ثمره یک برنامه‌ پس از نیم قرن؛ بیش از ۳ هزار ببر در هند

دویچه وله: ببرها در حال حاضر تنها در ۱۳ کشور جهان زندگی می‌کنند و بیشتر آنها نیز در هند یافت می‌شوند. حدود نیم قرن پس از آغاز یک برنامه برای حفاظت از ببرها در هند، شمار آنها در این کشور به بیش از ۳ هزار قلاده افرایش یافته است.

برای نخستین‌بار حدودا پس از ۱۵ سال، شمار ببرها در هند به بیش از ۳ هزار قلاده رسیده است. آخرین سرشماری حاکی از آن است که هم‌اینک به طور دقیق ۳۱۶۷ ببر در هند زندگی می‌کنند که ۲۰۰ قلاده بیشتر از سرشماری پیشین در سال ۲۰۱۹ به شمار می‌رود.

در همین خصوص، نخست‌وزیر هند، از افزایش شمار ببرها در این کشور به عنوان یک برنامه موفقیت‌آمیز و غرورآفرین یاد کرد و آن را نه تنها موفقیتی برای هند بلکه برای کل جهان دانست.

نارندرا مودی در عین حال یادآور شد که حفاظت از حیات وحش، بخشی از فرهنگ مردم هند به شمار می‌رود.

نخست‌وزیر هند گفت که حدود نیم قرن پس از آغاز یک برنامه برای حفاظت از ببرها در این کشور، حالا ۷۵ درصد از کل ببرهای جهان در هند زندگی می‌کنند.
اشاره او به ''پروژه ببر'' است که در سال ۱۹۷۳ پس از آن آغاز شد که سرشماری گربه‌سانان بزرگ در هند از کاهش شدید شمار آنها خبر می‌داد. به‌طوری که عملا ببرهای هندی به دلایلی همچون تخریب زیستگاه‌ها و شکار بی‌رویه، غیرقانونی و حتی گاه تفریحی در آستانه انقراض قرار گرفته بودند.

ممنوعیت شکار ببر از جمله مهمترین اقدام‌های دولت هند بود که به طرز ملموسی از کاهش شمار ببرها در این کشور جلوگیری کرد.
سال ۱۹۰۰ و صدهزار ببر در جهان
بر اساس برخی برآوردها و تحقیق‌ها، در سال ۱۹۰۰ میلادی حدود یک صد هزار ببر در کشورهای مختلف جهان زندگی می‌کردند اما این تعداد در یک قرن گذشته تقریبا ۹۳ درصد کاهش یافت؛ به طوری که ببرها هم‌اینک تنها در ۱۳ کشور جهان دیده می‌شوند.

به عنوان مثال، در هند علیرغم برنامه موفق برای حفاظت از ببرها اما همچنان شمار این گربه‌سانان بزرگ نسبت به دهه‌های قبل بسیار پایین‌تر است؛ به‌طوری که در سال ۱۹۴۷ میلادی حدود ۴۰ هزار ببر در هند به ثبت رسیده بود اما حالا شمار آنها کمی بیش از ۳ هزار قلاده است.
علاوه بر هند، کشورهای روسیه، چین و چند کشور دیگر در جنوب و جنوب شرقی آسیا نیز پیشتر میزبان شمار زیادی از ببرها بودند.

در سال ۲۰۱۰ میلادی قراردادی میان هند و ۱۲ کشور دیگر به امضا رسید که هدف از آن، افزایش دو برابری شمار ببرها تا سال ۲۰۲۲ میلادی بود. کارشناسان سازمان ''صندوق جهانی طبیعت'' می‌گویند که هند اگرچه در این بازه زمانی نتوانسته شمار ببرها در این کشور را به دو برابر افزایش دهد اما با این وجود در محافظت از ببرها، این کشور به موفقیتی مثال‌زدنی دست یافته است.
انتقادها از برنامه حفاظت از ببرها
حفاظت از ببرها در هند اما منتقدانی نیز دارد.

بیشتر این منتقدان می‌گویند که حمایت و حفاظت از این گربه‌سانان باعث شده تا بسیاری از ساکنان در اطراف مناطق حفاظت‌شده برای ببرها، پس از سال‌ها ناچار مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شوند.

شمار دیگری از منتقدان نیز بر این باور هستند که اختصاص برنامه‌های ویژه برای حفاظت از ببرها، به زیستگاه دیگر حیوانات صدماتی وارد کرده و عملا از توجه به زیستگاه‌های دیگر، کاسته شده است.
+24
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۱
    انسان باشیم - هیفا، اسرائیل
    این پیشرفت مرهون فرهنگ و شعور بالای اونها در برخورد با حیوانات هستند چون بنده سالها اونجا بودم و برخورد و احترام به حیوانات دیدم حتی به خطرناکترین موجودات مثل شاه کبراها هم هرگز آسیب نمیرنن و اگر کسی قصد صدمه به موجودی داشته باش فوری پلیس خبردار میکنن و در صورت ورود مار در خونشون بدون آسیب به مار انجمن حمایت از حیوانات خبر میدن ؛ تو پارکهاشون طاووس لونه میکن در جنکلهاشون موجودات به راحتی زندگی و گله گوزن و آهو به وفور دیده میشه خب تصور کنین یک بز کوهی در اطراف روستاها ایران رویت بشه در کمتر از ده دقیقه کله پاچش هم رو اجاق داره میپز تازه کلی هم عکس و استوری میشه و طرف شکارچی با افتخار در زوایا مختلف تا چند سال عکسهای اون جنایت به اشتراک میزاره و غافل از اینکه چقدر کارش منفور و روزی طبیعت ازش انتقام میگیره
    0
    6
    ‌سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۴:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.