رادیو فرانسه: حسین علایی نخستین فرمانده نیروی دریایی و رئیس سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران، مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را به عنوان راه حلی برای باز شدن گرههای بزرگ میان دو کشور دانست. به نظر میرسد که خسارات روزمره اقتصادی و فرار سرمایه از ایران و نیز اختلال در مبادلات تجاری بین ایران و کشورهایی چون چین، عراق، ژاپن، هند و کره جنوبی، منجر به تغییر رویکرد این مقام ایرانی برای مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن شده است.
حسین علایی فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه، در گفتگو با روزنامه اعتماد که در روز دوشنبه ۱۷ بهمن منتشر شده است، گفت: «بسیاری از مشکلات ایران در حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی به مساله حل نشدن مشکلات و تخاصم بین امریکا با ایران باز میگردد؛ از طرفی ایران هم بنا ندارد مسائل و اختلافات خود با امریکا را به سمت عادیسازی روابط دوجانبه جلو ببرد؛ بنابراین ریشه مشکلات موجود در این نقطه است».
وی برجام را در شرایط کنونی مسئله اصلی ندانست و گفت: «مسئله مهم این است که آیا ایران و امریکا که هر دو در معادلات خاورمیانه تاثیرگذار بوده و در مسائل امنیتی و تحولات منطقه نقش اول را بر عهده دارند، به این نتیجه رسیدهاند که مسائل و موضوعات مورد اختلاف را به سمت حل شدن پیش ببرند یا اینکه همچنان پروندهسازی علیه یکدیگر را ترجیح میدهند؟»
رئیس سابق ستاد مشترک سپاه، مسئله میان ایران و امریکا را فراتر از حوزههای هستهای، حقوق بشر و مسائل مربوط به جنگ اوکراین دانست و تأکید کرد: «راهحل اساسی این است که امریکا و ایران به این نتیجه برسند که باید اختلافات و مشکلات خود را از یک نقطه و آنهم از طریق مذاکره مستقیم بین دو کشور حلوفصل کنند».
وی برجام را نقطه آغاز این حرکت دانست اما در عین حال تمرکز صرف روی برجام به عنوان موضوع واحد را بینتیجه دانست. خروج ماهانه ۱ میلیارد دلار سرمایه از ایران؛ افزایش ۱۵ هزار تومانی دلار از ابتدای دولت رئیسی فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه، در ادامه با اشاره به اعتراضات جاری در ایران، گفت: «اکنون مردم از شرایط اقتصادی و عدم وجود ثبات در حوزه اقتصاد ناراضی هستند و در نتیجه همین شرایط، ایران جزو کشورهایی شده است که خروج سرمایه از آن به صورت مرتب انجام میگیرد».
وی افزود: «ماهانه ۱ میلیارد دلار خروج سرمایه از ایران صورت میگیرد و بسیاری از فعالان اقتصادی و کارآفرینان و متخصصین از ایران مهاجرت میکنند که بسیار برای کشور زیانبار است».
حسین علایی با اشاره به افزایش نرخ دلار و اینکه ایران به صورت روزمره در حال خسارت دیدن است، گفت: «آیا این وضعیت تاسفبار را میتوان به همین صورت ادامه داد؟ و در نهایت ادامه این وضع به کجا منجر خواهد شد؟ در اواخر دولت اصلاحات دلار در ایران حدود ۹۰۰ تومان بوده، ولی الان حدود ۴۵ هزار تومان در بازار آزاد است و از ابتدای دولت فعلی، دلار حداقل بیش از ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته است».
او در ادامه با اشاره به نقش آمریکا در اختلال در مبادلات تجاری بین ایران و کشورهایی چون چین و عراق، گفت: «کشورهایی هم که از قدیم با ایران مبادله انرژی داشتند مانند چین، کره جنوبی، ژاپن و هند علاوه بر اینکه نفت ایران را نمیخرند پولهایی که از ایران در این کشورها است را هم به سادگی در اختیار ایران قرار نمیدهند؛ بنابراین ما الان باید میان بد و بدتر انتخاب کنیم».
حسین علایی مذاکره را راهی برای حل و فصل دشمنی و اختلافات میان کشورها دانست و افزود: «اگر ایران و امریکا تصمیم بگیرند مسائل خود را بدون واسطه دیگران چه اروپا چه سایرین و از طریق مذاکره مستقیم حلوفصل کنند، ممکن است باز شدن گرههای کوچک به بازشدن گرههای بزرگتر میان دو کشور کمک کند».
او همچنین خواستار آن شد که امریکا و ایران منافع مشترک در برخی حوزهها را تعریف کرده و از طریق آن منافع مشترک تلاش کنند تا سطح تخاصمها میان دو کشور را کاهش دهند.
+6
رأی دهید
-111
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۹
siavash786 - قلب نگین، هندوستان
تو چه فرمانده ایی بودی که با یک رزمایش اینهمه ترسیدی ؟ اگر واقعا حمله بکنن حتما شلوارت را طوری خراب میکنی که بوی گندش به بیت رهبری میرسد.
2
8
سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۲:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۶
romano - تهران، ایران
خروج ماهانه ۱ میلیارد دلار صحیح نیست طبق گزارشات رسمی ۷۰ میلیارد فقط در ۱.۵ به کانادا فرستاده شده (غیر رسمی خیلی بیشتره). مبلغ رو تقسیم بر ماه بکنید حدود چهار میلیارد فقط به کانادا. اتفاقا برخلاف تصور بسیاری از هموطنان ایران نه پول کم داره و خیلی هم درآمد سرانه بالا داره لطفا این رو در عکس گوگل جستجو کنید Countries by Share of the Global Economy (عکس اول که بالای دایره لیموییه) بر طبق International Money Found که ارگان معتبریه میزان پول ایران 2 تریلیون دلاره (هیچ کلکی در کار نیست کشور تحصیل کرده پرجمعیت و ثروتمنده). اما مشکل چیه؟ این پولها در یک اقتصاد بالای ۷۲ درصد دولتی (بماند میزان نهادهای ذیل رهبری و امنیتی) بین یک عده بوزینه پشمالو در حال چرخشه و تنها کسری از این برای معیشت ملت باقی میمانه. ایرانیان حتی با تحریم هم میتوانند زندگی متوسطی داشته باشند ولی موجود پلشتی مانند خامنهای با لاتبازیهای بین المللی مانند اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود این را از ایرانیان دریغ میکند. برای همین ضرورت یک انقلاب و پاکسازی ساختارهای مذهبی یک اصل اساسی است.
1
7
سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
مهدی52 - روتردام، هلند
همونطور که رهبرت گفته یا بی غیرتی یا خود فروخته یا بیشعوری که با آمریکا میخوای صحبت کنیم
3
8
سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۵:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
Persiangulf2535 - لندن، انگلستان
این در صورتی امکانپذر خواهد بود که شما دست از خریت بردارید و بجایه لبنان و فلسطین و سوریه و عراق و یمن به فکر مشکلات ایران باشید و دست از حمایت از تروریستها در چهارگوشه جهان بردارید البته همه میدانند با وجود اخوندها در رأس قدرت این امر امکانپذیر نیست و اخر راه شما با این اعتقادات پوچ و کپک زده به فاضلاب توالت تاریخ ختم خواهد شد.
1
6
سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.