شرکت متا: با وجود فیلترینگ هنوز ده‌ها میلیون ایرانی از اینستاگرام استفاده می‌کنند

 ادامه استفاده کاربران ایرانی از اینستاگرام در حالی است که جمهوری اسلامی کماکان بر اعمال فیلترینگ بر شبکه‌های اجتماعی اصرار می‌ورزدرادیو فردا: به‌رغم گذشت پنج ماه از مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی توسط جمهوری اسلامی در میانه سرکوب خونین اعتراضات، شرکت «متا» می‌گوید هنوز ده‌ها میلیون کاربر ایرانی از اینستاگرام استفاده می‌کنند.

نیک کلِگ، معاون امور جهانی و ارتباطات در متا پلتفرم، شرکت مادر برخی از شبکه‌های اجتماعی محبوب جهان مانند اینستاگرام و فیس‌بوک روز پنج‌شنبه چهارم اسفند گفت: «ایرانیان به‌طور گسترده از اینستاگرام برای انتشار اخبار اعتراضات و واکنش وحشیانه جمهوری اسلامی به آن‌ استفاده کردند».

او افزود: «مردم همچنین تصاویر اینستاگرامی اعتراضات را با رسانه‌های بین‌المللی که بسیاری از آن‌ها نمی‌توانند مستقیماً از ایران گزارش دهند، به اشتراک گذاشتند».

آقای کلگ در ادامه تصریح کرد جمهوری اسلامی با آغاز اعتراضات اخیر به سرکوب بیان و آزادی تجمع معترضان، همچنین محدود کردن استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام متوسل شد، اما با وجود تلاش‌ها برای مسدود کردن اینستاگرام، ما شاهد هستیم که هنوز ده‌ها میلیون ایرانی راه‌هایی برای دسترسی به آن پیدا می‌کنند.

ادامه استفاده کاربران ایرانی از اینستاگرام در حالی است که جمهوری اسلامی کماکان بر اعمال فیلترینگ بر شبکه‌های اجتماعی اصرار می‌ورزد.

در میان گزارش‌های فزاینده‌ از زیان هنگفت قطعی اینترنت و مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی به کسب‌وکارها، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوم اسفند مدعی شد که «۶۰ درصد مردم و کسب‌وکارهای آن‌ها به پیام‌رسان‌های داخلی» منتقل شده است.

به رغم انسداد شبکه‌های خارجی، هنوز توئیتر، تلگرام، فیس‌بوک و اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در میان مردم هستند و حتی مقامات ارشد جمهوری اسلامی برای پروپاگاندای حکومتی از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند.

در این میان، ناتانیل گلیچر، رئیس واحد سیاستگذاری امنیتی شرکت متا روز پنج‌شنبه گفت تاکتیک‌های دسترسی به سرویس شبکه اجتماعی تصویرمحور، شامل استفاده از نرم‌افزار شبکه خصوصی مجازی است که فعالیت‌های آنلاین را رمزگذاری و پنهان می‌کند.

او گفت ایرانی‌ها همچنین از نسخه «سبک» اپلیکیشن اینستاگرام که سال گذشته در ایران منتشر شد، استفاده می‌کنند که برای مناطقی طراحی شده است که پهنای باند اینترنت در آنجا پایین است.

آقای گلیچر افزود: این البته یک واقعیت ناگوار است که وقتی دولتی می‌خواهد از دسترسی شهروندانش به مباحث عمومی ممانعت کند، ابزارهای زیادی در اختیار دارد، اما تلاش‌های جمهوری اسلامی در این رابطه چندان موثر نبوده است.
روزنامه فرهیختگان: حجم بازار فیلترشکن‌های پولی در ایران حدود «۱۶ هزار میلیارد تومان» است
روزنامه اصولگرای «فرهیختگان» در گزارشی برآورد کرده که حجم بازار فیلترشکن‌های پولی در ایران حدود «۱۶ هزار میلیارد تومان» در سال است که این دو تا سه برابر درآمد عملیاتی شرکت مخابرات ایران است.
 
این روزنامه در شماره روز پنجشنبه خود با انتشار نتایج یک پیمایش، ‌به گرایش‌های مردم به شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی پرداخته و نوشته که «تنها ۳۰ درصد کاربران گفته‌اند که پیش از ناآرامی‌های اخیر از فیلترشکن و پروکسی استفاده می‌کرده‌اند اما در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند».
 
بر اساس گزارش فرهیختگان، «از این تعداد، حدود ۳۰ درصد از فیلترشکن‌های پولی-که حدود ۷۰ درصد آن‌ها ماهیانه بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان هزینه می‌کنند- و ۷۰ درصد از پروکسی‌ها و فیلترشکن‌های رایگان خارجی استفاده می‌کنند».
 
معنای این یافته این است که «۱۸ درصد» کاربران ایرانی از فیلترشکن‌های پولی استفاده می‌کنند؛ «اگر ۶۰ میلیون کاربر مفروض باشند و به صورت میانگین ماهیانه ۱۲۰ هزار تومان هزینه کنند، به عدد تقریبی ۱۶ هزار میلیارد تومان در سال می‌رسیم!»
 
همزمان با اعتراضات سراسری به جان‌باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد که اواخر شهریور آغاز شد، بسیاری از شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خارجی فیلتر شدند و اینترنت در بسیاری مواقع قطع یا سرعت آن بسیار کند شد که این امر نارضایتی‌های زیادی برانگیخته است.
 
گزارش‌ها حاکی است که میلیون‌ها کسب‌وکار اینترنتی بواسطه قطع اینترنت یا فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته و بسیاری از فعالان این حوزه بیکار شده‌اند.
+9
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.