دانشمندان آکسفورد در پی بررسی داروی مبتنی بر شاهدانه برای درمان بیماری روان‌پریشی

 گیاه شاهدانهیورونیوز:دانشمندان در دانشگاه آکسفورد قصد دارند یک آزمایش بالینی بزرگ را در سطح بین‌المللی برای بررسی اینکه آیا داروی مبتنی بر شاهدانه می‌تواند به عنوان درمان برای افراد مبتلا به روان‌پریشی مورد استفاده واقع شود یا نه، آغاز کنند.

در حال حاضر، داروهای مبتنی بر گیاه شاهدانه یا همان کانابیدیول (CBD) تنها در معدودی از شرایط تجویز می‌شوند. برای مثال در بریتانیا درمان با این دارو تنها در مواردی نظیر صرع شدید یا حالت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی استفاده می‌شود.

هدایت این مطالعه بین‌المللی جدید را دپارتمان روانپزشکی دانشگاه آکسفورد بر عهده دارد و ۳۵ مرکز، عمدتا در اروپا و آمریکای شمالی، در آن شرکت خواهند داشت.

پروفسور فیلیپ مک‌گوایر، از مسئولان این کارآزمایی در آکسفورد، در این باره می‌گوید: «کانابیدیول یکی از امیدوارکننده‌ترین درمان‌های جدید برای افراد مبتلا به روان‌پریشی به حساب می‌آید. بسیاری از افراد مبتلا به روان‌پریشی تمایل به مصرف کانابیدیول دارند و مطالعات قبلی در مقیاس کوچکتر نشان داده‌اند که این ماده اثرات مفیدی در بر دارد.»

کانابیدیول یکی از مواد شیمیایی موجود در ماری جوانا است اما حاوی تتراهیدروکانابینول (THC)، یعنی همان ماده‌ای که در ماری جوانا احساس مسمومیت ایجاد می‌کند، نیست.

شکلی از کانابیدیول که در این مطالعه استفاده می‌شود «اپیدیولکس» است که تجویز آن برای برخی از کودکان و بزرگسالان مبتلا به صرع تایید شده است.

دکتر مک‌گوایر درباره اهداف این تحقیق گفت: «این مطالعه همچنین بررسی خواهد کرد که آیا کانابیدیول می‌تواند از شروع روان‌پریشی در افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به آن هستند، جلوگیری کند یا خیر. این پژوهش می‌تواند نوع جدیدی از درمان برای روان‌پریشی را ارائه دهد.»

در برنامه تحقیقاتی تازه هزار بیمار از جمله افرادی که از نظر بالینی در معرض خطر بالای روان‌پریشی قرار دارند، افرادی که مرحله ابتدایی روان‌پریشی هستند و همینطور بیماران روان‌پریشی که به درمان‌های متعارف جواب نداده‌اند شرکت خواهند داشت.

لینزی بیلسلند، رئیس بخش سلامت روان در موسسه فناوری خدمات بهداشتی ولکام تراست، در این باره گفت: «این برنامه هیجان‌انگیز به ما کمک می‌کند تا با آزمایش در مقیاس بزرگ دریابیم آیا کانابیدیول در درمان مراحل مختلف روان‌پریشی مؤثر است یا خیر.»

وی اضافه کرد: «داروهای ضد روان‌پریشی که معمولا تجویز می‌شوند می‌توانند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشند. در نتیجه بیماران اغلب مصرف آن‌ها را متوقف می‌کنند و برای همه مؤثر نیستند. در نتیجه مهم است که ما راه‌هایی مانند این راه را برای درمان‌های جدید کشف کنیم.»

دانشمندان می‌گویند هدف از تحقیق تازه همچنین شناسایی آن دسته از علائم بیولوژیکی است که نشان می‌دهد بیمار ممکن است به خوبی به درمان پاسخ دهد. امری که امکان شخصی‌سازی بیشتر دارو را در آینده فراهم خواهد کرد.
+8
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.