وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از پیشروی ارتش این کشور در منطقه لاچین خبر داد

العربیه: وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در نتیجه پیشروی‌هایی در منطقه لاچین، ارتش این کشور ارتفاعات، راه‌های فرعی و جاده‌های اصلی واقع بین روستاهای جغازور و زابوخ استان لاچین و مناطق وسیع مرزی را تحت کنترل خود درآورده است.

به گزارش خبرگزاری «آذرتاج»، خبرگزاری رسمی دولت جمهوری آذربایجان، پنج‌شنبه 10 فروردین، نیروهای آذربایجان ارتفاعات جاده‌ای بین روستاهای زابوخ و جغازور، جاده‌های اصلی و بخش‌هایی از مناطق مرزی که در کنترل ارمنستان بود را تصرف کردند.

کریدور لاچین تنها جاده‌ای است که منطقه کوهستانی قره‌باغ و ارمنستان را به هم متصل می‌کند و ایروان می‌گوید که بسته شدن این جاده توسط جمهوری آذربایجان منجر به بحران انسانی در قره‌باغ شده است.

این در حالی‌ است که آذربایجان روز پنجشنبه تلاش‌های «غیرقابل قبول» ارمنستان برای «دستکاری» اوضاع در منطقه قره‌باغ را محکوم کرد.

آیخان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان نیز پیشتر در واکنش به بیانیه نخست‌وزیر ارمنستان که گفته بود آذربایجان آتش‌بس را برهم می‌زند، گفته بود: «بر کسی پوشیده نیست که ارمنستان با نشان دادن خود به عنوان یک دموکراسی به فعالیت‌های تهاجمی خود ادامه می‌دهد.»

پیشتر نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در یک سخنرانی با اشاره به چند درگیری مرزی مرگبار بین نیروهای آذربایجان و ارمنستان که نزدیک به 300 کشته از طرفین برجای گذاشت، باکو را به دلیل «اقدام تجاوزکارانه» مورد حمله قرار داد.

او همچنین آذربایجان را به انجام «تلاش برای پاکسازی قومی ارمنی‌ها» در قره‌باغ متهم کرد.
گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و لاوروف
رسانه‌های ایران، پنج‌شنبه، دهم فروردین اعلام کردند که ایران از نزدیک تحولات جمهوری آذربایجان و ارمنستان را زیر نظر دارد و به محوریت گفت‌وگوهای روز چهارشنبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران با سرگئی لاوروف، همتای روسی او در مسکو در این‌باره اشاره کردند.

ایران تاکنون در مورد اقدامات نظامی جمهوری آذربایجان برای پیوند دادن خاک جمهوری آذربایجان به جمهوری خودمختار نخجوان از طریق به‌کنترل درآوردن 8 کیلومتر از نوار مرزی خود با ارمنستان و قطع ارتباط ایران با اروپا از طریق ارمنستان و روسیه، به شدت ابراز نگرانی کرده است.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال 2020 که با توافق آتش‌بس با میانجیگری روسیه به پایان رسید، بین سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش‌های خود را برای آتش‌بس بین دو طرف آغاز کردند، اما در سی ماه گذشته در زمان آتش‌بس، درگیری‌های زیادی بین دو طرف رخ داد.
+19
رأی دهید
-20

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.