دویچه وله: محققان کالج امپریال لندن دریافتند که خوردن بیش از حد غذاهای فوقفرآوریشده خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد، بهویژه سرطان تخمدان و مغز.
به نوشته نشریه پزشکی Medical News Today؛ دانشمندان همچنین پی بردهاند که خوردن این غذاها خطر مرگ در اثر همه سرطانها، بهویژه سرطانهای تخمدان و پستان را افزایش میدهد. این مطالعه اخیراً در مجله eClinical MedicineTrusted Source منتشر شده است.
نمونههایی از غذاهای فوقفرآوریشده عبارتند از: نوشابههای گازدار یا نوشیدنیهای ورزشی، کوکیهای بستهبندیشده، آبنبات، پیتزا و گوشتهای بستهبندیشده از قبل آمادهشده، ماستهای شیرین و طعمدار، سوپهای فوری، آبمیوههای شیرین و محصولات پختهشده با چربیهای گیاهی هیدروژنه، امولسیفایرها و سایر افزودنیها.
برای این مطالعه، محققان از سوابق Biobank بریتانیا برای تجزیه وتحلیل رژیم غذایی ۲۰۰ هزار میانسال استفاده کردند. تیم تحقیقاتی دریافت افرادی که بیشتر از غذاهای فوقفرآوریشده مصرف میکنند، بهطورکلی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان هستند؛ بهطوریکه بهازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف مواد غذایی فوقفرآوریشده، خطر ابتلا به سرطان در آن فرد بهطورکلی ۲ درصد افزایش مییابد.
علاوهبراین، محققان پی بردند به ازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف مواد غذایی فوقفرآوریشده، فرد خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۶ درصد افزایش میدهد.
این غذاها کیفیت تغذیهای ضعیفی دارند، اغلب سرشار از نمک، شکر و چربیهای ناسالم هستند و فیبر کمی دارند و باعث چاقی میشوند که بهخودیخود یک عامل خطر برای بسیاری از انواع سرطانها است. تیم تحقیقاتی همچنین دریافت که بهازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده، یک فرد خطر ابتلا به سرطان تخمدان را ۱۹ درصد و مرگ ناشی از آن را ۳۰ درصد افزایش میدهد.
این اولین مطالعهای است که ارتباط مصرف غذاهای فوقفرآوریشده را با بسیاری از انواع سرطانها از جمله سرطان تخمدان ارزیابی میکند.
طبق تحقیق، بهازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده، میزان مرگومیر ناشی از سرطان پستان ۱۶ درصد افزایش مییابد. بهگفته پژوهشگران، سرطان پستان با افرادی که اضافه وزن دارند، ارتباط شناختهشدهای دارد. زیرا میتوانند سطوح بالاتری از استروژن داشته باشند که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
در این مطالعه همچنین آمده است: «تفکر قدیمی این بود که سموم مختلف ناشی از فرآوری مواد غذایی و همچنین مواد نگهدارنده اضافهشده، منجر به جهشهای ژنتیکی منجر به سرطان میشوند. این امر احتمالا تا حدودی درست است. بااینحال، چیزی بهنام اپیژنتیک وجود دارد که به چگونگی روشن و خاموششدن ژنها میپردازد. بهعنوانمثال، اگر ژنهای سرکوبگر تومور خاموش شوند، منجر به بیماریهایی مانند سرطان میشوند.»
بااینحال، حتی اگر فردی با ژن BRCA1 متولد شود که خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان را افزایش میدهد، لزوماً به این معنا نیست که به یکی از این بیماریها مبتلا خواهد شد. تغییرات اپیژنتیکی ناشی از بهبود سبک زندگی، منجر به روشن یا خاموش شدن آن ژن در بدن میشود. متخصصان میدانند که حدود ۵۰ درصد از سرطانها حتی در صورت ژنتیکیبودن، قابل پیشگیری هستند؛ آنهم از طریق تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی.
+9
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.