر میکند.
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ییل تاکید میکنند که استرس طولانیمدت ممکن است خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد: فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری قلبی، افسردگی، اختلالات اضطرابی، دیابت نوع ۲، آرتروز، چاقی، سندرم متابولیک، اعتیاد به مواد مخدر، الکل یا غذا.
استرس مزمن همچنین میتواند خطر ابتلا به چندین نوع مختلف زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر را افزایش دهد. بااینحال خبر خوب این است که چندین روش اثباتشده به شما در مدیریت استرس کمک میکند.
به طبیعت بروید
چندین مطالعه توانایی طبیعت را در کاهش سطح استرس و تقویت سلامت روان نشان دادهاند. یکی از این مطالعات شامل بررسی نزدیک به ۲۰ هزار شرکتکننده بود و نشان داد که گذراندن ۱۲۰ دقیقه در هفته در طبیعت، حس سلامت و تندرستی افراد را افزایش میدهد. علاوه بر این، میتوانید فعالیتهای تمدد اعصاب مانند مدیتیشن، یوگا، تایچی، تمرینات تنفسی و آرامش عضلانی را امتحان کنید.
غذاهای مناسب بخورید
طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، خوردن رنگینکمانی از میوهها و سبزیجات، کاهش مصرف قند و اجتناب از الکل راههای بسیار خوبی برای کاهش استرس هستند.
زمانی را برای استراحت اختصاص دهید
پس از تجربه تغییرات و بحرانهای بزرگ، مکث و استراحت ضروری است. این کار بهمعنای عدم مرور اخبار و رویدادهای منفی است، حداقل بهطور موقت. همچنین باید یاد بگیرید که به مسئولیتهای اضافی «نه» بگویید.
رسانههای اجتماعی را قطع کنید
مانند شکر و الکل، APA محدودیت قرارگیری در معرض رسانهها را توصیه میکند. این کار میتواند به کاهش تأثیر روانی پردازش بسیاری از رویدادها کمک کند؛ اتفاقهایی که میتواند پاسخ استرس را تحریک کند.
بدانید چه زمانی باید کمک بخواهید
اگر احساس خستگی میکنید، از مواد مخدر یا الکل برای مقابله با استرس استفاده میکنید، یا اگر فکر آسیبرساندن به خود دارید، باید بهدنبال مراقبتهای پزشکی باشید. اینها نشانههایی هستند که سطح استرس شما ممکن است خارج از کنترل باشد. پزشک میتواند با شما بر روی یک برنامه کاهش استرس که ممکن است شامل دارو، تکنیکهای مدیریت استرس و مشاوره باشد، همکاری کند. وقت گذراندن در طبیعت به کاهش استرس کمک میکند
+12
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.