عکس برنده شده در جایزه جهانی سونی , کار هوش مصنوعی از آب درآمد

گمان می‌بردید که این تصویر کار هوش مصنوعی باشد؟بی بی سی: برنده یک جایزه مهم عکاسی بعد از این که فاش کرد عکسش به کمک هوش مصنوعی خلق شده، از دریافت جایزه خودداری کرد.

بوریس الداگسن، هنرمند آلمانی، با عکسی تحت عنوان «حافظه مخدوش» به عنوان برنده جایزه جهانی عکاسی سونی در بخش عکاسی خلاق آزاد اعلام شده بود.

آقای الداگسن می‌گوید قصدش از این کار آزمایش این مسابقه و دامن زدن به بحث‌ها در مورد آینده عکاسی بوده است.

برگزارکنندگان این مسابقه به بی‌بی‌سی گفته‌اند بوریس الداگسن آن‌ها را در مورد میزان استفاده از هوش مصنوعی «گمراه» کرده است.

بوریس الداگسن در بیانیه‌ای که روی سایت خود منتشر کرده، اعتراف کرده که «شیطنت» به خرج داده و از داوران «برای انتخاب این عکس و تبدیل این لحظه به لحظه‌ای تاریخی» تشکر کرده است.

آقای الداگسن در ادامه بیانیه خود نوشته: «تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی و عکس‌های واقعی نباید در جایزه‌ای شبیه این با هم رقابت کنند. این‌ها ماهیتی متفاوت با هم دارند و تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی عکس محسوب نمی‌شوند. به همین خاطر من هم این جایزه را قبول نمی‌کنم.»

این تصویر که از سوی داوران به عنوان برنده بخش عکاسی خلاق آزاد انتخاب شده، پرتره‌ای سیاه و سفید از دو زن متعلق به دو نسل متفاوت است.  

استفاده از هوش مصنوعی در همه چیز از ترانه تا مقاله نویسی یا خودروهای بدون راننده، تراپیست های چت‌باکسی و حتی تولید دارو موضوع بحث در ماه‌های گذشته بوده و حالا موضوع استفاده از هوش مصنوعی از جمله تصاویر جعلی مورد توجه قرار گرفته است.
آقای الداگسن گفته است با نامزد کردن عکسی که محصول هوش مصنوعی بوده به دنبال باز کردن بحث بر سر این موضوع بوده است.یک سخنگوی سازمان جهانی عکاسی گفته است که آقای الداگسن در گفتگوهای پیش از اعلام برنده مسابقات گفته بود که این تصویر کار مشترکی با همکاری هوش مصنوعی است.

به گفته آنها این عکاس درباره «فرصت‌های خلاقیت تازه از طریق هوش مصنوعی» ابراز علاقه کرده و تاکید کرده که تصویرش تا حد قابل توجهی حاصل دانش عکاسی خود اوست.

به گفته آنها بخش عکاسی خلاق آزاد در این مسابقات به روی رویکردهای متفاوت عکاسی باز است و به همین دلیل و پس از گفتگو با بوریس و تضمین‌هایی که او در اختیار ما گذاشت به این نتیجه رسیدیم که عکس او ویژگی‌های لازم برای شرکت در رقابت‌ها را دارد. این سخنگو گفته است این سازمان به اهمیت موضوع هوش مصنوعی واقف است اما این مسابقه همیشه بستری برای عکاسی خلاق و ماهرانه هنرمندان خواهد ماند.
تحلیل کریس والانس خبرنگار فن‌آوری بی‌بی‌سی
سال گذشته بعد از آنکه تصویری حاصل هوش مصنوعی جایزه رقابت های هنری ایالتی را برنده شد بحث بر سر این موضوع آغاز شد.

به نظر می‌رسد قدرت تکنولوژی هفته به هفته افزایش می‌یابد.

عکاسان و هنرمندانی که پیشتر ایراد‌های کارهای تولید هوش مصنوعی را برجسته می‌کردند حالا می‌گویند که تمیز دادن میان آثار تولید انسان و هوش مصنوعی دشوارتر از قبل شده است.

ماه گذشته تیم فلچ، رئیس انجمن عکاسان برای من از حیرتش تعریف کرد وقتی که تصویر یک ببر تولید هوش مصنوعی را دیده که خودش برای گرفتن چیزی شبیه آن مجبور بوده وارد قفس ببر شود.

بسیاری از هنرمندان و عکاسان سیستم هوش مصنوعی را عامل تخریب و سوءاستفاده از صدها هزار خالقی می‌دانند که این سیستم‌ها براساس آثار آنها آموزش می‌بینند.

عده‌ای دیگر می‌گویند هوش مصنوعی تنها یک ابزار است و می‌تواند یک مجموعه تازه‌ به آثار هنری اضافه کند که لزوما ارزش کمتری از دیگر آثار نخواهد داشت.

آنها می‌گویند خود عکاسی زمانی تازه بود و از نظر بسیاری یک تکنولوژی تهدید کننده محسوب می‌شد.

با وجود این هنوز موضوع کپی رایت آثاری که با هوش مصنوعی تولید شده مبهم است.
«بوریس را ملامت نمی‌کنم»
الداگسن روز دوشنبه به بی‌بی‌سی گفت به سازماندهندگان مسابقه مدتها پیشتر از آغاز روند مسابقات، گفته است که او هم می‌خواهد در گفتگوهای آزاد مربوط به هوش مصنوعی و هنر شرکت کند اما به نتیجه‌ای نرسیده است.

او در عین حال گفت که ممکن است جایزه این عکس را به فستیوال عکسی که در اودسای اوکراین برگزار می‌شود اهدا کند.

فیروز خان، بلاگر و عکاسی که وقایع هفته گذشته پیرامون این موضوع را دنبال کرده می‌گوید الداگسن را به دلیل برجسته کردن مشکلی که در دنیای عکاسی وجود دارد ملامت نمی‌کند.

به گفته او «اول اینکه اغلب مردم به سختی می‌توانند تصویری را که کار هوش مصنوعی است از تصویری که یک عکاس گرفته تمیز دهند. احتمالا تا چند ماه دیگر تشخیص این تفاوت‌ها دشوارتر هم خواهد شد.»
+12
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.