«اوزمپیک»، دارویی که از آن به عنوان یکی از «معجزات کاهش وزن» یاد می‌شود

صدای آمریکا: اگر دنبال روش‌های نوین لاغری باشید حتما اسم «اوزمپیک» را شنیده‌اید؛ دارویی که از آن به عنوان یکی از «معجزات کاهش وزن» یاد می‌شود.

اوزمپیک شش سال پیش برای کمک به مدیریت قند خون در بیماران دیابتی نوع ۲ مورد تأیید قرار گرفت و به سرعت اثرش روی کاهش وزن هم خبرساز شد.

امروز اگر تیک‌تاک را باز کنید، می‌بینید که ویدئوهای مربوط به اوزمپیک بیش از ۳۰۰ میلیون بار دیده شده است.

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها در شهرت سریع این دارو به عنوان روشی برای لاغری نقش مهمی ایفا کردند تا جایی که بیماران دیابتی نوع ۲ به خاطر افرایش تقاضا در دسترسی به این دارو دچار مشکل شدند.

هر چند بسیاری از مردم بر سایز خود متمرکز هستند، پزشکان و متخصصان تغذیه تلاش می‌کنند توجه‌ها را به اهمیت تغذیه مناسب و ورزش به منظور سلامتی جلب کنند.

مجله تایم گزارش داده است که در آمریکا، نود و پنج درصد از جمعیت میزان فیبری را که در روز توصیه می‌شود رعایت نمی‌کنند‌ و ۷۵ درصد منیزیم کافی دریافت نمی‌کنند.

در دنیا، ۱.۱ میلیارد نفر به خاطر عدم رعایت رژیم غذایی مناسب دچار کمبود روی هستند که علائم آن می تواند شبیه علائم بیماری آلزایمر خود را نشان دهد.

اوزمپیک، مانند همه داروها، عوارض جانبی دارد که بر اساس آن چه در وب‌سایت رسمی‌اش نوشته شده شایع‌ترین آنها تهوع، استفراغ، اسهال، شکم‌درد و یبوست است. از دیگر عوارض به «تومورهای احتمالی تیروئید از جمله سرطان» اشاره شده است.

مدتی است یک هشتگ دیگر مرتبط با اوزمپیک ترند شده است و آن «صورت اوزمپیک» است؛ اصطلاحی که توسط یک متخصص پوست در نیویورک ابداع شد و اشاره به پیری صورت و افتادگی پوست پس از مصرف این دارو دارد.

شماری از پزشکان متخصص می‌گویند که این اصطلاح برای توجه رسانه‌ای ابداع شده است، اما در اصل همان شل شدن پوست صورت پس از لاغری است.

مشکل دیگر این دارو و داروهای مشابه این است که برای حفظ کاهش وزن، باید به‌ طور نامحدود آنها را مصرف کرد مگر آنکه افراد پس از شروع دارو، سبک زندگی سالم‌تری را از تغذیه تا ورزش و خواب مناسب را دنبال کند.

داروهایی مانند اوزمپیک برای تقلید از هورمونی طراحی شده‌اند که به مغز سیگنال می‌دهد که فرد سیر است و باعث ترشح انسولین می‌شود؛ هورمونی که از بالا رفتن بیش از حد قند خون جلوگیری می‌کند.

این داروها می‌توانند سطح قند خون را کاهش داده و اشتها را کور کنند.

داده‌های شرکت عرضه داروی «سینگل کر» که داروها را با تخفیف ارائه می‌دهد‌ و بیش از ۵۰ میلیون عضو دارد، پیچیدن نسخه برای «اوزمپیک» از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ سه برابر شد.

مانند بسیاری از دیگر داروها، تأثیر این دارو زمانی که بیماران دارو را قطع می‌کنند از بین می‌رود و برخی از افراد دوباره اضافه وزن پیدا می‌کنند.

یک مطالعه نشان داده است که اکثر افراد طی یک سال پس از قطع دارو، بیشتر وزن از دست داده را به دست می‌آورند.

بنابراین برای اثر دائمی، باید آن را مادام‌العمر مصرف کرد که طبیعتا عوارض جانبی آن را نیز بیشتر می‌کند.

در آمریکا این دارو در صورتی که بیمه آن را پوشش ندهد، هزار و ۴۰۰ دلار در ماه برای شخص هزینه برمی‌دارد.
+5
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.