بهترین سبزی‌ها و میوه‌ها برای متعادل کردن هورمون‌ها

دویچه وله: بیش از ۸۰ درصد از زنان از عدم تعادل هورمونی رنج می‌برند و برخی از آنها بدون اینکه متوجه باشند با این عدم تعادل زندگی می‌کنند.

به‌گزارش نشریه بریتانیایی Newsweek؛ هورمون‌ها مواد شیمیایی تولید‌شده توسط غدد درون‌ریز هستند که با انتقال پیام از طریق خون به تمام اندام‌ها، ماهیچه‌ها و سایر بافت‌ها، عملکردهای مختلف را هماهنگ می‌کنند. آنها متابولیسم، هموستاز، رشد و تکامل، عملکرد جنسی، تولید مثل، چرخه خواب و بیداری و خلق و خوی شما را کنترل می‌کنند. گاهی اوقات، عوامل خارجی مانند سبک زندگی بی‌تحرک، استرس و رژیم غذایی ناکافی و همچنین برخی از عوامل داخلی مانند یائسگی یا تومورها، می‌توانند بر تعادل هورمون‌ها تأثیر بگذارند و بدن را وادار کنند که هورمون‌های بیشتر یا کمتر از آنچه نیاز دارد تولید کند.

رایج‌ترین انواع عدم تعادل هورمونی عبارتند از:

افزایش سطح استروژن

عدم تعادل هورمون تیروئید

عدم تعادل کورتیزول

عدم تعادل انسولین

تستوسترون بالا

تستوسترون پایین

به گفته متخصصان کلینیک کلیولند، وقتی تعادل هورمونی به‌خطر بیفتد، کل بدن ممکن است عواقب آن را تحمل کند. عدم تعادل جزئی در هورمون‌ها می‌تواند باعث خستگی، افزایش وزن، یبوست و افسردگی و علائم دیگر شود.

عدم تعادل هورمونی دلایل احتمالی زیادی دارد. شایع‌ترین دلیل این وضعیت داشتن رژیم غذایی ناسالم، استرس بیش از حد، داروها از جمله داروهای کنترل بارداری، اختلالات خوردن مانند بی‌اشتهایی و واکنش‌های آلرژیک است. عدم تعادل هورمونی همچنین می‌تواند ناشی از هورمون‌درمانی، تومورها، صدمات و تیروئید بیش از حد فعال باشد.

با این حال به گفته متخصصان، پیروی از یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی سبزیجات، غلات کامل، چربی‌های سالم و پروتئین با کیفیت بهترین راه برای حفظ تعادل هورمونی است.

در این میان، بهترین سبزیجات برای تعادل هورمونی، شامل این مواردند:

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و کلم‌بروکلی حاوی ترکیباتی هستند که به بدن کمک می‌کنند استروژن اضافی را متابولیزه کند. این روند می‌تواند علائم عدم تعادل هورمونی را کاهش دهد.

سبزی‌های برگ‌دار

سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم‌پیچ سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که از هورمون‌ها و سلامت استخوان‌ها حمایت می‌کنند، از جمله ویتامین E، کلسیم و منیزیم.

سیب‌زمینی شیرین

سیب‌زمینی شیرین حاوی بتاکاروتن و سایر مواد مغذی است که از سلامت هورمونی حمایت می‌کند.

انواع توت‌ها

مانند توت‌فرنگی، تمشک و به‌خصوص زغال‌اخته وحشی، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتوکمیکال‌ها هستند که می‌توانند به تنظیم سطح هورمون‌ها و کاهش التهاب کمک کنند.

غذاهای غنی از فیبر

آووکادو سرشار از چربی‌های سالم، فیبر و ویتامین‌هایی است که از سلامت هورمون‌ها حمایت می‌کنند، از جمله ویتامین B6 و ویتامین E.

پیروی از یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات می‌تواند به حفظ تعادل هورمونی و کاهش علائم عدم تعادل هورمونی مانند PMS (سندرم پیش از قاعدگی)، نوسانات خلقی و گرگرفتگی کمک کند. برای حفظ تعادل هورمون‌ها، باید سعی کنید تا حد امکان غذاهای طبیعی بخورید. این به معنای مصرف کمتر غذای فرآوری‌شده و بیشتر میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک و اجتناب از آفت‌کش‌ها است.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.