بعد از چندین ماه سرانجام مسی بزرگ و «مسی کوچک» دیدار کردند. در حاشیه دیدار دوستانه که تیم فوتبال بارسلونا با تیم الاهلی عربستان در قطر داشتبی بی سی:مرتضی احمدی که معروف به «مسی کوچک» افغانستان است با خانوادهاش به ایتالیا منتقل شد.
خانواده او به بیبیسی گفته است از زمان دیدار مرتضی با لیونل مسی ستاره محبوبش در قطر در سال ۲۰۱۶، نگران امنیت و مصونیت او شدند و بارها تهدیدهایی دریافت کردند.
مرتضی احمدی که حالا ۱۲ سال دارد، عصر پنجشنبه با هفت تن از اعضای خانوادهاش؛ پدر و مادر، خواهران و برادرانش به روم پایتخت ایتالیا رسیدند.
مرتضی درست ساعتی پس از خروج از هواپیما و در جریان طی مراحل قانونی ورود در فرودگاه در گفتگو با خلیل نوری خبرنگار بیبیسی گفت: «هیچ نتوانستم درس بخوانم، از رفتن به مکتب و راه مکتب میترسیدم که مرا ببرند.»
مرتضی احمدی ۵ سال داشت که با پوشیدن یک خریطه پلاستیکی راه راه آبی و سفید رنگ که روی آن شماره ۱۰ و نام میسی نوشته شده بود، او را خبرساز ساخت. اما دیدار او با لیونل میسی در حاشیه یک بازی دوستانهی بارسلونا در قطر در سال ۲۰۱۶، به او شهرت جهانی داد.
رسانههای محلی و شبکههای اجتماعی مرتضی را دنبال میکردند.
شهرتی که خواب را از چشمانش و خانوادهاش ربود و به دلیل نگرانی از امنیتش حتی نتوانست مانند سایر کودکان همسن خود به مدرسه برود. مرتضی در میان خانواده خود به فرودگاه در روم رسیدندعارف احمدی پدر او میگوید نگران بودند که آدمربایان پسراش را بربایند و در این مورد تماسها و هشدارهای تلفنی از سوی افرادی ناشناسی دریافت میکردند.
آقای احمدی گفت: «پس از سفر به قطر و دیدار با لیونل مسی، وقتی به افغانستان برگشتیم یک سری نگرانیهای برایم پیش آمد. نگرانی از مافیا داشتم، آنهایی که آدمها را میربایند.»
او افزود «مرتضی حتی نمیتوانست به مکتب/مدرسه برود. او در خانه ماند. این نگرانی تا [پیش از ترک کشور] ادامه داشت. چون قطر رفته بودم و آنها فکر میکردند با خود پول آوردهام. زیر تهدید بودم و میگفتند پول بدهید در غیر آن مرتضی را اختطاف میکنیم و یا هم کاری به حق خانوادهات خواهیم کرد.» آقای احمدی افزود که در شش سال اخیر ناگزیر شد چند بار محل زندگی خود را به شهرهای کابل، غزنی و مزار تغییر بدهد. خانواده احمدی ساکن ولسوالی جاغوری ولایت غزنی است و از قوم هزاره است.
مرتضی و خانواده اش هفده ماه پس از روی کار آمدن طالبان را بازهم در «خفا» زندگی کردند و در یک ماه گذشته در پاکستان به سر میبردند.
اخیرا مهدیه احمدی خواهر بزرگ مرتضی احمدی در تماس با نهادها و سازمانهای مختلف بینالمللی از آنان درخواست کمک کرد تا زمینه خروج مرتضی را از افغانستان فراهم کنند.
او میگوید پس از تسلط طالبان در ۱۵ اگست که همه مردم سعی داشتند در برنامه خروج از افغانستان بیرون شوند، آنها نیز به فرودگاه کابل رفتند، اما نتوانستند از افغانستان بیرون شوند.
سرانجام یک سازمان خیریه ایتالیایی موسوم به کاریتاز ایتالیا و به همکاری رحمت الله علیزاده خبرنگار افغان که در سوئیس پناهنده است، مرتضی احمدی و خانوادهاش را به روم منتقل کردند. مرتضی احمدی در ایتالیامهدیه احمدی، ۲۴ ساله، خواهر بزرگ مرتضی اخیرا از دانشگاه پولیتکنیک کابل فارغ التحصیل شده میگوید دشوارترین کار در مرحله انتقال شان، گرفتن گذرنامه افغانستان و ویزای پاکستان بود.
او گفت: «از من میپرسیدند که چرا خارج میروید و کشور را ترک میکنید. نمیتوانستم اصل قضیه را بگویم که بخاطر امنیت مرتضی. میگفتم خودم با خارجیها کار میکردم.»
مرتضی و خانواده اش دیروقت شام پنجشنبه ۲۳ فوریه/فبروری در خانهای در یکی از شهرهای ایتالیا ساکن شدند.
مرتضی یا مسی کوچک افغانستان رویاهای بزرگ و بلندپروازانهای دارد.
مرتضی گفت: «مسی را دوست دارم، میخواهم همراه مسی فوتبال بازی کنم، پیشرفت کنم، قوی شوم و مثل مسی فوتبالیست شوم. خیلی مسی را دوست دارم. آرزویم همین است که نزد مسی تمرین کنم. آینده درخشان داشته باشم، میخواهم به مکتب بروم و کامپیوتر بخوانم.»
مرتضی هنوز همان خریطه پلاستیکی، با خطهای آبی لباس تیم ملی فوتبال آرژانتین را با خود دارد، خریطهای که او را به دنیا معرفی کرد و سرنوشتش را تا ایتالیا رقم زد.
+26
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
خدا بی بزان را بز نده که سوت بیجا میکشند، توله هزاره است از فک و فالیهای فاطی سایت. ،میگن یک سخصی هوس کرد سوار الاغش بشه بعد از تلاش فراوان نهایته یک قپان روی پشت الاغ هگ'اشت و پاهایش را در قپپان گذاشت و کارش را کرد.و وقتی کارش تمام شد گفت لعنت به شیطان که چه چیزها به ما یاد میده، یهو شیطان حاضر شد و هگت لعنت به بابنات پدر سگ صد سا دیگر هم من به این فکر نمیافتادم. حالا هم همه نوع کیس پناهندگی شمنیده بودم ولی این حتی به ذهن خود شیطان هم نمیرسید که این هزاره به فکرش رسید
12
2
شنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
sahandogli - لندن، انگلستان
وقتی به اروپا رسیدند از خدا به خاطر فرستادن طالبان تشکر کردند که باعث شد پناهندگی بگیرند - طالبان حدود 7000 نیرو داشت و تعداد نیروهای نظامی افغانستان بیش از 200 هزار نفر بود . کاش به اندازه اوکراینی ها عرضه داشتند و از وطن خود دفاع می کردند اما طالبان بهترین بهانه برای اخذ پناهندگی است . از طالبان نفرت دارند اما همه شان مثل طالبان فکر می کنند . اعتقاد و باورهای دینی افعانها مثل طالبان است نمی دانم چند ار آنها فرار می کنند
11
9
شنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.