نتیجه یک پژوهش در اتحادیه اروپا: تقلب در نیمی از عسل‌ها

دویچه وله: عسل گران است و کلاهبرداران را جذب می‌کند تا شاید آن را با شربت قند مخلوط ساخته، محصول تقلبی را بفروشند و سود کلان به جیب خود سرازیر کنند. گزارشی در کمیسیون اتحادیه اروپا دقیقا چنین داستانی را روایت می‌کند.

کمیسیون اتحادیه اروپا در آزمایشی بر روی غنای عسل‌های موجود در بازار به چنین نتیجه‌ای رسید: ۴۶درصد از ۳۲۰ نمونه مورد آزمایش حاوی شربت قند ارزان بود.

مطابق گزارشی در تاگس‌شاو، کانال یک تلویزیون آلمان، این نمونه‌ها در آزمایشگاه مرکز پژوهش‌های مشترک (GFS) وابسته به کمیسیون اتحادیه اراوپا، با روش‌هایی مدرن مورد آزمایش‌قرار گرفت.

نرخ این تقلب (۴۶٪) که تقریبا نیمی از همه موارد آزمایش‌شده را دربر می‌گیرد حدود سه برابر نرخ تقلب عسل‌های آزمایش‌شده در اتحادیه اروپا بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ است. در آن زمان نرخ تقلب برابر با ۱۴درصد نمونه‌‌ها بود.
 رقیق کردن با شربت ممنوع است
طبق این پژوهش، ۳۲درصد نمونه‌های عسل آلمان تقلبی و ۲۱درصد نمونه‌های فرانسه "واقعی" بود.

همچنین ۷۴درصد از ۸۹ نمونه عسل چین و تقریبا تمامی عسل‌های ترکیه (۱۴ از ۱۵ مورد) ناخالص بودند.

افزودن شربت‌‌هایی مانند شربت برنج، گندم یا چغندرقند به عسل طبق قوانین اتحادیه اروپا، ممنوع است. این مایع غلیظ باید طبیعی و فارغ از هر گونه ماده پرحجم‌کننده یا حتی آب باشد.
تقلب‌ها روز‌به‌روز پیچیده‌تر می‌شوند
سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان "فود‌واچ" می‌گوید، کلاهبرداران قبلا برای رقیق‌کردن عسل‌ها از شربت‌های قندی ساخته شده از نشاسته ذرت یا نیشکر استفاده می‌کردند. در حالی که آن‌ها امروزه به شربت‌هایی که عمدتا از برنج، گندم یا چغندرقند تهیه شده رو آورده‌اند.

به عبارتی دیگر، حالا از روش‌هایی استفاده می‌شود که تشخیص آن در اغلب آزمایشگاه‌ها دشوار است.

کریس متمان، مدیرعامل "فودواچ" آلمان می‌گوید: «مصرف‌کنندگان سال‌ها بدون آن که بدانند از سوپرمارکت‌ها عسل تقلبی خریده‌اند.»

به گفته او، کلاهبرداران بی‌شرمانه از شکاف‌های موجود در نظارت مواد غذایی استفاده می‌کنند.

مسئولان کنترل این مواد تنها با روش‌های مدرن تشخیصی می‌توانند محصولات تقلبی را تشخیص داده و از بازارها خارج کنند.
تقلب سودآور
سازمان "فود‌واچ" می‌گوید، طبق پژوهش‌هایش، عسل وارداتی در اتحادیه اروپا کیلویی ۲.۱۷ یوروست. در حالی که قیمت شربت شکر ساخته‌شده از برنج کیلویی ۰.۴۰ تا ۰.۶۰ سنت است.

از آن‌جا که تقاضا در اتحادیه اروپا برای خرید عسل بیش‌تر از تولید داخلی است حدود ۴۰درصد از عسل‌ها از کشورهای دیگر وارد می‌شوند.

کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید، تفاوت قیمت میان عسل طبیعی و عسل مخلوط تقلبی و دشواری تشخیص عسل ترکیب‌شده باعث شده که این حیطه برای کلاهبرداران "بسیار جذاب" شود.
تقلب در مواد غذایی سابقه دارد
تقلب در مواد غذایی امری تازه نیست. بیش از ۱۰ سال پیش نیز پنیر تقلبی رواج یافته بود که هم شکل و هم مزه‌اش شبیه پنیر معمولی بود.

پنیر تقلبی را از ترکیب روغن گیاهی، نشاسته، آب و مواد طمع‌دهنده درست می‌کردند. حاصل این شعبده‌بازی هم مخلوطی بود که هم قوامش شبیه محصول واقعی و هم قیمتش از پنیر شیری بیچاره ارزان‌تر بود!
+23
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
    به سیاره زمین میان انسانها خوش آمدید. اینجا ما در هر مسله ای مهمی شیطنت، دروغ و منافقت را مخلوط میکنیم، اینطوری نفع اش بیشتره ولی عمربشر و انسانیت را کوتاه میکند ولی این برای ما مهم نیست. وقتیکه در سیاست ما منافقت و رذالت باشد، در مذهب و دین ما منافقت و رذالت و دروغگویی باشد، دیگه چه توقع دارید که در عسل باید نباشد؟ به چه دلیلی باید نباشد؟. ما انسانها هرچه را گندش را در میاوریم و تا آخر در آن منافقت میکنیم ولی ادعای خدا پرستی و خدا شناسی هم داریم. دلیلی که ما هنوز زندگی را روی این کره خاکی داریم شاید اینست که خوشبختانه همه انسانها اینطوری نیستند.
    1
    13
    شنبه ۰۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.