هشدار فرمانده آمریکایی در مورد حملات احتمالی ایران به نیروهای آمریکایی و تاسیسات نفتی منطقه

العربیه: ژنرال الکس گرینکویچ، فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده در خاورمیانه درباره طرح‌های حمله ایران به نیروهای آمریکایی و تاسیسات نفتی منطقه هشدار داد.

این مقام نظامی ایالات متحده همچنین هشدار داد که در شرایط کنونی توجه ایران بر حمله به نیروهای آمریکایی، نیروهای ائتلاف بین‌المللی در سوریه، تهاجم در دریا و حمله به زیرساخت‌های نفتی در منطقه معطوف شده است.

او با بیان این که عملیات هوایی ارتش آمریکا در خاورمیانه، به فاز شناسایی و نه حمله وارد شده، گفت: «در حالی که نقش گروه‌های تروریستی، بدون خارج شدن آنها از صحنه بازی، کمرنگ می‌شود، ایران نفوذ خود را در منطقه گسترش می‌دهد».

الکس گرینکویچ که در میزگردی به میزبانی اندیشکده‌ «مرکز امنیت جدید آمریکا» در واشینگتن سخن می‌گفت به خبرنگاران اظهار داشت که ماموریت‌های مبارزه با افراط‌‌گرایی خشونت‌آمیز در منطقه پس از سال‌ها قرار گرفتن در کانون توجه محو شده‌ است.

او که از ژوئیه 2022 فرماندهی نیروی هوایی مرکزی آمریکا را بر عهده گرفته است، افزود: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که حمله دیگری به کشور ما یا یکی از شرکای نزدیک ما انجام نمی‌شود.»

او تاکید کرد که در حال حاضر، تلاش‌ها بر بازدارندگی مقابل برنامه هسته‌ای ایران و خنثی کردن گروه‌های نیابتی این کشور که تسلیحات پیشرفته و آموزش خود را از ایران دریافت می‌کنند، متمرکز شده است.
اخراج آمریکا از منطقه
فرمانده نیروهای هوایی آمریکا در خاورمیانه در ادامه گفت، هدف کلی ایران کماکان تلاش برای اخراج ایالات متحده از منطقه است تا از این طریق «بتواند شرکای ما در منطقه را بدون نگرانی از هرگونه اقدام تلافی‌جویانه آمریکا تهدید کند.»

این ژنرال نیروی هوایی ایالات متحده هشدار داد که اکنون توجه ایران بر حمله به نیروهای آمریکایی، نیروهای ائتلاف بین‌المللی در سوریه، تهاجم در دریا و حمله به زیرساخت‌های نفتی منطقه معطوف شده است.

او با بیان این که نیروهای تحت‌ امر او به طور مداوم، توطئه‌های فعال ایران علیه نیروهای آمریکایی یا شرکای ایالات متحده را زیرنظر گرفته و خنثی می‌کنند، افزود که مسئله در وجود این توطئه‌ها نیست بلکه اهمیت در زمان عملیاتی شدن چنین تهدید‌هایی است.

گرینکویچ در پاسخ به این پرسش که آیا واشینگتن، واکنشی مبالغه‌آمیز به داده‌های اطلاعاتی مربوط به حمله قریب‌الوقوع ایران به زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه در نوامبر گذشته که انجام هم نشد، از خود نشان داده، ضمن اطمینان کامل نسبت به متوقف‌شدن این نقشه گفت: «برنامه حمله آتی، کاملا برملا شد و بنابراین مقامات ایرانی متوجه شدند که قادر به تکذیب آن نیستند و اظهار داشتند که «نوعی پاسخ در شرف تکوین است.»

گرینکویچ در بخش دیگری از گفته‌هایش، ابراز نگرانی کرد که مداخله‌گری‌های ایران در جنگ داخلی 12 ساله سوریه، ممکن است این جنگ را به فصلی جدید از منازعه وارد سازد.

این مقام نظامی ایالات متحده، هشدار داد که وابستگی فزاینده روسیه به پهپادهای ساخت ایران و سایر تجهیزات برای جنگ در اوکراین می‌تواند شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران و عوامل روسی را که از دولت سوریه حمایت می‌کنند، گرد هم‌آورده و اهرم فشاری را در این منازعه در اختیار تهران قرار دهد.

به نظر گرینکویچ هم‌پیمانی مسکو و تهران می‌تواند بر ایالات متحده و متحدان سوری آن فشار بیشتری وارد کند تا مجبور شوند به رژیم اسد امتیاز دهند. این در حالی است که حدود 900 سرباز آمریکایی برای ارائه مشاوره و کمک نظامی به نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» در حال جنگ با نیروهای دولتی بشار اسد، در این کشور حضور دارند.

گرینکویچ گفت: «حدود 40 تا 60 هزار نیروی آمریکایی در سرتاسر سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر شده‌ و در عراق، حدود 2500 آمریکایی برای مشاوره و کمک به نیروهای محلی جهت ادامه مبارزه با داعش، باقی مانده‌اند.»

به گفته او عملیات نظامی اخیر در سوریه تا حدودی در زمین‌گیر کردن گروه «داعش» موفق بود ولی شاخه‌های داعش هنوز هم حملات بومی محدودی را با استفاده از سلاح‌های سبک یا بمب‌های کنارجاده‌ای، انجام داده و می‌توانند منابع مالی را از مرکزیت این گروه در جهت گسترش دامنه عملیاتی خود، بسیج کنند.

این مقام نظامی در عین حال خاطرنشان کرد به نظر می‌رسد برخی از هسته‌های تروریستی از جمله شاخه خراسان گروه داعش در افغانستان می‌خواهند حملات به منطقه یا غرب را از سر بگیرند.

گرینگویج خاطرنشان کرد که پروازهای نظامی آمریکا در سال 2021 بر فراز افغانستان، با حفظ «میزان مطلوب» از جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی با استفاده از هواپیماهای بی‌سرنشین«ام کیو-9 ریپر» نیروی هوایی آمریکا، ادامه داشت.

به گفته این مقام آمریکایی، جلوگیری از احیای گروه داعش در افغانستان، در غیاب حضور میدانی نیروهای آمریکایی و با وجود بازگشت طالبان به قدرت، به چالشی اساسی تبدیل شده است.‌

او افزود: «ما باید بر این موضوع نظارت کرده و ببینیم آیا به سطحی از نگرانی رسیده که به افزایش توانمندی در منطقه برای مقابله با آن نیاز باشد».

فرمانده نیروهای هوایی آمریکا در خاورمیانه در پایان اظهارات خود گفت: «این یک تصمیم در سطح سیاسی است که باید بر اساس ارزیابی‌های گسترده جامعه اطلاعاتی اتخاذ شود»
+18
رأی دهید
-16

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.