العربیه: خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه پاسداران ایران، یکشنبه 9 بهمن از استعفای ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در ایران خبر داد. تسنیم، دلایل این استعفا که مورد پذیرش ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران قرار گرفت را اعلام نکرد.
فیروزآبادی همزمان رییس «مرکز ملی فضای مجازی ایران» نیز هست و مشخص نیست آیا از آن مرکز نیز استعفا داده است یا خیر.
او از سال 1394 با حکم رییس جمهوری وقت دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی شد. ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازیکارنامهای مملو از فیلترینگ کارنامه هفت ساله فیروزآبادی در این دو جایگاه، همواره با فیلتر شدن پلتفرمهای مورد استقبال کاربران ایرانی همراه بوده است.
در آخرین مورد کاربران شبکههای اجتماعی از فیلتر شدن خودکار و هوشمند تمام دامنهها با پسوند «آنلاین» و «سایت» در ایران خبر دادند.
حساب کاربری «آیتی ایران» در توئیتر که اخبار حوزه فناوری اطلاعات را پوشش میدهد، ضمن اعلام این خبر، آن را «اقدام بیسابقه» در «فیلترینگ فلهای» توصیف کرد.
پیش از این نیز گزارشهایی از فیلتر سایتهای ایرانی با برخی پسوندهای دیگر مانند «دات نت» و «دات کاف» منتشر شده بود.
با شروع اعتراضات سراسری در ایران، گزارشهای بسیاری از کندی سرعت اینترنت و قطعی آن در مناطقی که اعتراضات بیشتر در جریان بوده، مخابره شده است.
همزمان دو پلتفرم محبوب ایرانیان، «واتساپ» و «اینستاگرام» نیز فیلتر شدند.
بر اساس گزارشها، 11 میلیون نفر از شهروندان ایران از طریق اینستاگرام و خرید و فروش در این شبکه اجتماعی، امرار معاش میکنند و با مسدود شدن این شبکه اجتماعی، بسیاری از تامین هزینههای زندگی خود بازماندهاند.
قطع کردن دسترسی به اینترنت و فیلترینگ پلتفرمهای پرطرفدار از سوی رژیم جمهوری اسلامی در ایران باعث توقف بسیاری از فعالیتهای تجاری و خسارتهای شدید اقتصادی به میلیونها کاربر شده است.
در دوران دبیری فیروزآبادی در شورای عالی فضای مجازی، تلگرام به عنوان یکی از محبوبترین پلتفرمهای پیامرسان در بین کاربران ایرانی نیز فیلتر شد. گنجاندن در فهرست تحریم وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا خرداد 1397 فیروزآبادی را بهدلیل نقض حقوق بشر از طریق مشارکت در سانسور اینترنت مورد تحریم قرار داد.
او که یکی از گزینههای ناکام تصدیگری در وزارت ارتباطات در دولت یازدهم بود، سابقه همکاری با وزارت اطلاعات را هم در کارنامه خود دارد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته با کلید واژههای «ول است»، «میدان جنگ است»، «در کنترل ما نیست»، «دشمن حضور دارد»، «روضه مهمتر است»، «قم و طلبهها واردش شوند»، از نحوی مدیریت فضای مجازی در ایران انتقاد کرده بود.
البته خبر تغییر دبیر شورای عالی فضای مجازی مدتی است که به صورت غیر رسمی در شبکههای اجتماعی مطرح میشود. برخی از فعالین این حوزه به نقل از منابع غیر رسمی مدعی شدند که یکی از گزینههای مطرح برای جانشینی دبیری این شورا و ریاست مرکز ملی فضای مجازی، «رسول جلیلی» است.
او اکنون عضو شورای عالی فضای مجازی و همزمان رییس دانشگاه صنعتی شریف است.
جلیلی در طی اعتراضات جاری، به سرکوب دانشجویان دانشگاه شریف پرداخته و عده کثیری از دانشجویان را اخراج و ممنوع الورود کرده بود.
+16
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.