شهروند ایرلندی-فرانسوی بازداشتی در ایران به شش سال و نیم حبس محکوم شد

بی‌بی‌سی: خانواده برنارد فیلن، مشاور امور گردشگری و شهروند ایرلندی-فرانسوی بازداشتی در ایران، می‌گویند که او به شش سال و نیم حبس محکوم شده است.

در اطلاعیه‌ای که خانواده فیلن در اختیار رسانه‌ها گذاشته آمده است که «سلامت برنارد بسیار نگران‌کننده و جان او در خطر است.»

آقای فیلن در ماه اکتبر، یعنی پنج ماه پیش و اوج اعتراضات خیابانی، در ایران در بازداشت شد و در زندان وکیل‌آباد مشهد نگهداری می‌شود.

او در اعتراض به بازداشتش مدتی اعتصاب غذا کرد و اولین تماس تلفنی که با خانواده‌اش داشت هم یک ماه پیش بود.

برنارد فیلن یکی از چندین شهروند خارجی است که مقام‌های ایران با اتهام‌های امنیتی به زندان انداخته‌اند. این به جز شهروندان ایران دوتابعیتی است که در پرونده‌هایی مشابه زندانی شده‌اند.

کارولین فیلن، خواهر برنارد فیلن، در اطلاعیه‌ای گفته است که برادرش در مورد «تامین اطلاعات برای کشور متخاصم» مجرم شناخته شده است.

به گفته خانم فیلن «قبل از این به او به واسطه وضعیت سلامتی‌ای قول آزادی زودهنگام داده بودند.»

پیش از این دولت فرانسه خواهان آن شده که مقام‌های ایرانی با توجه به بیماری قلبی برنارد فیلن امکانات درمانی را برای او تامین کنند.

خواهر آقای فیلن می‌گوید سلامتی برادرش در زندان به طور قابل توجهی رو به وخامت گذاشته و از جمله دید چشمش ضعیف شده است.

برنارد فیلن به جز اتهام جاسوسی به قاچاق آثار عتیقه نیز متهم شده است. او همه این اتهام‌ها را رد می‌کند.

دست‌کم شش شهروند فرانسوی در ایران زندانی هستند. فرانسه این افراد را «گروگان» حکومت ایران می‌خواند.

چند هفته پیش فریبا عادلخواه، پژوهشگر و استاد دانشگاه دوتابعیتی از زندان آزاد شد. روشن نیست که آیا به او اجازه ترک ایران و بازگشت به فرانسه داده خواهد شد یا نه.

بنجامین بریر، دیگر شهروند فرانسوی زندانی در ایران، به گفته وکیلش پس از بیش از دو سال زندان در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شده است، اما مقام‌های سپاه همچنان از آزادی او خودداری می‌کنند.

آقای بریر هم که در زندان وکیل‌آباد مشهد زندانی است اعتصاب غذا کرده است.
+28
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    نظام اخوندی برای معامله کردن و رسیدن به اهدافی دو تابعیتیها و خارجیها را در ایران گروگان میگیرد و یا دستگیر میکند. دولت فرانسه و دیگر دولتهای اروپای و بخصوص دولت امریکا اطلاعیه می نوشتن که هر شهروندی از این کشورها به ایران سفر کنند و توسط نظام ایران دستگیر شوند یا به گروگان گرفته شوند هیچ کاری برای ازادی انها انجام نخواهد گرفت. انگاه نظام اخوندی هم دستش از دستگیر کردن و به گروگان گرفتن دو تابعیتیها و گروگان گرفتن خارجیها کوتاه میشود. یا اینکه هرکس با مسئولیت خودش به ایران سفر میکرد و دولت متبوعش مبرا از هرگونه مسئولیتی میبود انگاه کسی به ایران سفر نمیکرد و نظام اخوندی هم نمی توانست کسی را به گروگان بگیرد.
    0
    5
    ‌پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.