واکنش های متفاوت در شبکه های اجتماعی به نظرات رهبران اپوزیسیون به بیانیه میرحسین موسوی

 عکسی از نشست روز گذشته چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی در واشنگتن به همراه عکسی از موسوی و زهرا رهنورد در حصر خانگی یورونیوز: نظر چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران درباره بیانیه اخیر میرحسین موسوی، نامزد معترض انتخابات سال ۱۳۸۸ واکنش‌های متفاوتی را ایجاد کرد.

رضا پهلوی، ولیعهد سابق ایران، مسیح علینژاد، کنشگر حوزه زنان و حامد اسماعیلیون، سخنگوی خانواده‌های هواپیمای ۷۵۲ سه نفری بودند که در نشست روز گذشته دانشگاه جورج تاون واشنگتن با عنوان «آینده جنبش دموکراسی ایران» درباره بیانیه اخیر میرحسین موسوی نظرات خود را مطرح کردند.

میرحسین موسوی، آخرین نخست وزیر ایران که از سال ۱۳۸۹ پس از اعتراض به نتایج انتخابات خرداد ۸۸ در حصر بسر می‌برد هفته گذشته در بیانیه‌ای خواستار گذار از قانون اساسی جمهوری اسلامی شد. وی در بیانیه خود سه پیشنهاد «برگزاری همه‌پرسی آزاد و سالم در مورد ضرورت تغییر یا تدوین قانون اساسی جدید، تشکیل مجلس مؤسسان مرکب از نمایندگان واقعی ملت از طریق انتخاباتی آزاد و منصفانه در صورت پاسخ مثبت مردم و همه‌پرسی درباره متن مصوب آن مجلس به منظور استقرار نظامی مبتنی بر حاکمیت قانون و مطابق با موازین حقوق انسانی و برخاسته از اراده مردم» ارائه کرد.
چهره‌های مخالف در دانشگاه جورج تاون درباره بیانیه موسوی چه گفتند؟
رضا پهلوی، فرزند آخرین شاه ایران در نشست روز گذشته در پاسخ به سوالی درباره این بیانیه نخستین فردی بود که اظهار نظر کرد و گفت: «هرچقدر بیشتر زمینه ریزش از حکومت فراهم شود، راه فروپاشی جمهوری اسلامی و آزادی ایران را فراهم کرده‌ایم و تمام کسانی که می‌توانند بخشی از این سناریو باشند و قبول کرده باشند که نظام قابل اصلاح نیست، قطعا استقبال می‌کنیم.» وی تاکید کرد که این موضوع ما را سریعتر و بهتر به مرحله فروپاشی نظام می‌رساند.

اما واکنش مسیح علی‌نژاد که در سال ۱۳۸۸ از حامیان موسوی و جنبش اعتراضی موسوم به «جنبش سبز» بود با رضا پهلوی تفاوت داشت به طوریکه او نیز صحبت‌های خود را اینگونه آغاز کرد: «شجاعت شما [رضا پهلوی] را ندارم که بگویم از بیانیه میرحسین موسوی استقبال می‌کنم زیرا بسیاری از خانواده‌ها ممکن است ما را زخمی کنند و بگویند که ایشان در دهه ۶۰ در موضوع اعدام‌ها مقصر بوده است، باید دادگاهی شود، باید مجازات شود.»

وی با این حال گفت: «گذر میرحسین موسوی از قانون اساسی جمهوری اسلامی مایه خشنودی است. درست است که ما از خارج به درخت دیکتاتوری تبر می‌زنیم، اما از درون نیز باید به آن کرم بیافتد. شاید بسیار بد باشد این عبارت اما آدم‌هایی که به بدنه این حکومت متعلق بودند باید از درون مثل موریانه و کرم آن را سست کنند.» وی همچنین تاکید کرد که «باید از این بیانیه استقبال کرد اما در آینده باید کمیته‌های حقیقت‌یاب برای مجازات این افراد تشکیل شود.»

حامد اسماعیلیون نیز درباره این بیانیه معتقد است که باید از این بیانیه استقبال کرد: « از نیروهایی که از اصلاحات به براندازی می‌رسند باید استقبال کرد. همه باید مسیر را اصلاح کنیم. موضوع سکولاریزم بسیار مهم است. امیدوارم در آینده هم ببینیم که این وجوه در بیانیه‌های بعدی ایشان و پیام‌هایی که از سوی طرفداران ایشان شنیده می‌شود مطرح شود.»
واکنش‌ها چه بود؟
این سخنان واکنش‌های متفاوتی را در فضای شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد.

یکی از کاربران توییتر در نظری نوشت: «کنفرانس واشنگتن و اعلام حمایت از مهندس میرحسین موسوی گام مهم و اثرگذاری برای گذار از جمهوری اسلامی است! هرچند مسیح علینژاد رنج و مبارزه و زندان و حصر داخل رو به کرم و موریانه درون تنه درخت تشبیه کرد اما این اتحاد نقطه شکست دیکتاتور است. از میرحسین در داخل وحامیانش در خارج حمایت می‌کنم.»
کاربرد دیگر با نام ارژنگ ارنواز گفت: «میرحسین موسوی می‌تواند از تدوین یک قانون اساسی جدید حمایت کند. بعد از ایجاد قوه قضائیه مستقل او می‌تواند با دادستان‌ها همکاری کرده و حقیقت را در مورد نقش خود در جنایت‌های جمهوری اسلامی بگوید. در صورت گناهکار شناخته شدن قاضی دادگاه می‌تواند در حکم او تخفیف قائل شود.»
از سوی دیگر هرمز شریفیان روزنامه‌نگار در نقدی به سخنان علی‌نژاد گفت: «خانم علینژاد جهت اطلاع میرحسین موسوی در دوران جنگ تحمیلی وقتی مردم خواستار کمک همه‌جانبه به جبهه‌ها بودند آن‌را در اولویت قرار داد و کنار مردم و خواسته‌ها‌شان ایستاد. در سال ۸۸ وقتی خواستند، "رای‌شان را پس بگیرد" درکنارشان ایستاد، درست مثل امروز. او همیشه کنار مردم ایستاده!»
محمد کاظم کرمی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در نظری اعلام کرد: «ما فکر می کردیم اگر جمهوری اسلامی برود همه زندانیان سیاسی آزاد می شوند، اما مسیح خانم دیشب وعده محاکمه میرحسین موسوی را داد. به صراحت بگویم جمهوری اسلامی هزار بار شرف دارد بر اینها و مجاهدین. حداقل اینها در این روزها تعداد زیادی را آزاد کردند.»
کاربر دیگری در واکنش به سخنان علی‌نژاد گفت: «علیرغم احترامی که برای تلاش‌های خانم علینژاد قائلم، اصرار ایشون به محاکمه میرحسین موسوی رو متوجه نمی‌شود. حتی از منظر مخالفین آقای موسوی، ایشون قاعدتا اولویت بالایی در رده بندی مقامات جمهوری اسلامی  ندارد. این جابجایی اولویت‌ها احتمالا از بغض شخصی خانم علینژاده و یا از ترس نفوذ سیاسی اقای موسوی است.»

محمد یعقوبی، هنرمند ایرانی نیز گفت: «در نشست «آینده‌ی جنبش دموکراسی‌‌‌ی ایران» آن‌جا که نظرشان درباره‌ی بیانیه‌‌ی میرحسین موسوی پرسیده شد، آنان بسیار هوش‌مندانه پاسخ دادند؛ توپ را به زمین میرحسین انداختند. ببینیم موسوی چه پاسخ خواهد داد؟»
کاربر دیگر با نام علی، نظر مثبتی نسبت به واکنش رضا پهلوی داشت: «صحبت‌های پهلوی به مراتب منطقی‌تر و سنجیده تر بود، حمایتش از بیانیه میرحسین موسوی هم نشان داد لازمه اتحاد داخل و خارج را درک می‌کند. به نظرم گفتگو خوب و مثبتی بود و مباحث خوبی هم رد و بدل شد.»
واکنش مشاور میرحسین موسوی به ادعاهای جمهوری اسلامی
اما از سوی دیگر با وجود گذشت هفت روز از انتشار این بیانیه، جمهوری اسلامی مدعی شده است که سازمان مجاهدین خلق در پشت پرده این بیانیه قرار داشته است.

خبرگزاری قوه‌قضاییه دو روز پیش در مطلبی در این زمینه نوشت: «گروهک تروریستی منافقین هدایت کامل میرحسین موسوی یکی از سرکردگان متوهم فتنه ۸۸ را به دست گرفته و بیانیه اخیر وی، دستپخت مستقیم منافقین است که از طریق اردشیر امیرارجمند به خورد آن فتنه گر داده شده است.»

با این حال علیرضا بهشتی حسینی، مشاور میرحسین موسوی که سال ۸۸ مدتی را در زندان گذراند در مطلبی گفت: «نگاهی به سیر تفکرات آقای موسوی نشان می‌دهد که آنچه ایشان مطرح کردند دلسوزانه و‌ برای حل مسئله در داخل کشور و توسط «اهالی خانه» بوده است. این نگاه با مواضع منافقین که می‌خواهند با عملیات نظامی حکومت را بر بیاندازد سازگار نیست.»
+36
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Munchen - مونیخ، آلمان

    نظر رضا پهلوی بسیار دقیق و هوشمندانه بود و موازی با پاسخ مسیح علینژاد، چون گفت از هر کس که قبول کرده باشه نظام قابل اصلاح نیست و معتقد به فروپاشی نظام باشد استقبال میکنیم.این لزوما به معنی استقبال از میرحسین موسوی نیست چون میرحسین موسوی گفته خواستار تعویض قانون اساسی هست و نه لزوما تغییر حمهوری اسلامی.اگر میرحسین موسوی یا هر کس دیگر معتقد به ۱-سکولاریسم و جدایی کامل مذهب از سیاست ۲-حفظ تمامیت ارزی ایران ۳-دموکراسی باشد و جنایتی هم مرتکب نشده باشد میشه از او استقبال کرد.مثال کرم خوردن درخت از داخل هم که علینژاد زد بسیار به جا بود.
    4
    35
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    Nabaat - بلک تان، استرالیا
    با درود. داداش این مردیکه پوفیوز میرلاشخور آخونده و از نوع کت و شلواری !! در زمان وزارت این نامرد اعدامهای سراسری بود و رژیم مبارزان رو سرکوب میکرد و حالا پالون عوض کرده !! سگ زرد برادر شماله و به این مادر بخطا اعتماد نکنید و میدون ندید.
    13
    25
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    Nabaat - بلک تان، استرالیا
    داداش شما این مردک میرلاشخور رو در ذهن خودتون بر اساس شواهد و سابقش دادگاهی کنید !! در دادگاه‌های مثلا جنایی کسی رو بر اساس کرده های حال دادگاهی نمیکنند و یا کارهای آینده ( هنوز کاری و عملی انجام نداده ) درباره سوابقش و کارهایی که انجام داده محکوم و یا تبرئه میکنند. در زمان وزارت این پوفوز اعدامهای سراسری برپا بود و این نامرد راهرو و مبلغ خط امام دجال بود!! میخواست دوران طلایی امام رو برگردونه!! شواهدش هست!! حالا از ما گفتن، قدیما میگفتند اگه اشتباه کنی !! دفعه اول اشتباهه دفعه دوم اگه همون اشتباه اول رو تکرار کنی " حماقته " و دیکه نمیتونی بگی آدم جائز الخطاست.
    9
    17
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    tabarzinn - اوپسالا، سوئد
    ساندیس خور‌هایِ سابق و حشراتِ سر خوردهِ اسلامی دارن به دورِ موسوی جمع میشن ، شاید بتونه سفره ”جمهوری مقدس اسلامی” رو دوباره پهن کنه . بشینن دورش صلوات بفرستن
    7
    24
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه
    ترسم از این بیانیه ها چهره عوض کردن اسلام و فریب مردم ایران است متاسفانه سیاسیون خارج از کشور به این درک نرسیده اند که با طناب پوسیده ( بعضی از اشخاص معلومالحال که تا دیروز در راس قدرت بوده و حکم اعدام ها را صادر میکردند) به قعر چاه میروند فقط زمان انتخابات خاتمی و یا رسماجانی را بخاطر بیاورید که با شعار آزادیخواهی و وعده های توخالی چه کلاه گشادی سر مردم گذاشتند - لپ کلام اسلام با دروغ و حیله عجین است یک مسلمان براحتی میتواند اطرافیان را فریب دهد حال چه رسماجانی باشد و چه موسگی با طناب اینها نباید به چاه افتاد
    8
    23
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران

    ج ا یک سیستم است هر ریزشی از آن بنفع ماست اگر میخواهیم از اینها خلاص شویم و مثل صدها کشور دیگر زندگی مطابق با اصول فکری خود داشته باشیم باید شر این سیستم و ساختارش زودتر کنده شود. حتی افراد مذهبی هم از این سیستم عق شان گرفته. مقاومت ما در برابر افرادی که از سیستم کنده میشوند یا دودل هستند سربازگیری برای ملایان است. ایران سرزمین شعر و ترانه و شراب و هنر و رقص و فلسفه دانش است همیشه یکی از ارکان تمدنی جهان بوده آزادی ایران حتی به نفع جهان است. باور کنید حتی روی دموکراسی کشورهای سخت پوسته ‌ای مانند روسیه و عربستان هم تاثیر دارد تاریخ مشروطه و ترس روسها را از رشد دموکراسی در ایران و به توپ بستن مجلس را ببینید. هر وقت ایران حرکت کرده خاورمیانه حرکت کرده. ما نقطه اشتراک تمدن شرق و غربیم برای همین بازگشت به فرهنگمان علاوه بر مفرح بودن یک هوای تازه و نجات خیلی از مردم خاورمیانه از تعصباتشان است. من دنبال یک شکل کردن ایران نیستم من ایران را با تنوع زبانی و مذهبی و رنگش پذیرفته‌ام. این وحشتناک است که بلوچ که جزو اصیلترین ایرانیان و مردمان حتی جهان است در خاک خود احساس یهودی و مستاجر بودن دارد.
    3
    23
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    آنتیکور - بروکسل، بلژیک
    به چه. زبانی باید گفت و نوشت جمهوری اسلامی به هر نوع و شکلی نمیخوایم آخوند دوزاری نمیخوایم مسیولای سابق و جدید جمهوری اسلامی نمیخوایم
    2
    18
    شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.