علی افشاری: مسیح علی‌نژاد با نامه قوچانی به آمریکا آمد



علی افشاری مسیح علینژاد را به خاطر اظهاراتش درباره میرحسین موسوی در نشست دانشگاه جرج تاون به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

علی افشاری (زاده ۱۳۵۲ در قزوین) تحلیل‌گر و فعال سیاسی ایرانی است. فارغ‌التحصیل مهندسی صنایع دانشگاه امیر کبیر در مقطع لیسانس و فوق لیسانس و دکتری مهندسی سیستم‌ها از دانشگاه جرج واشینگتن است. او از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در دوران اصلاحات بود.

افشاری سابقه چهار دوره فعالیت در شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر و سه دوره دبیری آن و ۵ دوره عضویت در شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و سه دوره مسئولیت واحد سیاسی آن را داشته‌است. همچنین وی یک دوره عضو هیئت امنای جامعه فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر بوده‌است.

وی در سال ۱۳۷۰ وارد دانشگاه صنعتی امیرکبیر شد. ابتدا در واحد فرهنگی خوابگاه‌های دانشگاه فعالیت می‌کرد، سپس به عنوان دبیر و عضو شورای صنفی دانشکده صنایع انتخاب شد و همزمان فعالیت‌هایش در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک را آغاز کرد.

او در سال ۱۳۷۵ برای اولین بار به عضویت شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت انتخاب شد و در سال ۱۳۷۵ در ستاد سید محمد خاتمی فعال شده و مسئول بخش دانشجوئی ستاد وی گشت. البته ستاد دانشجوئی خاتمی در محل ساختمان دفتر تحکیم وحدت بود. پس از پیروزی جنبش اصلاحی در دوم خرداد، افشاری به یکی از چهره‌های شاخص این جریان تبدیل گشت و سخنرانی‌های متعددی در دانشگاه‌ها داشت.

در جنبش دانشجویی اعتراضی ۱۸ تیر وی مسئولیت حرکت اعتراضی دانشجویان و برنامه‌های تحصن در کوی دانشگاه تهران و دانشگاه تهران در روزهای ۲۰ و ۲۲ تیر که توسط دفتر تحکیم وحدت سازماندهی شده بود را بر عهده داشت، همچنین مسئولیت ستاد انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت را در انتخابات مجلس ششم نیز بر عهده داشت.

افشاری در نشست مسئولین سیاسی انجمن‌های اسلامی در مرداد ماه ۱۳۷۹ که در گرگان برگزار شد به «عبور از خاتمی» اشتهار یافت، برای نخستین بار ضرورت نقد عملکرد خاتمی و عدم ضرورت محدود شدن جنبش دانشجویی در قالب رویکرد خاتمی و اصلاح طلبان حکومتی را مطرح کرد. او از ایده اصلاحات ساختاری و جامعه محور دفاع کرد.

وی برای اولین بار به دلیل مشارکت در برنامه‌ریزی و سازماندهی مراسم دفاع از آزادی بیان در پلی تکنیک در اردیبهشت ۱۳۷۵ توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. در این برنامه که با دعوت از عبدالکریم سروش همراه بود بین دانشجویان و انصار حزب‌الله درگیری حاصل شد. افشاری به مدت ده روز در سلول انفرادی بازداشتگاه توحید بود. او با قرار کفالت در مرداد ماه ۱۳۷۵ آزاد شد.

در جریان قتل‌های زنجیره‌ای در مراسمی که در اعتراض به قتل مشکوک داریوش فروهر، مختاری و پوینده در دانشگاه پلی تکنیک برگزار شد برای اولین بار به صورت علنی انگشت اتهام را به سمت وزارت اطلاعات اشاره کرد. در حین بازداشت بود که اعلام اطلاعیه معروف وزارت اطلاعات و به دنبال آن معرفی عوامل خودسر، منتشر شد.

افشاری سال ۱۳۸۴ ایران را ترک کرد، و ابتدا به دوبلین ایرلند رفت، سپس برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد. وی برنده جایزه هلمن-همت سازمان دیده‌بان حقوق بشر در سال ۲۰۰۶ و همچنین پژوهشگر در بنیاد اعانه ملی آمریکا در سال ۲۰۰۶ شد. او در آنجا به فعالیت‌های سیاسی خود در قالب برنامه‌ریزی اکشن‌های حمایتی از مبارزات مردم ایران، نوشتن مقالات سیاسی و معرفتی در حوزه دموکراسی، حقوق بشر، تاریخ معاصر ایران، مسائل مذهبی، جنبش دانشجوئی، جامعه مدنی، بحران قومیتی فعال است، و معمولاً مطالبی در سایت‌های رادیو فردا، بی‌بی‌سی فارسی، روز آنلاین و رادیو زمانه منتشر می‌کند، همچنین در سازماندهی و طراحی کنفرانس‌های متعدد سیاسی و پژوهشی در آمریکا نقش دارد.
+28
رأی دهید
-151

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    shirzan - برلین، آلمان

    متاسفانه باید قبول کنیم که جامعه ما حتی اکثر مردانی هم که سالهاست در خارج زندگی میکنند هنوز در باطن خود نقش یک زن در این سطوح را با دیده تحقیر نگاه میکنند اکثر حملات هم بشکل توهین های جنسی و به نحوه لباس پوشیدن و شکل ظاهری به اونها میشه واقعا جامعه ما خیلی کار داره . این مقایسه خیلی بی ربط هست موسوی نقش اجرائی داشته و مسیح علینژاد اصلا در دولت کاره ائی نبوده و تا بحال بارها بخاطر دید و تمایلات خود به اصلاح طلبان ابراز ندامت کرده مثلا این افشاگری که چه کسی به مسیح علینژاد کمک کرده که به خارج بیاد چه تاثیری در فعالیت های سیاسی ایشون داره
    25
    151
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن

    مسیح انتر نژاد تو خودت از همون کرم های نظام بودی و هنوز هم هستی
    154
    40
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران

    اگر نظر مرا بپرسید فقط به گذار از ج ا اسلامی فکر میکنم حتی به دادگاه و این حرفها هم فکر نمیکنم پس از ج ا جامعه ایران آنقدر خسته است و عقب ماندگی اقتصادی و سیاسی دارد که باید فقط یک دهه به آنها رسیدگی کند و فقط تمرین دموکراسی و شاد زندگی کردن بر اساس فرهنگ خود کند. سوال این است آیا موسوی یا کروبی یا هرکس دیگر آیا در آن زمان اصلا در قید حیاتند؟ این علی افشاری چند ساله خواهد بود؟ مسیح چند ساله خواهد بود؟ برای من تنها حرف شاهزاده پهلوی مهم است میگوید اتحاد از درون و بیرون و گذار از ج ا و عفو عمومی و مردم برن دنبال زندگی نرمال خودشون مثل همه دنیا. بخدا اگر شرایط فرق کند آنقدر مردم مشغله دارند که اسم این سیاست بازان را هم بیاد نخواهند آورد. مشکل من با این اصلاح طلبان گذشته و به اصطلاح مخالفان امروز این است که همیشه در هر مقطعی در حال لاس زدن و ساز زدن و ایجاد اغتشاش در عملکرد صحیح مردم برای آینده خود هستند (ول بکن هم نیستند). چیزی که اینجا فراموش شده هر ۱۰ سال ایران است که یک نسل تباه میشود. زنده باد شاهزاده مولوی هرکس که ایران بگوید. ما ایرانمان و ایرانی بودن را گم کرده ایم گور بابای بقیه.
    11
    124
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Persian2600 - استکهلم، سوئد

    کاری ندارم که این شخص الان درست میگه یا نمیگه ولی همیشه هم فقط تحصلات تعین کننده نیست که آیا این شخص آدم درست حسابی یا نه یا اینکه نظراتش نزدیک به نظرات اکثریت مردم هست یا نیست.
    2
    77
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    این آقای افشاری پایگاه اجتماعیش کجاست؟ جایگاه ایشون بعنوان رئیس انجمن اسلامی در دانشگاه که مشخصا خواسته های 30 سال پیش مردم رو هم نتونسته از نظامش بگیره نباید زیاد حرفی برای گفتن داشته باشه. ایشون باید بدونه مردم سی سال به اصلاحات فرصت دادند ولی هر بار قانع شدن به رشوه های حکومت و بعد از اینکه رای آوردن رهبر عنقلاب رهبر عنقلاب کردند. موسوی آدم شریفی هستش و حرفهاش هم بدون لکنت و رک و پوست کنده هستش ولی شماها نمیدونم از چی ناراحتید و بجای تمرکز روی حمایت از گزینه مورد نظر خودتون که مشخصا آقای موسوی هستش رو به حمله به دیگران آوردید؟ این روش نون به نرخ روز خوری هستش که مشخص میکنه شماها با این اظهارات دارید نون مصاحبه و حرف تو حرف آوردن و تخریب دیگران رو میخورید و واقعا حتی نماینده اصلاحات هم نیستید فرق نمیکنه سروش یا مهاجرانی یا تو و بقیه کسایی که از همون عنقلابی که کردند فرار کردند حالا در جاهایی که سالها مرگ بر آنها میگفتند دنبال آزادی هستند. تمرکزت رو روی گسترش ایده های موسوی بکن نه تخریب بی دلیل دیگران. شک دارم ولی امیدوارم بفهمی
    4
    46
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    Azadi hame - تهران، ایران

    خوب که چی صنده ۰ مگه بچه های خمس و زکات با چی آمدند اینور۰؟؟
    2
    42
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    مبشر جاروندی - گتنبرگ، سوئد

    آقای علی افشاری حکومت جمهوری ننگ به ملت و وطن بسیار خیانت کرد ولی شما ملی مذهبیون هم به ملت هم به وطن و هم به دوستدارتان جمهوری ننگ خیانت کرده‌اید لذا یک خاعن چون تو نمیتواند الگوی ایرادگیری از دیگران باشد.خاعنبه ملت + خاعن به وطن + خاعن به به دوست آدم کشت = بیشرف
    4
    36
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    باندو - نیوکاسل ، انگلستان

    این علی افشاری اسهال طلب اگه حکومت یکذره روی خوش بهشون نشون داده بود همین الان داشت با باتوم مردم رو تو خیابون ها میزد.ممکنه خود آخوندا فرستادند تا اپوزیسیون را خراب کنه.گول اینها رو نخورید .چند وقت پیش داشت پشت سر شاهزاده شکر خوری میکرد
    4
    35
    ‌سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    مبشر جاروندی - گتنبرگ، سوئد

    آقای افشاری ، تخریب کردن کسانی که با هر عقیده ای پرچمدار آزادی ایران از دست جمهوری ننگ وجنایتکار و خاعنینی چو تو هستند سزاوار نیست و بدان کسی به گفتار تو توجهی ندارد. زنده باد زن زندگی آزادی و زنده باد مبارزین ضد نظام جمهوری جنایتکار و زنده باد خاندان پهلوی
    3
    27
    ‌چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.