دویچه وله:در یک مطالعه جدید، محققان ارتباط بین تراکم استخوان و زوال عقل را در بیماران مسن بررسی کرده و دریافتند که تراکم استخوان پایین با خطر بالاتر ابتلا به انواع زوال عقل در زندگی مرتبط است.
بهگزارش Medical News Today؛ بیش از ۵۵ میلیون نفر در جهان به زوال عقل مبتلا هستند. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ این رقم به ۱۳۹ میلیون نفر افزایش یابد. بسیاری از مردم تازمانیکه استخوانی نشکند، نمیدانند که به این عارضه مبتلا هستند. ازدستدادن استخوان گاهی اوقات یک بیماری خاموش نامیده میشود زیرا معمولاً علائمی ندارد.
برای انجام این مطالعه که در مجله Neurology؛ مجله پزشکی آکادمی عصبشناسی آمریکا منتشر شده، محققان هلندی اطلاعات پزشکی ۳ هزار و ۶۰۰ شرکتکننده بدون زوال عقل را که بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ تحت اشعه ایکس قرار گرفتند، تا سلامت استخوانهایشان را ارزیابی کنند، بررسی کردند.
برخی از یافتهها عبارت بودند از:
در طی ۱۱ سال، ۶۸۸ نفر (۱۹ درصد) به زوال عقل مبتلا شدند.
از هزار و ۲۱۱ نفر با کمترین تراکم استخوان، ۹۰ نفر در طی ۱۰ سال دچار زوال عقل شدند.
از هزار و ۲۱۱ نفر با بالاترین تراکم استخوان، ۵۷ نفر در طی ۱۰ سال دچار زوال عقل شدند.
پس از تنظیم سن، جنس، تحصیلات، سایر بیماریها و سابقه خانوادگی زوال عقل، محققان گزارش کردند که احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که تراکم استخوان کمتری دارند، ۴۲ درصد بیشتر از افراد با تراکم استخوان بالاتر است. این مطالعه همچنین نشان داد که کاهش تراکم استخوان بخصوص در گردن فمور - استخوانی که از ران به لگن میرود - با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.
بنا به تاکید محققان، تراکم استخوان پایین، بیشترین افزایش خطر ابتلا به زوال عقل را در مردان دارد و نه زنان.
اما چگونه تراکم استخوان بر سلامت مغز تأثیر میگذارد؟
دانشمندان این گونه توضیح میدهند که سلامت استخوان و مغز هر دو به یک تعامل پیچیده بین عوامل هورمونی، تغذیهای، ژنتیکی و سایر عوامل خارجی و محیطی بستگی دارد. همچنین کمبودن تراکم استخوان و زوال عقل میتواند تحت تأثیر رژیم غذایی و ورزش باشد.
برای بهبود وضعیت استخوانها بعد از ۵۰ سالگی، اولویت قراردادن پروتئین حیوانی/گیاهی با کیفیت بالا، اسیدهای چرب غیراشباع، میوهها و سبزیجات سرشار از پتاسیم، فیبر و غذاهای سرشار از کلسیم و ویتامین D ضروری است. همچنین تمرینات وزنهبرداری و مقاومتی بهطور منظم نیز برای قوی و سالم نگهداشتن استخوانها با افزایش سن لازم است.
+7
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.