دویچه وله: یک مطالعه جدید ارتباط بین انواع مشکلات خواب و افزایش خطر سکته مغزی تا ۵ برابر را نشان میدهد.
بهنوشته Consumer Healthday خواب با کیفیت برای سلامتی ضروری است. مشکلات خواب از مدت خواب خیلی کوتاه یا خیلی طولانی، مشکل در بهخوابرفتن و ماندن در خواب و علائمی مانند خروپف، متغیر است.
اکنون محققان دانشگاه گالوی در ایرلند دریافتند که هرچه افراد مشکلات خواب بیشتری داشته باشند، در معرض خطر بیشتر تجربه سکته مغزی هستند. این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است.
برای این مطالعه، محققان دادههای پزشکی هزار و ۷۹۹ شرکتکننده که سکته مغزی ایسکمیک را تجربه کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
به گفته آنها، کسانی که کمتر از ۵ ساعت در شب میخوابیدند، سهبرابر بیشتر از کسانی که ۷ ساعت میخوابیدند، در معرض سکته مغزی بودند. در همین حال، خطر سکته مغزی برای افرادی که بیش از ۹ ساعت در شب میخوابند در مقایسه با افرادی که ۷ ساعت میخوابند، دو برابر است.
محققان همچنین دریافتند کسانی که خروپف میکنند، ۹۱ درصد بیشتر از کسانی که خروپف نمیکنند، در معرض سکته مغزی هستند.
بهگفته متخصصان سلامت خواب، ۸۰ درصد خواب بزرگسالان، خواب غیر REM است و دراینمدت، سیستم قلبیعروقی توسط سیستم عصبی خودمختار کنترل و باعث کاهش فشار خون، ضربان قلب و فشار قلبی عروقی میشود. این عوامل بر سلامت قلب و عروق اثر محافظتی دارند.
آنها میافزایند اختلال خواب، از جمله آپنه خواب، بیخوابی و شیفتهای نامنظم کاری، ممکن است با کاهش زمان خواب غیر REM، این اثر محافظتی را مختل کند. زمانی که این اتفاق میافتد، فشار بر سیستم قلبی عروقی و خطر ابتلا به سکته مغزی نیز افزایش مییابد. خواب غیر REM مرحلهای از خواب سبک است که بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد. در این مرحله همه چیز از جمله حرکت چشم و فعالیت ماهیچهای شروع به کندشدن میکند.
بهگفته محققان، نتایج این تحقیق به پزشکان انگیزه میدهد تا هنگام ملاقات با بیماران، در مورد عادات خواب تحقیق و اختلالات خواب را در آنها درمان کنند.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.