با حضور وزیر خارجه آمریکا، رهبران ارمنستان و آذربایجان با هم دیدار کردند

 دیدار نیکول پاشینیان و الهام علی‌اف، رهبران ارمنستان و آذربایجان، با حضور آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا.صدای آمریکا: رهبران جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز شنبه ۲۹ بهمن، برای اولین بار از ماه اکتبر سال گذشته به این سو با حضور وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه نشست امنیتی مونیخ دیدار کردند.

آنتونی بلینکن این دیدار را فرصتی تاریخی برای برقراری صلح واقعی پس از ۳۰ سال منازعه میان دو کشور خواند و افزود واشنگتن متعهد به حمایت از تلاش‌ها برای ایجاد صلح است.

تنش‌ها بین دو کشور قفقاز جنوبی بر سر محاصره دو ماهه کریدور لاچین، تنها مسیر زمینی که به ارمنستان دسترسی مستقیم به منطقه مورد مناقشه قره‌باغ را می‌دهد، شدت یافته است.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان این هفته گفته بود که ارمنستان پیش‌نویس پیشنهادی برای برقراری صلح را به آذربایجان ارسال کرده است.

قره‌باغ در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از آذربایجان شناخته شده است، اما جمعیت ۱۲۰ هزار نفری آن را عمدتا ارامنه تشکیل می‌دهند و در اولین جنگ در اوایل دهه ۱۹۹۰ از باکو جدا شد.

شماری از شهروندان آذربایجانی که خود را «فعال محیط زیست» معرفی می کنند، از اواخر آذر ماه در مقابل نیروهای حافظ صلح روسی در کریدور لاچین صف‌آرایی کرده‌اند.

ایروان آنها را «معترضان آشوبگر» تحت حمایت دولت آذربایجان خوانده است. باکو مسدود کردن جاده را رد می‌کند و می‌گوید که اجازه تردد برخی کاروان‌ها و کمک‌ها داده شده است.

رهبران جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان آخرین بار در اکتبر سال گذشته و در شهر سوچی روسیه با حضور ولادیمیر پوتین با یکدیگر دیدار کردند. پس از آن، دیدار برنامه‌ریزی شده رهبران ارمنستان و آذربایجان در اواخر سال گذشته میلادی در بروکسل لغو شد.
+14
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ارمنستان بعد از 1800 توسط روسها در سرزمینهای تاریخی آذربایجان شکل گرفت و در 1820 حدود 80 درصد از ساکنان آنجا آذربایجان و ترک بوده اند بعد با تحریک و کمک روسها تمام آذربایجانی ها از آنجا رانده شده اند. بعد با آوردن ارمنی ها از دیگر نقاط خاورمیانه ارمنستان را تشکیل دادند. اگر از ارمنی ها محل قبر پدربزگشان را بیپرسید یا در سوریه یا لبنان یا عراق و یا ترکیه است. قره باغ را روسیه اشغال کرد و بعد ارمنستان به کمک ایران و روسیه و دیگر کشورهای غربی آن را 30 سال در اشغال نگه داشت و و دو سال قبل بعد از ازاد سازی آن دیدیم چگونه وحشیانه شهرها و روستا را خراب کرده اند. ارمنستان خیلی ضعیف است و فکر می کنند روسیه و ایران به کمکشان خواهند آمد و اما هر دو تا آنها در منجلاب فرو رفته اند . اگر ارمنستان وادر صلح با آذربایجان نشود و راههای مرزی ترکیه به رویش باز نشود نابود و نیست خواهد شد. دعا کند که رژیم ایران نابود نشود چون ترکهای آذربایجان جنوبی تنها راه مرزی ارمنستان دو سوته خواهند بست. بنده خداها یک سری تاریخ و خرافات به ارمنی یاد داده اند و همه مردم را در توهم و نفرت نگه می دارند.
    3
    2
    یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.