ائتلاف پنج تشکل سیاسی «جمهوری‌خواه» ایرانی برای گذار از جمهوری اسلامی

 اعتراضات سراسری ایرانرادیو فردا: پنج حزب و سازمان «جمهوری‌خواه» ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در راستای هم‌افزایی نیروهای سیاسی برای سرنگونی این حکومت، ائتلافی را با عنوان «همگامی برای جمهوری سکولار-دموکرات در ایران» تشکیل دادند.

این پنج حزب و سازمان روز پنجشنبه ۱۸ اسفند با انتشار بیانیه‌ای دلیل ارتقاء مناسبات خود و تشکیل این ائتلاف را «ضرورت گذار از جمهوری اسلامی و استقرار جمهوری سکولاردموکرات» عنوان کردند.

اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، جبهه ملی ایران ـ اروپا، حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوری‌خواهان ایران، اعضای این ائتلاف را تشکیل می‌دهند.

دبیرخانه «همگامی برای جمهوری سکولار-دموکرات در ایران» اعلام کرد که این پنج حزب و سازمان پیش از این ائتلاف نیز، «همکاری نزدیکی را با هم پیش برده و مواضع سیاسی مشترکی حول رویدادهای کشور اتخاذ کرده‌اند».

در بیانیه‌ای که در ششمین ماه از جنبش «زن زندگی آزادی» منتشر شد، آمده است این ائتلاف، «اقدامی در جهت ایجاد، گسترش و تحکیم یک ثقل جمهوری‌خواهی در صحنه سیاسی ایران است».

این ائتلاف در عین حال تاکید کرده که آماده «گفتگو و تعامل با دیگر نحله‌های سیاسی در کشور بر اساس قواعد دمکراتیک، پایبندی به پلورالیسم، رقابت سیاسی، داوری رای و اراده آزاد شهروندان کشور» است.

در ماه‌های اخیر، همزمان با دور تازه اعتراضات سراسری در ایران که در واکنش به کشته شدن مهسا امینی از ۲۶ شهریور آغاز شد، نیروها و گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از کشور تلاش خود را برای تشکیل یک جبهه متحد از نیروهای مخالف جمهوری اسلامی افزایش داده‌اند.

بیست تشکل صنفی و مدنی مستقل و غیردولتی ایران نیز ۲۵ بهمن‌ماه، در بیانیه‌ای با تأکید بر شعار «زن، زندگی، آزادی»، مطالبات «حداقلی» خود برای بهبود شرایط کشور را اعلام کردند.

چند روز قبل از آن، هشت چهره سرشناس مخالف حکومت ایران در نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» که در دانشگاه جورج تاون شهر واشینگتن برگزار شد، بر لزوم «همبستگی و هم‌صدایی» همه مخالفان حکومت جمهوری اسلامی برای عبور از آن و پذیرش تکثر نیروها تاکید کردند.

پیشتر هم میرحسین موسوی از رهبران محصور جنبش سبز با انتشار بیانیه‌ای خواستار عبور از جمهوری اسلامی شد و از «تمامی نیروها و شخصیت‌های آزادی‌خواه، مدافع استقلال و یکپارچگی سرزمینی، خشونت‌پرهیز و توسعه‌گرا» خواست در این راه تلاش کنند.
+48
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    محسن ۵۵ - گنت، بلژیک
    یک قانون اساسی جدید می تونهخیلی کمک کنه به پیشرفت انقلاب ایران،هم راه برای خودمان روشن تر خواهد بود و هم مذاکره با کشورهای دیگر پیشرفت بهتری خواهد داشت.
    8
    2
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    no-more-silence - تهران، ایران
    بجای این ائتلافهای بیهوده. به عنوان ایرانی و به خاطر مردم رنچ کشیده ایران یکی و همدل بشید. نه اینکه حزب جمهوری خواه یا دموکرات. مهم اینه که ما همه ایرانی هستیم و عاشق ایران
    3
    13
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    dannni - سوئد، سوئد
    هرچه خوردیم از همین بی پدرهای چپی ها و خلقی ها فقط سلطنت همین چه مشروطه چه غیرش
    9
    13
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۱
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    آفرین با هر عقیده و هر مسلکی باید دست در دست هم داد بخاطر مام میهن، نتیجه پای صندوق‌های رای معلوم خواهد شد ولی مطمئن باشید در آینده یک ایران آزاد همه نقش خواهند داشت از خرد گرفته تا کلان
    2
    11
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۸
    siavash786 - قلب نگین، هندوستان
    هندوستان با بیش از ۴۵ قوم با اتحاد و همبستگی سال ۱۹۵۰ به استقلال رسید و از قید بریتانیا آزاد شد . کشوری با جمعیت ۳۵۰ میلیون همراه با فقر و تنگدستی با پیشرفت در کشاورزی ، صنعت و تجارت به جعییتی بیش از یک ونیم میلیارد از گروه ۲۰ کشور صنعتی دنیا است. در این ۷۳ سال اگر خبر کشتاری شنیدید اکثرا از دین اسلام و هندو بود . همه احزاب بطور آزاد فعالیت میکنند ولی نه قیام مسلحانه ای هست نه جدایی . هر ایالتی از یک پرچم و یک قانون پیروی میکنند. اما در کشورما همیشه مشلات احزاب داریم که خاین هستند یا قیام مسلحانه میکنند چون خود را برتر میدانیم و یا خودفروخته شدیم . توده ایی یا مجاهد هر دو همانهایی هستند که برای شوروی خدمت میکردند و یا برای عراق . مسلما تکروی و گروه بندی همراه با چندین ائتلاف به سکست منجر خواهد شد مگر اینکه همه با هم یکصدا شوید در ائتلاف ایرانیان زیر یک پرچم از گذشته مان و آن درفش کاویانی باشد یا شیر و خوشید
    3
    11
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    به نظر من حرکت خوبی هستش. بجای اینکه به نظر بقیه بپرید و هی دلیل و برهان بیارید که کی بهتر یا کدوم بهتره تمرکزتون رو روی خودتون و خواسته های گروهی که فکر میکنید نماینده اش هستید قرار بدید و متحد بشید. این اتحادهای کوچک باید مبنایی برای اتحادها و همگرایی های بزرگتر بشه و این احزاب نباید به هیچ عنوان فکر کنند بین خودشون متحد شدن یعنی تمام شد. سیاست و سیاستمدار کسی هستش که همیشه باید در حال مذاکره و تبادل نظر و همگرایی و بده بستان سیاسی باشه و امیدوارم این گروهها که در خارج هم زندگی کردند بفهمند کار شما اعلامیه خوانده و تهدید و نظرات شخصی رو گفتن نیست شماها وظیفه دارید بعد اتحاد یک گروه تعیین کنید که نمایندگی بکنه از افکار شما و این نمایندگان مهمترین کارشون این نیست هی تو تلویزینها داد و بیداد و بگن ما اینو میخوان اونو میخوایم کار اینا مذاکره مذاکره مذاکره هستش. شماها گروههای سیاسی هستید و باید در تمام مراحل کاری در حال مذاکره با تمام گروهها و احزاب و اعتلافهایی که واقعا جایگاه اجتماعی دارند باشید فرق نمیکنه سلطنت طلب یا حتی مجاهدین باید بتونید کار سیاسی کنید وگرنه برید کنار.
    6
    4
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.