آیا ایدز بر زنان تأثیر متفاوتی می‌گذارد؟

دویچه وله: همزمان با نزدیک‌شدن به روز آگاهی از بیماری ایدز در زنان و در حالی‌که بیش از نیمی از ۳۷.۷ میلیون فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز در جهان را زنان تشکیل می‌دهند، متخصصان می‌گویند این عارضه ممکن است برخی از مشکلات سلامتی را ایجاد کند که فقط مختص زنان است.

به‌گزارش پورتال خبری ایدز ایالات متحده ((HIV.gov؛ افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم، افزایش خطر بیماری قلبی، عوارض جانبی داروی HIV، مشکلات بارداری و کنترل بارداری از جمله تاثیرات خاص "اچ‌آی‌وی/ ایدز" بر روی زنان است.

بیماری‌های مقاربتی (STDs) مانند تبخال تناسلی و بیماری التهابی لگن: در زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی این بیماری‌ها شدیدتر و یا درمان آن‌ها سخت‌تر می‌تواند باشد. از این‌رو غربالگری و درمان به‌موقع این بیماری‌ها برای سلامت زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی مهم است.

عفونت‌های مخمری واژن: در زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی، عفونت‌های قارچی واژن می‌تواند بیشتر رخ دهد و درمان آن سخت‌تر باشد. عفونت‌های قارچی عودکننده واژن (آنهایی که حداقل چهار بار در سال اتفاق می‌افتند) می‌توانند بیشتر در زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز پیشرفته رخ دهند.

مشکلات چرخه قاعدگی: زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی ممکن است دچار عقب‌افتادن قاعدگی، خونریزی سبک‌تر یا شدیدتر یا سندرم پیش از قاعدگی شدیدتر شوند.

سرطان دهانه رحم: این زنان در معرض خطر بیشتری برای سرطان دهانه رحم هستند. سرطان دهانه رحم سرطانی است که در دهانه رحم، قسمت باریک و پایینی رحم شروع می‌شود. این سرطان تقریباً همیشه ناشی از عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. انواع HPV که باعث سرطان دهانه رحم می‌شوند، در زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی شایع‌تر است. به‌همین‌دلیل، این زنان باید به طور منظم آزمایش پاپ‌اسمیر را انجام دهند تا به‌‌ یافتن سلول‌های در حال تغییر دهانه رحم قبل از تبدیل‌شدن به سرطان کمک کند. علاوه‌بر‌این، واکسن HPV برای زنان (و مردان) مبتلا به عفونت اچ‌آی‌وی تا سن ۲۶ سالگی توصیه می‌شود.

یائسگی: زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی ممکن است در سنین پایین‌تر وارد یائسگی شوند یا گرگرفتگی شدیدتری نسبت به زنانی که اچ‌آی‌وی ندارند، داشته باشند.

پوکی استخوان: پوکی استخوان یک نگرانی برای همه زنان به‌ویژه برای زنان اچ‌آی‌وی مثبت است. از‌دست‌دادن استخوان در زنان (و مردان) مبتلا به اچ‌آی‌وی سریع‌تر از افرادی است که اچ‌آی‌وی ندارند. برخی از داروهای اچ‌آی‌وی نیز ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهند.

بیماری‌های قلبی: بیماری قلبی مرتبط با اچ‌آی‌وی یکی از علل اصلی مرگ‌و‌میر در میان افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی است. زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی سه‌برابر بیشتر از سایر زنان در معرض حمله قلبی قرار دارند. تحقیقاتی در حال انجام است تا مشخص شود که چگونه اچ‌آی‌وی در زنان بر خطر بیماری قلبی تأثیر می‌گذارد و در مورد آن چه باید کرد.

با‌این‌حال خبر خوب این است که زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی که داروهای ضد رتروویروسی را دقیقاً طبق تجویز مصرف می‌کنند و بار ویروسی غیرقابل شناسایی دارند، می‌توانند زندگی طولانی و سالمی داشته باشند. یک بار ویروسی غیرقابل شناسایی سطحی از ویروس اچ‌آی‌وی در خون است که آنقدر پایین است که آزمایش استاندارد آزمایشگاهی نمی‌تواند آن را تشخیص دهد.

بنابر آمار تخمینی از ۵۵ هزار مبتلا به ایدز در ایران، ۱۹ درصد زن و ۸۱ درصد مرد هستند. طی سال‌های گذشته میزان ابتلا در میان زنان از تک‌رقمی، به دو رقمی تبدیل شده است.

این در حالی است که همزمان با روز جهانی ایدز در سال جاری، مرکز تحقیقات ایدز ایران سهم روابط جنسی در انتقال ویروس اچ‌آی‌وی را علت افزایش ابتلای زنان به این ویروس دانسته و اعلام کرده که دو رقمی‌‌ شدن آمار ایدز در میان زنان را می‌توان با تغییر الگوی انتقال اچ‌آی‌وی از اعتیاد تزریقی به روابط جنسی مرتبط دانست.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.