علی‌اف: «بخش‌هایی از نظام» ایران در حمله به سفارت جمهوری آذربایجان دست داشتند

 الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان (عکس از آرشیو)رادیو فردا: الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، روز شنبه ۲۹ بهمن ماه، نهادهای وابسته به حکومت ایران را به دست داشتن در حمله مسلحانه به سفارت این کشور در تهران متهم کرد.

در حمله مسلحانه یک شهروند ایرانی به سفارت جمهوری آذربایجان در روز هفتم بهمن ماه، رئیس سرویس امنیتی سفارت کشته و دو تن دیگر از کارمندان امنیتی آن زخمی شدند.

دولت باکو یک روز بعد از آن کارکنان دیپلماتیک و خانواده‌ آن‌ها را به کشور خود برگرداند و سپس، فعالیت سفارت خود در تهران را تعلیق کرد. با این حال، مناسبات دو کشور قطع نشده و سفارت ایران در باکو به کار خود ادامه می‌دهد.

الهام علی‌اف در اولین انتقاد مستقیم خود از مقامات تهران در مورد این حمله گفت که عدم اقدام سریع پلیس برای متوقف کردن فرد مسلح و این واقعیت که تلویزیون دولتی بلافاصله پس از بازداشت ضارب با او مصاحبه کرد، نشان می‌دهد که او «توسط برخی از بخش‌های نظام ایران فرستاده شده بود.»

رئیس جمهوری آذربایجان که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با خبرنگاران صحبت می‌کرد، در خصوص عادی سازی روابط بین تهران و باکو گفت: «عادی سازی روابط با ایران به تحقیقات شفافی بستگی دارد که عوامل (این حمله) را مورد بازخواست قرار دهد.»

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که مهاجم را دستگیر کرده و روند رسیدگی قضایی به اتهامات او آغاز شده است، ولی از «شتاب‌زدگی» در این پرونده پرهیز می‌کند.

با این حال، مقامات ایران می‌گویند، انگیزه این حمله «مسئله شخصی» بوده، اما جمهوری آذربایجان تاکید می‌کند که اسناد و شواهد کافی برای تروریستی بودن این حمله وجود دارد و از ایران می‌خواهد که سازمان‌دهندگان این حمله را معرفی و مجازات کند.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در ۱۲ بهمن اعلام کرد که خواهان محکومیت و مجازات بین‌المللی عاملان این «حمله تروریستی» از سوی ایران و همچنین اجرای تعهدات براساس کنوانسیون وین است، اما «با این‌حال جمهوری اسلامی برای جلوگیری از محکومیت این حادثه تروریستی در نهادهای بین‌المللی دست به دامن برخی کشورهای عضو این نهادها شده است تا مانع از تصویب پیش‌نویس محکومیت جمعی این حمله تروریستی شود.»

در همین زمینه، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، ۱۷ بهمن در یک نشست خبری در باکو گفته بود: «پلیس ایران هیچ اقدامی برای جلوگیری از حمله تروریستی به سفارت ما انجام نداد».

آیخان حاجی‌زاده اضافه کرده: «تروریست مجهز به اسلحه و بطری آتش‌زا ابتدا به سفارت تیراندازی کرد، شیشه سفارت را شکست، سپس خودروی سفارت را آتش زد و بعدا فردی ناشناس نیز به سمت خودروی تروریست آمد و چیزهایی از آن برداشت و تمامی این حقایق نشان می‌دهد که سخن از یک اقدام تروریستی است».

پلیس تهران در مورد زمانی که نیروهایش بعد از این حادثه به محل رسیده‌اند، گزارشی نداده است، اما ویدئوهای منتشر شده توسط دولت آذربایجان از دوربین‌های مداربسته سفارت نشان می‌دهد که فرد مهاجم با کوبیدن خودرو شخصی خود به خودرو سفارت در مقابل در ساختمان و با تکان دادن دست به پلیس ایرانی مقابل ساختمان سفارت، با کلاشنیکف وارد ساختمان آن شده و برای دقایقی با افسران امنیتی جمهوری آذربایجان درگیر می‌شود.

همچنین ویدئویی از بازگشت او به خودرو، برداشتن پتک و تلاش برای شکستن در سفارت، روشن کردن کوکتل مولوتوف برای به آتش کشیدن ساختمان منتشر شده است، در حالی که در این زمان طولانی خبری از نیروی انتظامی نیست.
+129
رأی دهید
-44

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    ضدبشر - گراتس، اتریش
    در این مورد من حق را به علی یف میدم . روزهای اول رسانه ها فقط چند ثانیه از دوربین ها را از این واقعه 40 دقیقه ای رو نشون دادند .اگر فیلم ها ی تمام دوربین های داخل و خارج ساختمان در 40 دقیقه رو نگاه کنید کاملا همکاری پلیس مشهود است . حتی یارو بعد از تموم شدن کارش میره وسط خیابان و به پلیس اشاره میکنه که بیاد و پلیس بعد از چند ثانیه سروکلش پیدا میشه .
    22
    37
    یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    بله این یک سیاست بد است که دولتهای تروریستی برای تبرئه کردن رهبر و بیشتر مسئولان ان نظام یا سازمان یا حزب می گویند . برای مثال ان اتفاق تروریستی که در سفارات اذربیجان افتاد و انکس در جمع کارمندان سفارت اذربیجان در ایران می بایست کشته شود را به قتل رساندن و حالا هم بخش کوچکی از نظام اخوندی را به دست داشتن در ان جنایت تروریستی متهم کردن و انهای که مطرح هستند و قدرت دارند را متهم نکردن. این گونه سیاست را نباید از دولتها و سازمانها قبول کرد که زمانی متهم به اعمال تروریستی میشوند رهبران و مسئولانه بلند پایه را تبرئه و کسانی دیگر را متهم میکنن.
    6
    10
    یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    آقدر نقشه کودکانه بود . تمام نقشه تروریستی تتوسط خود رژیم برنامه ریزی شده بود . ایران نتوانست در مقابل آذربایجان قدرعلم کند و نتوانست زیاد پروریی کند تتنها زورش مثل همیشه بزدلانه و تروریستی بود و ایران هیچ وقت جسارت مقابله به هیچ کس را ندارد و تنها هنرش کارهای تروریستی است. این حمله به سفارت آذربایجان دولت آن کشور را مجبور کرد هر کسی که نام ایران را می برد به عنوان جاسوی ایران دستگیر و تمام خانه فساد و جاسوسی وابسته با ایران را بست و دست اسراییل را برای هر کاری باز گذاشت. در آخر کی ضرر کرد. هر سازمانهای بین المللی ایران محکوم شود اعتبار نداشته ایران و اقتصادش بیشتر از این نابود می شود. این احمق ها فکر می کنند با یک حمله می شود قلدر کرد و ضرر آن باید اقتصاد و مردم ایران بدهند. بعد از این حمله موساد فعالیت بسیار گسترده ای در آذربایجان آغاز کرده است
    1
    2
    یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.